marți, 2 noiembrie 2010

Banc...Este de râs sau de plâns?!

Un barbat se plimba singur prin Central Park în New York. Câtva pasi mai departe, un câine de lupta ataca o fetita care se juca în iarba. Barbatul nu statu nicio clipa pe gânduri, sari în ajutorul fetei, luptând cu fiorosul animal. În final reusi sa elibereze fetita, omorând câinele.
Un politist care a observat întâmplarea, se îndreapta spre curajosul barbat, îl batu pe umar si-i spuse " Sunteti un erou! Mâine toate ziarele vor scrie: Viteazul New Yorker a salvat viata fetitei!"
Barbatul ridica modest din umeri si spuse: "Eu nu sunt din New York"
"Oh!"- continua politistul "atunci titlul va fi: Viteazul american a salvat viata fetitei!"
Barbatul dadu din cap si adauga :" Mmm, nu sunt american"
Consternat, politistul întreaba: "Si ma rog, ce sunteti?" Raspunsul veni scurt: "Eu sunt pakistanez"
A doua zi, pe prima pagina a tuturor ziarelor era scris: "Islam-extremist omoara un câine american. Se presupune legatura cu o periculoasa reţea teroristă!"

Ping-back: Vania, Mirela Pete, Caius, Teo Negura, World of Solitaire, Cristian Dima, Gabriela Savitsky, Carmen Negoita, Elisa, Cosmin Stefanescu, Orfiv, Ana Usca, Ioan Usca, Natasa, Roxana si Elisa, Franceska si Dudu, Fly, Andrei, Ninu, Donca, Tetris, Paul,Link-ping, Belle de jour, Vaca-verde, Alina, Zâna.

12 comentarii:

  1. Americanii sunt întotdeauna de răs. Sau de plâns, funcţie de firea omului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul este un viermisor greu identificabil… Uneori pare fluture multicolor, alteori omida paroasa, alteori ghem de urzeala… Ba mai mult, privit dintr-o parte poate parea fluture, iar din cealalta parte omida, iar de jos numai fire. De-aia cred ca ar trebui sa ne batem mai putin cu pumnul in piept ca stim noi cum sta treaba. Cel mai adesea nu avem informatii corecte si suficiente...
    Cat despre subiect stiam un banc asemanator de pe vremea lui Abuziv Impuscatu:
    “Anunt la radio Moscova
    -Astazi la granita ruso-chineza doua avioane utilitare rusesti stropeau pamanturile stramosesti pasnic, in timp ce au fost atacate miseleste de doua tancuri chinezesti si au fost doborate.
    In acelasi timp, la radio Pekin:
    -Astazi la granita chino-rusa doua tractoare arau pasnic glia stramoseasca cind au fost atacate miseleste de doua avioane de vanatoare rusesti. Tractoarele noastre au reusit sa doboare avioanele inamice.
    Iar la radio Bucuresti:
    -Astazi la granita ruso-chineza au avut loc discutii aprinse pe teme agrare.”
    Ca-ntotdeauna adevarul este la mijloc… :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sint islamofob si nu pot fi obiectiv, dar cred ca in islam caini sint necurati si foarte greu faci un islamist sa atinga un ciine.
    Sigur ca atunci cind locuiesti intre ei sint mai usor de cunoscut si la viteza cu care se inmultesc presimt ca ii vom cunoaste mult mai repede decit am crede si atunci o sa aflam pe viu cit sint de fiorosi sau de docili.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa fie doar un banc. Daca nu e banc, chiar e de plans :o(

    RăspundețiȘtergere
  5. in spatele glumei sta un adevar trist si din pacate in multe colturi din lumea asta intalnim astfel de prejudecati. fac si ei haz de necaz dupa dupa 09/11, cand fobia fata de arabi a atins cote alarmante.

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde de îngustimea sau lărgimea orizontului fiecăruia. Pentru unii de râs, pentru alţii de plâns. Sunt prea multe prejudecăţi pe lumea asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mosu,
    :) bun bancul; amandoua adaptate la politica vremii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ninu,
    am trait si eu spaima în fata unui câine salbatic si fioros, ce sarise la fetita mea de trei ani - pe atunci!

    RăspundețiȘtergere
  9. Angi,
    bineînteles ca în cazul de fata este vorba doar despre un banc, nevinovat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Carmen,
    hm...asa-i, de prejudecati nu ducem lipsa! :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Alina,
    pâna acum 25-30 ani era greu traiul celor de culoare. Acum, orice arab sau musulman este în primul rând suspectat de a fi terorist...

    RăspundețiȘtergere