Toate textele si fotografiile de pe acest blog sunt protejate potrivit Legii nr. 8/1996, privind drepturile de autor. Nimic nu poate fi preluat fără acordul autorului.
E un cozonac in forma de mielut si glazurat cu ciocolata? Sau nu prea am ghicit? :) Am ghicit, n-am ghicit...ce pot sa spun insa e ca e foarte frumos :) O noapte buna si o saptamana la fel, Carmen!
ai ghicit, de altfel, nici nu era greu, nu? :) Anul acesta, fiica mea Adela a copt checul/cozonacul în forma de mileut. Multumesc mult! si tie, numai zile frumoase.
Ce frumos v-ati petrecut acas!. M-am linistit cand am vazut ca mielul e de cozonac. Ma gandeam mai devreme ca esti o prezenta vesela si luminoasa in familia ta. Mereu plina de inspiratie in tot ceea ce faci, de la decorarea mesei, a casei pana la ultimul detaliu. Imi place asta. Faci parte din oamenii care iubesc viata si pe cei din jur. Sa ai in continuare o zi de Paste frumoasa si vesela!
multumesc mult! adevarul este ca atunci cand nu trebuie sa le faci pe toate de unul singur, mesele festive sunt deosebite. Eu ma ocup intotdeauna pentru aranjarea mesei iar Helmut pentru bucatele ce vin puse pe masa :) si fiecare isi da interesul sa-l impresioneze pe celalalt! :) O luni minunata iti doresc cu drag, fie ca serbezi sau nu Pastele.
da, sotul meu gateste foarte bine si o face cu pasiune. A învatat langa mama si bunica lui si pe parcursul vietii, gatitul a devenit un hobby. Este de meserie inginer proiectant. Am început sa învat limba germana mai intai in cadrul unui curs intensiv, trei luni, apoi m-am perfectionat citind singura si conversând cu cei din jur. Nevoia este cea mai buna profesoara :)) Nu, mie nu mi se pare, dar tie ce ti se pare ca suna ciudat?!
Păi, eu studiez la școală franceza (nici cu ea nu mă împac), iar germana mi se pare că are multe consoane. Sau doar în scriere apar atâtea... Nu știu, asta e doar părerea mea... O seară plăcută!
:) ciudat, majoritatea se ingrozesc citind titlul, însa friptura de mileut ne place si nu lipseste de pe nicio masa de Paste :)) In Romania, obisnuiam sa cumparam împreuna cu bunicii un miel întreg si mama gatea din cap si gat - ciorba/bors, din maruntaie - drob, din ciolane si coaste - ostopel sau tocanita si din pulpe - friptura. Eram 4 la masa, plus musafiri si mâncam o saptamâna numai mielut. Acum, nu mai cumparam decat o pulpa, pe care o facem la cuptor, sau cotlet si prajim la gratar. Fiica cea mare nici nu vrea sa mai guste carne de miel, cea mica, manânca, dar prefera altceva, daca avem :)) Drob am renuntat sa mai fac, dupa ce cativa ani am mancat singura... In orice caz, mielutul -cozonac, este nelipsit în ultimii ani pe masa noastra traditionala de Paste :) O seara minunata iti doresc si eu! :)
Ma bucur ca e un miel de ciocolata. Am mancat diverse carnuri, de miel, de caprioara si vreau sa spun ca nu stiu de ce insa animalele ce sunt cele mai inocente parca au gustul cel mai bun (pur, as putea spune)
asa miel cu glazura de ciocolata...mmm...bun bun,foarte bun :)
RăspundețiȘtergerePetrecere frumoasa in continuare draga mea draga! :)
:) multumesc mult, draga mea draga :-*
Ștergerema speriasem..bravo
RăspundețiȘtergeretja! în fiecare an de Paste, taiem unul :))
ȘtergereAsa miel si eu as taia.:)
RăspundețiȘtergereSa aveti Sarbatori luminate!
Si la noi tot pe serii s-a mancat zilele astea.:))
:) si voi aveti bunatati! Un Paste fericit, draga Angi!
Ștergereasa-i în familiile mari :)
M-a pacalit titlul!:))
RăspundețiȘtergereAm zis, vaiiii cum asa?
Sarbatori fericite !
