duminică, 6 octombrie 2013

A venit toamna...






... si odata cu ea, necesitatea / dorinta / placerea de a face curatenia mare - spalatul geamurilor, al perdelelor, pervazurilor si al podelelor :) Iar ca PUNCT - în încheierea actiunii, decorarea casei pentru acest minunat sezon - al mustului, mirosului de umed, al aromelor de frunze ruginii, al gutuilor si al castanelor, al crizantemelor sau al nemtisorilo... sezonul lecturilor, cuibaritului in paturi moi si pufoase si al servirii ceaiurilor aromate si multa, multa lamâie.
Savurati toamna! Faceti-vi-o cât mai placuta, bucurati-va de ea!




pentru rubrica Duminica la povesti sau FFFB - tabel de înscriere la Anastasia

23 de comentarii:

  1. Cand toata lumea se plange ca se termina vara, ma intreb de ce oamenii isi fac atatea griji cand toamna, la randul ei, este atat de frumoasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu iubesc in egala masura toate anotimpurile, pentru ca fiecare are farmecul lui! Ma bucur ca si tu esti de aceeasi parere, ca toamna este fermecatoare ;)

      Ștergere
  2. frumoasasa-ti fie toamna draga mea draga,te pupacesc! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cucu-bau! wow... acum apari, imediat dispari! Draga mea draga, unde esti si când ramâi aici langa noi, bloggeri? mie tare mi-e dor de tine, de articolele tale, de povesti si comentarii. Abia te astept! :-*

      Ștergere
  3. Frumoasă este toamna la tine ! Aranjamentele ingenioase, cu siguranţă o vor îmbuna pe doamna Toamnă determinând-o să fie mai blândă , fără ploi reci prea multe ! Aşa... atât cât se ne facă zile senine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ieri toamna s-a instalat serios in orasul meu - a plouat toata ziua; astazi a aparut soarele din când în când, însa e rece... Buletinul meteo ne-a pronosticat în continuare racirea vremii si ploi... Hm! Asta este, ce sa facem?! însa, vom gasi cu siguranta pentru fiecare zi, o sursa de bucurie, lumina si caldura!

      Ștergere
  4. Wow, asa de frumos ai decorat? Se pare ca iti place si plus de asta ai si ceva talent si reusesti sa pui suflet in tot ceea ce faci! Chiar imi place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, îmi face mare placere :) eu decorez intreaga casa, in functie de anotimp sau sarbatori. Primavara, vara, toamna sau iarna :)) Perioada de Advent este însa cea mai frumoasa luna din an - pentru mie ;)

      Ștergere
  5. Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat cu tine în ultimul timp... :)
    Ce frumos ai ornat!!!! Iar trandafirii sunt minunaţi!
    O săptămână minunată, draga mea! pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt supra-solicitata! rânduri de musafiri curg la mine acasa :)) De joi seara si pana astazi la amiaza am petrecut cu prietenele mele din liceu :)) Nu a fost nici macar o clipa libera pentru blog, sorry ;)
      Te pup si eu. O saptamâna cat mai placuta si tie!

      Ștergere
  6. Trompeta ingerilor! :) Stiam eu ca am mai vazut-o la tine! I-am aratat-o mamei, sa fiu sigura! :) Si mi-a explicat despre planta si mi-a spus unde statea ea, pe terasa, si unde statea mami a ta! :) Si mi-a povestit despre trandafiri si despre celelalte flori! :)
    Si mi-a zis sa iti transmit: "Te pup, Carmen draga!" :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) spunei mamei tale ca o pup si o îmbratisez. Imi amintesc cu multa placere, perioada cât au fost aici la mine. Transmite te rog ca am experimentat de patru ori înmultirea trandafirilor asa cum mi-a spus ea sa fac - asteptam rezultatele la primavara: o sa va tin la curent :)

      Ștergere
  7. Asa, dupa ce mi-am indeplinit rolul de mesager scriu despre minunatele tale decoratiuni. Sunt excelente si casa e gatita de toamna! Am doar strugurii, deocamdata! :) Bine, si mere si pere dar nu nu sunt asezate frumos! Dada! Trebuie sa trec la cules de frunze! Am vazut unele in culori superbe!
    Acum, ca am predat catelusul, voi avea ceva mai mult timp liber si voi incerca sa realizez si eu cateva decoratiuni "de toamna". Ar fi prima data cand as decora casa pentru toamna! :) Nu m-am gandit niciodata sa fac aceasta. Curatenie de toamna, da, insa decorare, nu... De ce sa decorez numai primavara si iarna? :) Mai ales ca toamna sunt si multe sarbatori "personale"!
    Saptamana minunata sa iti fie! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) daca ai sti ce placut este sa pregatesti micile aranjamente autumnale! încearca neaparat! Anul acesta vreau sa încerc sa confectionez "trandafiri" din frunze aramii, am vazut la Iulisa pe blog! Astept sa cada masiv frunzele platanilor pe bulevardul unde lucrez eu, deoarece frunzele lor sunt cele mai mari :) Sper sa îmi iasa :)
      Da :)) a început numaratoarea inversa pâna la sarbatorile noastre personale.
      Te pup draga mea. O saptamâna minunata sa aveti!

