Toate textele si fotografiile de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996, privind drepturile de autor. Nimic nu poate fi preluat fără acordul autorului.
Carmen, îmi place tare mult ca împarți cu noi lumina lumînărilor de Advent ! Noi nu avem acest obicei, dar mie îmi place și mă simt ca și cum l-aș practica și eu, când vin aici, la tine. Să fii sănătoasă și fericită !
Coronitele traditionale au lumânari de culoare rosie sau mov - culoarea liturgiei, dar cele "moderne", au lumânari în culori alb, crem, galben, oranj, mov, roz sau albastru. Norvegienii folosesc traditional pentru coronta, patru lumânari mov. Romano-catolicii obisnuiesc sa foloseasca trei lumânari mov si una roz - pentru ultima duminica, numita Gaudete, simbol al bucuriei. În Suedia prima lumânare este alba si celalalte trei lumânari mov. Catolicii din Irlanda pun cinci lumânari: trei violet, una roz si una alba, pentru ziua Craciunului.
:) Povestea Coronitei de Advent dateaza din anul 1839, când se spune ca teologul Johann Hinrich Wichern slujitor în Biserica Evanghelică-Lutherană avea în îngrijire un mic orfelinat din Hamburg. Pentru ca în perioada de Post al Craciunului, cei mici întrebau zilnic "cât mai este pâna la Craciun?" a pregatit o coronita de brad cu 19 lumânari mici rosii si 4 lumânari mari albe, a aprins zilnic câte una rosie, seara, în zilele lucratoare si câte una mare alba, duminica dimineata. De atunci, Coronita de Advent face parte din traditia asteptarii Craciunului si i-au fost atribuite diverse simboluri. Forma coronitei - reprezinta Pamântul, cercul fara sfârsit si început, bradul din care este confectionata, reprezinta viata vesnica, cele patru lumânari sunt cele patru puncte cardinale.
Daca gemanii si-au pastrat traditia,la noi au ramas cateva zone cu traditii romanesti.Nu mai stiu nici eu ce trebuie sau nu, sa fac.Fac ce cred ,ce se potriveste, imi place si mi-e bine.Tu esti un bun organizator si ai un talent in a decora casa de sarbatori.Un weekwend linistit.
important este sa cautam ca indiferent ce facem, sa facem cu placere, sufletul sa vibreze si familia sa fie în deplina armonie. Un weekend cât mai placut! :)
Deosebit de frumos! Elemente naturale ce învioreaza atmosfera prin pete de culoare si corespund starii sufletesti, de încântare înpreajma ,sarbatorilor ce se apropie Moment unic si atat de efemer! Frumoasa alegere!
Superb decor! Indeamna la visare! Pe mine ma indeamna la visare! :) Citind interventiile tale in comentarii am aflat si care e istoria Coronitei de Craciun. Multumesc. Zile fericite iti doresc! Imbratisari cu drag!
Carmen, îmi place tare mult ca împarți cu noi lumina lumînărilor de Advent ! Noi nu avem acest obicei, dar mie îmi place și mă simt ca și cum l-aș practica și eu, când vin aici, la tine.
RăspundețiȘtergereSă fii sănătoasă și fericită !
cat ma bucura cuvintele tale! multumesc! :)
Ștergeresi tie numai sanatate si bucurii!
ce frumos este cu mov :)
RăspundețiȘtergereCoronitele traditionale au lumânari de culoare rosie sau mov - culoarea liturgiei, dar cele "moderne", au lumânari în culori alb, crem, galben, oranj, mov, roz sau albastru.
ȘtergereNorvegienii folosesc traditional pentru coronta, patru lumânari mov. Romano-catolicii obisnuiesc sa foloseasca trei lumânari mov si una roz - pentru ultima duminica, numita Gaudete, simbol al bucuriei. În Suedia prima lumânare este alba si celalalte trei lumânari mov. Catolicii din Irlanda pun cinci lumânari: trei violet, una roz si una alba, pentru ziua Craciunului.
Minunat!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!
:) Povestea Coronitei de Advent dateaza din anul 1839, când se spune ca teologul Johann Hinrich Wichern slujitor în Biserica Evanghelică-Lutherană avea în îngrijire un mic orfelinat din Hamburg. Pentru ca în perioada de Post al Craciunului, cei mici întrebau zilnic "cât mai este pâna la Craciun?" a pregatit o coronita de brad cu 19 lumânari mici rosii si 4 lumânari mari albe, a aprins zilnic câte una rosie, seara, în zilele lucratoare si câte una mare alba, duminica dimineata. De atunci, Coronita de Advent face parte din traditia asteptarii Craciunului si i-au fost atribuite diverse simboluri.
ȘtergereForma coronitei - reprezinta Pamântul, cercul fara sfârsit si început, bradul din care este confectionata, reprezinta viata vesnica, cele patru lumânari sunt cele patru puncte cardinale.
te pup draga mea >:D<
Ce frumusete!
RăspundețiȘtergereSa ai un weekend placut si linistitor!
Advent înseamna frumusete din toate punctele de vedere.
ȘtergereMultumesc. Un weekend minunat si tie!
...sunt speciale, sunt deosebite, sunt frumoase!
RăspundețiȘtergereSa ai un weekend placut si sarbatorile sa fie cele mai frumoase!
mare bucurie aduc în casa aceste mici aranjamente :)
ȘtergereUn weekend minunat iti doresc , deasemenea!
cat ma bucur sa vad aceste minunatii!
RăspundețiȘtergereO seara buna!
ma bucur mult! multumesc :)
Ștergereun weekend cat mai placut!
Daca gemanii si-au pastrat traditia,la noi au ramas cateva zone cu traditii romanesti.Nu mai stiu nici eu ce trebuie sau nu, sa fac.Fac ce cred ,ce se potriveste, imi place si mi-e bine.Tu esti un bun organizator si ai un talent in a decora casa de sarbatori.Un weekwend linistit.
RăspundețiȘtergereimportant este sa cautam ca indiferent ce facem, sa facem cu placere, sufletul sa vibreze si familia sa fie în deplina armonie.
ȘtergereUn weekend cât mai placut! :)
Foarte frumoase aranjamentele, mai ales ca ne ajuta sa pastram traditiile.
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Deosebit de frumos!
RăspundețiȘtergereElemente naturale ce învioreaza atmosfera prin pete de culoare si corespund starii sufletesti, de încântare înpreajma ,sarbatorilor ce se apropie
Moment unic si atat de efemer!
Frumoasa alegere!
Inspirata alegere!
RăspundețiȘtergereFaine reflexie de sezon!
Un weekend cât mai placut îti doresc!
Superb decor! Indeamna la visare! Pe mine ma indeamna la visare! :)
RăspundețiȘtergereCitind interventiile tale in comentarii am aflat si care e istoria Coronitei de Craciun. Multumesc.
Zile fericite iti doresc! Imbratisari cu drag!