joi, 14 martie 2013

13.3.13


O data istorica, usor de memorat, o zi despre care se va vorbi înca multa vreme pentru ca reprezinta: Habemus Papam! Începând cu ora 19:05, biserica romano-catolica are un nou Papa. Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio a devenit astazi Franziskus I si astfel Roma si Lumea, au un nou Suveran Pontif. "Urbi et Orbi".
Mai sunt 15 zile pâna la Vinerea Mare si au mai ramas doar 17 zile pâna la sarbatorile Pastelor catolice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pingback participantilor la Miercurea fara cuvinte (11/1013): Daurel, Diana, shakuka, AndreeaG, micaela gh, Spunsieu, Ana, Dyamar, Silving, Irina, Blind Love, OanaClara, Just Words,Ella, Adriana, Axlandra, addicted, Xaara Novack, Leovi, Foto de inginer, NAPOCEL, Solidaster, Ninu Ninulescu, Steliana, Gabriela Savitsky, Kadia, Florentin, Ina, KARMAPOLICE, carmen elena, Ctin, Andera Y, Angela I.E., Larisa,Cristi, Daliana, nima, Fata Nesabuita, Iulia Radu, Cupcake, OFZ, Rolling Ideas, anastasia, Melly, ELENA, dor, CipBtRo, Vultureşti, geanina, irenadaiana, Mala, Iulisa, Floarea, kristi, RobertN, Alexandru, SoriN, Copilul in oras, Leovi, Slowaholic, Pandhora, Liviu Bimbea, Adriana, Patrick, Muc Roz, Tu1074, Adriana, Rux (copilarim), TUDOR, Minnie, Alice in WonderNet, MIRELA, AURORA, Fosile si Vasile.

27 de comentarii:

  1. Am văzut şi eu anunţul, pe un monitor (am ieşit cu nişte prieteni), dar nu ştiu despre noul Pontif decât că-i argentinian. Mă informez mai mult mâine. Noapte bună, draga mea! somn uşor... puricii... şi mulţi pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimneata draga mea :)

      Ștergere
    2. Bună dimineaţa!
      Draga mea, am preluat şi eu titlul dat de tine articolului, cu trimitere la tine.
      Mi-a plăcut foarte mult...
      Dacă te necăjeşti, spune-mi şi-l schimb. Te pup, o zi cât mai frumoasă!

      Ștergere
    3. O Doamne, cum o sa ma supar?! Sunt onorata! Multumesc :-)
      Te pup. O zi cat mai placuta iti doresc!

      Ștergere
  2. Ce bine ca ai scris.. chiar nu stiam de unde este noul Papa.
    Mie mi-a fost tare drag Paul II :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi in casa exista o obisnuinta:la ora 19 toata lumea urmareste buletinul de stiri pe ZDF ( cel mai serios post de televiziune germa ). Abia ce incepuse emisiunea cand legatura s-a comutat in piata din fata Capelei Sixtine, unde fumul alb vstea ca votul s-a incheiat. Era7:05... legatura nu s-a mai dat in studio ci a ramas acolo, sa transita live anuntarea noului Papa. Am privit pana la ora 20:20 cand noul Suveran Pontif s-a retras dupa ce a salutat multimea adunata in piata.

      Ștergere
  3. Avem multe aşteptări de la noul Suveran Pontif. Sper că va urma linia de ecumenism promovată de Ioan Paul al II-lea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozitia pe care o are Papa, ii ofera libertatea de a urma propria sa linie. Asa ca, nimenu nu stie cum va fi, daca vor exista reforme sau va ramane totul in vechea forma. Suntem cu totii curiosi...

      Ștergere
  4. am vazut ceva in seara asta la TV cu toate ca am ajuns dupa miezul noptii acasa...
    are o figura blanda,e tot ce pot sa spun...

    somn usor draga mea,pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat, asta am constatat si eu, are o figura blanda. In Europa nu prea e cunoscut, de acea ieri nu reporterii de la Vatican nu au putut spune prea multe despre noul Papa, dar el a fost dragut cand insusi s-a prezentat in balcon - in fata multimii. A spus " sunt venit din capatul Lumii" :-)

      O zi minunata iti doresc draga mea draga :-)

      Ștergere
  5. Of, n-a vrut nimeni sa tina pariul cu mine ca noul papa va fi din America de Sud!Acum, ca am vazut aici si distributia catolicilor pe glob imi e si mai clar ca asa trebuia sa fie. macar sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti zau un oracol ;-) Toata lumea s-a asteptet sa fie un italian insa... Felicitari daca ai ghicit! Fostul cardinal argentinian nu se nmara printre "preferati", dar iata... daca mai mul d jumatate din cei peste 100 alegatori i-au dat votul de incredere, inseamna ca merita cu adevarat!

