sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Superba zi de noiembrie

Se poate vorbi despre noroc. Uraganul "Carmen" a fost destul de blând cu sudul Germaniei (în comparatie cu cealalta jumatate de tara). Doua nopti, în care am crezut ca acoperisurile vor zbura, au încadrat o zi cu ploaie turbata, si gata! Astazi de dimineata a iesit soarele. Un soare mare, frumos ce si-a trimis razele lungi sa-mi traga plapuma si sa ma invite la cafeluta pe terasa. De necrezut pentru mijlocul lui brumar. Ceea ce a mai ramas din "Carmen" a fost un vânt puternic dar fiebinte, atât de placut, ca o mângâiere de matase. Dupa ce ne-am jucat de-a prinselea în curte, în jurul bambusului, a disparut pur si simplu, lasând în urma lui o liniste de primavara. Sufletul mi-a prins aripi (ca-ntr-o zi de primavara) si ca sa nu-l pierd, am urcat rapid pe bicicleta si am pornit... Si nu am fost singura. Cu mâneci scurte si zâmbete largi, o multime de biciclisti cautau ca si mine, podoabele Toamnei.
Abia atunci am înteles de ce "Carmen" a fost blânda cu noi! Ca oricarei fete rasfatate ce-i plac bijuteriile, a luat toate frunzele, toate florile si toate macesele. Nu a ramas nimic! Oarecum dezamagita, am pornit înapoi spre casa. Printre ramurile golase ale copacilor, soarele care se grabea sa mearga la culcare, mi-a reamintit ca nu este primavara, ci sfârsit de toamna.
De pe geamul camerei, cerul roz brazdat de norisori rosii mi-a aparut ca o acuarela înca umeda. Nu a durat mult si Luna a preluat mândra cea mai înalta pozitie pe cer, apoi în câteva minute a fost întuneric.

8 comentarii:

  1. Buna Carmen,
    sunt si eu o partizana a cerului roz de noiembrie...si in general a toamnei. Daca ma gandesc la luna noiembrie, ma gandesc la cerul roz...
    (bine ca ati fost 'iertati'!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sophie,
    am gasit cu placere fotografiile cu cerul magic roz. Tot pe blogul tau am gasit si povesti simpatice, înduiosatoare, curate, spuse sincer din suflet. Multumesc ca ai deschis poarta prieteniei virtuale, am sa te mai vizitez, cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe peisaje :) acum aici la mine sint + 17 Celsius, ieri au fost 19 :) daca ar tine-o tot asa pana prin februarie ar fi fain :))
    Am auzit niste copii ieri la magazin tare ingrijorati ca nu ajunge mai repede zapada :)) ei deja si-au pregatit saniile :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ninu draga,
    meteorologii spun aici la noi, ca dupa aceste superbe zile de "primavara-toamna" vine zapada :( brusc, deci sa nu ne miram!

    RăspundețiȘtergere
  5. Noiembrie cu maneca scurta,bravo!
    Ce-mi place cum iti petreci weekend-urile!
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos cer, frumoase poze! La noi sunt 20 de grade afara. Deocamdata ne bucuram; vedem ce ne va aduce saptamana viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Elisa,
    în gradina ta de vis, înfloresc pomii :))
    Adevarul este ca nu e de glumit! Nu este deloc normala primavara asta-n miez de toamna!
    Te pup si eu.
    PS: nu te mai întorci...în Europa? Vrei sa o duci pe aia mica în prima zi la scoala?! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina,
    la noi au fost 23°C!
    Va pup Fârtatilor!

    RăspundețiȘtergere