sâmbătă, 26 decembrie 2015

Seara de Ajun de Craciun

Iarna nu-i ca vara... însa anul acesta, sezonul a demarat ca o primavara! Cu soare si cer senin, ziua de Ajun ne-a îndemnat la o lunga plimbare prin oras (n.a."În prag de Craciun, prin Augsburg").
Întorsi acasa îainte de a se însera, Helmut a montat bradul în stativ si noi ceilalti ne-am îndemnat a-l împodobi. Înalt pâna la tavan si având coroana bogata, Pomul de Craciun a capatat podoabe cupru-aurii - globuri, stelute, clopotei, luminite si margelute. Șapte perechi de mâni s-au întrecut în a-i acoperi fiecare crenguta. Am terminat actiunea, taman când Mos Craciun dadea târcoale pe la ferestre...


În acelasi timp au fost gata si pregatirile la bucatarie, asa ca ne-am asezat în jurul mesei, veseli si cu pofta mare. Anul acesta pe lânga prietenii fetelor am avut onoarea de a-i avea invitiati pe Silvia si Virgil.
În mod traditional la noi în familie, în Seara de Ajun se servesc preparate de peste.
Dupa aperitiv (cocktail de creveti) si felul întâi (salata de struguri, rucola, nuci, alune si stafide), am servit  câte o portie de morun în sos de banane si chili, cu orez Basmati si garnitura de sparanghel verde. La felul trei am avut crema Mascarpone cu mar si sirop de mar. Lânga desert am servit si câte un paharel de vin de gheaţă si praline de ciocolata, facute de fiica mea.


Meniul festiv a fost completat cu câte un coniacul, brandy sau dupa preferinta câte un lichior, alaturi de câteva fursecuri, turta dulce si covrigei, serviti în salon, lânga bradul împodobit.
Dupa ce ne-am dres vocile, am cântat în cor colinde pe germana si pe româneste, apoi am împartit cadourile pe care Mos Craciun le-a aranjat sub brad - în timp ce noi am fost la masa, în sufragerie☺
Nerabdatori, am taiat panglicile si am desfacut hârtia colorata si lucioasa, bucurându-ne de fiecare surpriza. Înca un cadou si înca unul, si înca unul... Lânga brad, orice adult se comporta ca un copil! Ce mai veselie!
Încântati de tot ce am primit, am mai închinat câte un pahar si ne-am zis "când ne-o fi mai rau, asa sa ne fie! Doamne-ajuta!".
Sentimentul de buna dispozitie s-a mentinut la cote înalte pâna târziu dupa miezul noptii. Oboseala ne-a cuprins pe rând, dar ne-am retras la dormitoare doar dupa ce căscatul molipsitor a facut cateva runde complete si ochii ne-au devenit mici-mici...

4 comentarii:

  1. Superbe momente surprinse! Si adevarat:"cand ne-o fi mai rau, asa sa fie...sa bem si sa cantam de bucurie..." Vorba cantecului lui Gica Petrescu! Toate cele bune si pentru anul ce va veni, cu sanatate si voie buna, pentru toti cei dragi!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani, Alexa draga! Sanatate si multe bucurii! Anul ce vine sa ne aduca implinirea viselor. Te pup :-*

      Ștergere
  2. Ne-am simtit ca in familie, in jurul unui brad imens, la o masa regala preparata rafinat de Helmut, alaturi de delicatele si frumoasele fete ale tale si prietenii lor draguti si nu in ultimul rand cu tine, draga Carmen, gazda excelenta, calda si buna! Nu cred ca am fost atat de cuminti pe masura darurilor aduse de Mos :)O seara de neuitat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunteti o pereche minunata, datorita voua sarbatorile Craciunui au fost mai vesele, mai placute. Fetele mele au fost deosebit de încântate de firea voastra si ati fost adoptati cu drag de familion.
      Cat priveste cadourile... Mos Craciun stie cel mai bine cine a fost cuminte - a dovedit din mosi-stramosi ca apreciaza corect! ☺

      Ștergere