      Ștergere
  8. Ai dreptate,toate anotimpurile sunt frumoase,dar mie parca imi place mai mult toamna.Cred ca varsta e de vina.Eu am cam terminat cu toate,poate veni si iarna.Nu mi-am impodobit casa decat cu cateva vase cu trandafirii din gradina.Lumea ti-a simtit lipsa,pentru ca i-ai invatat cu narav.Eu sunt linistita cand te stiu bine.Sa ai o saptamana cum ti-o doresti! Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut multe multe de rezolvat saptamana ce a trecut, pentru pregatirea vizitei pe care mi-au facut-o prietenele mele. Apoi a urmat vizita in sine :-) de joi seara si pana duminica dimineata. Ma trezeam prima, sa pregatesc micul dejun si mergeam la culcare ultima, dupa ce puneam si ultimul tacam la loc in dulap. In fiecare seara am stat la un pahar de vorba pana dupa miezul noptii, asa ca ma intelegi de ce nu am mai avut deloc timp pentru blog ;)
      Te pup. Sa si o saptamana cat mai placuta!

      Ștergere
  9. ohoooooo, impresionata rau! Nu stiu cum te descurci cu praful, dar arata bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-D :-D :-D mi -a placut expresia! :-)
      Oh, praf nu am. Eu locuiesc intr-un cartier ecologic: strada principala e strada infundata (devi nu intra pe ea decat localnicii cartierului) si masinile raman toate parcate departe. Aleile dintre case sunt doar pietonale. Practic, locuiesc intr-un parc. E dezavantaj cand venim acasa de la magazin, cu lazile cu apa minerala ;) dar altfel... savurez mica oaza de liniste. Deci... nu, in niciun caz nu ma pot plange de praf.

      Ștergere
  10. Bine că am aflat ce-ai făcut, că mă întrebam unde eşti. Iar tu, hărnicuţa, făceai curăţenie, decoraţiuni de toamnă şi primeai musafiri. Ai umplut casa de frumuseţea toamnei. Eu mă tot străduiesc să mă bucur de fiecare anotimp, dar tot primăvara şi vara sunt încă, preferatele mele. Îţi voi urma exemplul şi voi face şi eu ceva decoraţiuni. Anul trecut am cules beţe şi frunze şi am aranjat şi eu câte ceva în nişte vaze. Anul acesta aş continua şi cu nişte dovleci şi tărtăcuţe.
    Ţi-au ieşit aşa de frumoase aranjamentele! Şi trandafirii sunt la fel de frumoşi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga, daca iti spun ca saptamana ce a trecut, am lucrat doar luni, si totusi nu am avut timp de blog, ma crezi? :-) Zau, ca la noi in Germania ziua de joi am fost sarbatoare nationala -zi libera, si ca de obicei, firma ne-a dat si vineri liber, iar eu, mai cu mot ;-) mi-am luat marti si miercuri, doua zile de concediu. Iar astazi ( luni dimineata!), am sosit la birou obosita moarta :)) psss, ramane intre noi! ;-)

      Ștergere
  11. frumoase decoruri, interioare si exterioare...
    mai lipseste fucul din soba, langa care sa stai cu toamna la sfat!
    buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) pai unde crezi ca ne-am adunat serile, la un pahar de vorba? In jurul semineului, bineinteles!
      Sa ai o saptamana placuta!

      Ștergere
  12. Decorurile sunt splendide, ai adus toamna in casa :)
    Asta fiindca o iubesti, se vede. Eu, desi tot tomnatica, la fel balanta ca si tine, nu am iubit-o niciodata si n-am ascuns pe blog acest lucru. :) Adevarul e ca nu se poate sa ne placa tuturor aceleasi lucruri. :) Ca sa nu mai vorbesc despre iarna ;) Incerc sa ma impac cu ele, ca altceva nu pot sa fac.
    Trandafirii sunt inca foarte frumosi. La noi i-au distrus frigul si ploaia...din pacate.
    Noapte buna, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere