joi, 28 martie 2013

Nu ne lasam intimidati de zapada!


Astazi, în toate tarile crestine de religie catolica, evanghelica si protestanta se serbeaza Joia Mare (Joia Verde), fiind ziua a cincea din Saptamâna Sfânta.
[Data celebrării Paștelui are la bază două fenomene astronomice - echinocțiul de primăvară și mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului. Primul conciliu de la Niceea a stabilit în anul 325 că "ziua de Paște va fi în prima duminică după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primăvară".
Pentru ca prima luna plina dupa 21 martie, data echinocțiul de primăvară în calendarul Gregorian a fost observata ieri, miercuri 27 martie 2013 (10:27:18, ora Germaniei), anul acesta Pastele va fi serba pe data de 31 martie . În Bisericile Ortodoxe echinocțiul de primăvară este fixat pe 21 Martie în calendarul Julian (sau 3 aprilie în calendarul Gregorian) si sarbatoarea Pastelui va fi pe 5 mai.]
În ultimii ani se întâmpla destul de des ca de Craciun sa nu vedem nici macar un fulg de nea, cum deasemenea se întâmpla ca de Paste sa fie înca zapada! Dar ce putem face?! Sa stam suparati, nu ajuta la nimic! Asa ca eu astazi am adunat zapada din curte si am facut, nu un om de zapada ci un Iepuras :) Mi-au cam înghetat mânile, dar m-am amuzat pe cinste!

Tot astazi am scris si trimis felicitari celor dragi :) Iepurasul - pe saniuta, le va duce la destinatari în cel mai scurt timp! ;)

26 de comentarii:

  1. veselia e cea care conteaza :)
    iepurasul acela e un adevarat iepuroi :))
    simt eu ca Duminica o sa fie cald si va veti bucura de un Paste insorit :)
    te pupacesc draga mea draga si spor la inrosit oua! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. azi dimineata începuse iar sa fulguiasca, asa ca nu am mai avut încredere in buletinul meteorologic din ziua precedenta, care spunea ca va iesi soarele si ca temperaturile vor urca peste 10 grade! Pe la ora 2 p.m.... minune! a iesit soarele. Exact când am fost eu gata cu Iepuroiul - zapada ets foarte apatoasa. La ora 4 p.m. termometrul a aratat 9,5 grade! :)) Spre seara a inceput ploaia... Iepuroiului i-au picat morcovii dintre dinti, probabil pana maine nu va mai avea nici urechi :)))
      Maine vin si fetele mele si vom vopsi oua, toti 5 (Adela, Raluca, Felix, Marlene si eu) :)) Helmut s-a anuntat voluntar la facut curatenie dupa! ;))

      Ștergere
  2. Copilaria iti zburda in suflet! Incep sa intuiesc de ce nu se lasa iarna plecata...simte ca-ti aduce multa bucurie in suflet...Seara calduroasa si spor la pregatiri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga (pacat ca nu pot sa urmez linkul spre blogul tau, sa te cunosc si eu), imi place mult iarna, dar la fel de mult imi place si primavara si toamna si vara. Am avut doua luni si jumatate zapada destula, mi-am facut pofta, am fost la schi, la sanius si la patinoar, am facut oameni de zapada si ne-am jucat bulgarindu-ne, dar... Pastele este teoretic primavara si, zau ca nu-mi vine a crede iarna nu mai pleaca! nu ma mai bucur de zapada... dar incerc sa iau din fiecare clipa ce poate oferi mai frumos :)
      Multumesc din suflet pentru urari!

      Ștergere
    2. Rar mi-a fost dat sa vad o fiinta de genul tau, cu atat de mult entuziasm in suflet. Creezi din fiecare zi o sarbatoare.
      De cateva zile incerc sa-ti "sorb "continutul blogului dintr-o suflare. Felicitari pentru ceea ce ai realizat! Tematica abordata,... viata sub multe aspecte ale ei,... invaluita cu imagini din cele patru anotimpuri,...condimentata cu diverse glume, dezvolta o atractie irezistibila la lectura, in ceea ce ma priveste.
      Cu regret, momentan nu posed un blog...poate cine stie...

      Ștergere
    3. sunt deosebit de miscata de mesajul tau, iti multumesc, sunt deosebit de onorata.
      Chiar daca nu ai blog, iata, ne putem cunoaste. Întrevad in spatele numelui Gina o persoana cu suflet sensibil si deosebit de frumos.
      "Usita" spre casuta de mesaje este permanent deschisa si esti oricand binevenita! Vizitele tale ma vor bucura :)

      Ștergere
    4. Raspund cu placere deosebita invitatiei tale. Noapte buna!

      Ștergere
  3. Te bucuri ca un copil,se vede din poze.Duminica va fi soare ,frumos.Eu iti urez un Paste fericit ataturi de cei dragi.Cu multa admiratie,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) multumesc mult Floarea! Si eu tot asa zic: DUMINICA VA FI SOARE! daca nu va fi, il desenam pe un carton si-l lipim pe geam :)))
      te pup. O seara faina!

      Ștergere
  4. Super!
    Parca ar veni Craciunul, nu Pastele :))
    Dar cum spui si tu, sa stam suparati nu ajuta la nimic.
    Ne bucuram de sarbatoare.
    Seara frumoasa Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zau asa! Aseara, dupa ce am vazut ultimul buletin meteorologic, m-am dus in pat optimista. Astazi - pentru ca am concediu, m-am trezit abia la 8 jumate. (Geamurile dormitorului sunt pe tot peretele si nu lasam jaluzelele jos, pentru ca ne place sa vedem stelele si luna din pat). Am deshis ochii si... ningea cu fulgi mari ca mingiile de pinpong! Nu mi-a mai venit sa ma dau jos din pat! La ora 9 însa s-a oprit ninsoarea si incet incet s-a încalzit! Cu cele 5-6 grade pozitive, insa zapada nu s-a topit! Am avut chiar doua ore de soare. Abia spre seara, ploaia care s-a pornit, a-nceput sa spele zapada. Sper inca sa avem Paste verde ;)

      Ștergere
  5. Haz de necaz? :)
    M-a amuzat teribil chestia cu iepuraşul de zăpadă :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) asa sunt eu! tot timpul fac haz-de-necaz :)) Asta mi-a adus numai noroc in viata :)

      Ștergere
  6. Daca imi scormonesc amintirile, au fost ninsori si in mai, peste pomi infloriti, asa ca nimic nu e anormal! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e clar ca au mai fost ninsori, dar ca zapada sa se asterne 20 cm si sa ramana zile intregi, la sfarsit de martie, nu e normal! Insa, aici la noi e LUX! Ce stiri am vazut la tv din Marea Britanie sau Ucraina... de necrezut! 2 metri de zapada! sate intregi acoperite ca de avalansa! O asemenea iarna in martie nu a mai fost in ultimii 40 de ani - au spus statisticienii.

      Ștergere
  7. Hihi!
    Faina idee iepurasul de zapada...dar eu sper ca de Paste soarele sa fie mai darnic!
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Geanina draga, si eu sper ca de Paste vom avea soare!
      te pup. O seara faina!

      Ștergere
  8. Ha, ha! Iepuraş de zăpadă! Asta da idee grozavă. Ce bine că la voi vine Paştele aşa de repede. Era minunat să sărbătorească toţi creştinii în aceeaşi zi, dar gâlceava asta cu calendarele, uite unde duce.
    Să aveţi un Paşte fericit, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a disparut comentariul... O fi ajuns la spam.
    Ziceam ca poate vremea va fi mai calda pana duminica. Imi place cum ai impodobit pomii si ideea cu iepuroiul de zapada. :0
    Noapte buna, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  10. Azoi am vazut un iepuras imens facut de unul din prietenii mei de pe facebook :)) chiar spunea si el ca mai nou Iepurele vine cu sania si Mosul cu masina :))

    Sarbatori frumoase sa ai , Carmen!!

    RăspundețiȘtergere
  11. hahaha...vad si un copacel impodobit cu oua nu numai un iepuras dragalas ! :)
    Sarbatori fericite, Carmen draga !

    RăspundețiȘtergere
  12. Îmi place că ai atitudine sărbătorească :) Sărbătopri frumoase ţie şi familiei!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iepurasul este un iepuroi in toata regula. :)) Fain!

    RăspundețiȘtergere
  14. sadar anul acesta...a venit iepurasul, prin nameti, prin fapt de seara... :) Mi-a placut cum impodobesti pomul cu oua. A nins si la noi azi. Dimineata cand m-am trezi era totul alb. Dar s-a topit.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa iesim cu lopetile ostasii mei si sa curatam zapada :)

    RăspundețiȘtergere