:)te pup. Si tie sarbatori fericite!
ȘtergereE un cozonac in forma de mielut si glazurat cu ciocolata? Sau nu prea am ghicit? :)
RăspundețiȘtergereAm ghicit, n-am ghicit...ce pot sa spun insa e ca e foarte frumos :)
O noapte buna si o saptamana la fel, Carmen!
ai ghicit, de altfel, nici nu era greu, nu? :)
ȘtergereAnul acesta, fiica mea Adela a copt checul/cozonacul în forma de mileut.
Multumesc mult! si tie, numai zile frumoase.
Ce frumos v-ati petrecut acas!. M-am linistit cand am vazut ca mielul e de cozonac. Ma gandeam mai devreme ca esti o prezenta vesela si luminoasa in familia ta. Mereu plina de inspiratie in tot ceea ce faci, de la decorarea mesei, a casei pana la ultimul detaliu. Imi place asta. Faci parte din oamenii care iubesc viata si pe cei din jur. Sa ai in continuare o zi de Paste frumoasa si vesela!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult! adevarul este ca atunci cand nu trebuie sa le faci pe toate de unul singur, mesele festive sunt deosebite. Eu ma ocup intotdeauna pentru aranjarea mesei iar Helmut pentru bucatele ce vin puse pe masa :) si fiecare isi da interesul sa-l impresioneze pe celalalt! :)
ȘtergereO luni minunata iti doresc cu drag, fie ca serbezi sau nu Pastele.
Frumoasă idee cu mielul. Aș putea mânca 100 fără să mă mustre conștiința...
RăspundețiȘtergereÎn ce țară ești?
Tu gătești mâncărurile alea care arată atât de bine?
Iuiana draga, locuiesc de 13 ani în Germania - în Augsburg, Bavaria
ȘtergereSotul meu este "bucatarul sef" eu sunt doar ajutorul.
Aaa... Acum am înțeles!
ȘtergereChiar gătește bine!
Cum ai învățat să vorbești germana? Nu ți se pare o limbă grea și... care are o pronunție ce sună ciudat?
da, sotul meu gateste foarte bine si o face cu pasiune. A învatat langa mama si bunica lui si pe parcursul vietii, gatitul a devenit un hobby. Este de meserie inginer proiectant.
ȘtergereAm început sa învat limba germana mai intai in cadrul unui curs intensiv, trei luni, apoi m-am perfectionat citind singura si conversând cu cei din jur. Nevoia este cea mai buna profesoara :))
Nu, mie nu mi se pare, dar tie ce ti se pare ca suna ciudat?!
Păi, eu studiez la școală franceza (nici cu ea nu mă împac), iar germana mi se pare că are multe consoane. Sau doar în scriere apar atâtea...
ȘtergereNu știu, asta e doar părerea mea...
O seară plăcută!
M-am speriat de titlu si ma gandeam cum? Carmen? Pune poze cu miei taiati? Ah.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca e doar un miel cu ciocolata ;)).
Zi frumoasa!
:) ciudat, majoritatea se ingrozesc citind titlul, însa friptura de mileut ne place si nu lipseste de pe nicio masa de Paste :))
ȘtergereIn Romania, obisnuiam sa cumparam împreuna cu bunicii un miel întreg si mama gatea din cap si gat - ciorba/bors, din maruntaie - drob, din ciolane si coaste - ostopel sau tocanita si din pulpe - friptura. Eram 4 la masa, plus musafiri si mâncam o saptamâna numai mielut.
Acum, nu mai cumparam decat o pulpa, pe care o facem la cuptor, sau cotlet si prajim la gratar. Fiica cea mare nici nu vrea sa mai guste carne de miel, cea mica, manânca, dar prefera altceva, daca avem :)) Drob am renuntat sa mai fac, dupa ce cativa ani am mancat singura...
In orice caz, mielutul -cozonac, este nelipsit în ultimii ani pe masa noastra traditionala de Paste :)
O seara minunata iti doresc si eu! :)
Ma bucur ca e un miel de ciocolata. Am mancat diverse carnuri, de miel, de caprioara si vreau sa spun ca nu stiu de ce insa animalele ce sunt cele mai inocente parca au gustul cel mai bun (pur, as putea spune)
RăspundețiȘtergere