      Ștergere
  6. Chiar vroiam să spun că Adelina a ghicit locaţia de baştină a noului Papă :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos! Ar trebui Adelina sa verifice daca nu functioneaza si cu cele 6 numere la loto ;-)

      Ștergere
    2. Ba am ghicit si 5 din 6 numere la loto dar n-am prins decat 4 pe schema redusa!:))Uite, mai fac o profetie:papa asta nu va mai trai mult!Pune cineva pariu?

      Ștergere
  7. Am aflat si eu cine e papa cel nou si ce nume si-a ales. Cand am auzit Francisc mi-am zis: "iubeste animalele"! :) Apoi m-am gandit ca, poate, se va renunta la opulenta care-i inconjoara pe clerici, in general. Sigur, nici sa umble desculti dar...! Apoi, m-a chemat cineva la TV sa vad multimea adunata in Piata din Roma. Vazusem oamenii adunati acolo si inainte de "fumul alb", cand asteptau, cu totii, in ploaie! Mi-a atras atentia faptul ca nu se calcau in picioare sa fie cat mai in fatza - sigur, nu se dadeau sarmale si carnati - dar, mai ales! - mi-au atras atentia chipurile lor! Erau oameni veseli acolo! Pareau atinsi de aripa ingerului fericirii! La romani nu se observa acea bucurie nici chiar atunci cand sunt in preajma... moastelor! Ei sunt la fel de incruntati ca si la piata, vazand preturile! Parca n-ar sti sa faca diferenta intre spirit si materie! :( Poate gresesc, dar asa vad lucrurile: e foarte mare diferenta intre credinciosii români si... oricare alti credinciosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atmosfera din piata a fost inaltatoare! Si pe mine m-a emotionat faptul ca la nici 10 grade plus, pe ploaie si o umezeala atmosferica ridicata ( care stim ca da senzatia ca e mai cald, frigul patrunzandu-te pana la oase), mii de locuitori ai Romei si foarte multi turisti din lumea larga, au asteptat emotionati -maimult de o ora, sa fie rostit numele noului Papa. Eu m-am bucurat grozav cand am vazut ca intre sutele de steaguri fluturste, au fost si 3 romanesti! Doua in dreptul balconului si unul pe langa fantana arteziana.
      Toate varstele, de la copii purtati in carca de parinti, adolescenti, studenti, tineri, adulti si pensionari... toata lumea din Roma a dorit sa fie de fata in momentul in care noul Papa va rosti primele cuvinte din balcon.

      Ștergere
  8. :)
    Are si o voce faina!
    Acum avem si Papa deci totul reintra in normal.....
    Zi faina, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact :-) asa ceva glumeam si eu azi dimineata cu sotul meu. Spuneam, acum ca Lumea are Papa, de ce trebuie sa ne trezim cu noaptea in cap (ne sculam ls ora 5:15!), si nu putem sa dormim fara griji, macar pana la ora 8 ;-)
      Te pup. Zi faina!

      Ștergere
  9. Habemus Papam!
    O lume intreaga a asteptat cu sufletul deschis un suveran pontif care sa preia stafeta spiritualitatii omenirii.
    A fost o mare bucurie pentru toti crestinii, nu numai de catre cei catolici
    O saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos te-ai exprimat tu, Anca draga! " o lume intreaga a asteptat cu sufletul deschis un suveran pontif care sa preia stafeta spiritualitatii omenesti. O mare bucurie pentru toti crestinii". Asa este, influenta pe care o are Papa de la Roma in lume este uriasa. Eu sunt botezata ortodox, sotul meu este catolic, deci in familie impletim traditii ale celor doua religii, fara rigurozitate.
      O zi minunata iti doresc! :-)

      Ștergere
  10. Da,e un mare eveniment, un nou papă și încă provenit dintr-o țară catolică prin excelență, acum, înainte de Sfintele Paști, e un dar pentru creștinătate. Habemus Papam!
    Să ai o după amiază excelentă, primăvara a venit, florile cresc, sănătate să fie! Te pup, numai bine! :)


    RăspundețiȘtergere
  11. Cu siguranta un eveniment de impact mondial!
    Sa ne ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Este de origine italiana, asa explicandu-se usurinta cu care a vorbit in limba italiana credinciosilor...

    RăspundețiȘtergere
  13. N-o sa uit niciodata aceasta"incoronare".:)
    Data spune tot!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  14. Un eveniment deosebit! Să-i ajute Dumnezeu să împlinească lucrarea cea bună a Bisericii, căci sunt multe de făcut! După alegere, am citit mai multe articole despre noul Papă şi m-a impresionat faptul că este un om modest, simplu, foarte apropiat de cei sărmani şi necăjiţi. Exact ceea ce trebuie pentru creştinătate, în aceste vremuri grele.

    RăspundețiȘtergere
  15. A fost o zi importanta pentru omenire.
    Insa provocarile pentru noul Papa sunt mari. Va avea sarcini destul de grele...
    Noapte buna, Carmen!

    RăspundețiȘtergere