duminică, 7 noiembrie 2010

Concedieri în masa (...De-ale toamnei)

Nu mai mira pe nimeni faptul ca, în fiecare an în aceasta perioada, marele concern "Copacul secular AG" face concedieri în masa. Conform unei surse Mediafix, strategia este cea de anul trecut si personalul - suta la suta feminin, priveste neputincios cum una-dupa-alta, Frunze, Ramuri, Crengi, sunt zburate din functie. De laudat ar fi doar faptul ca macar nu se tine cont de ierarhie, trimiterile în somaj facându-se de la cea mai de jos craca, pâna la cea mai din vârf si singurul criteriu este vârsta. Mai întâi cele mai batrâne -Maroniile, apoi Blondele si Stacojiile de vârsta medie. Ultimile concediate sunt cele mai tinere, Verzile si Portocaliile, concernul dovedind nefondata presupunerea jurnalistilor de la publicatia "Vorba-n vânt" cum ca, pentru acestea din urma, posturile ar fi sustinute politic.
Ajunse pe strada, cele mai multe frunze - zvelte de neam, se organizeaza în trupe de dans. În zilele cu ceva vânt, ofera spectacole unice, pentru toate gusturile: breakdance, quadrille, vals cruzado, tango nuevo, polka sau cancan, în functie de melodia care suna în mintea trecatorilor melancolici.
Singura bransa neafectata de somaj este cea a Coniferelor. Într-un interviu recent, firmele "Pinul SRL" si "Bradul SA" au declarat ca "fidelitatea fata de angajate este aici o lege de baza. Functia de frunza aciculara este o meserie sigura si pensia este absolut garantata".
Începând cu prima bruma, sindicatul "Frunza libera" organizeaza saptamâni în sir, proteste stradale. Frunzele acopera partea carosabila si drumurile pietonale, îngreunând deplasarea oamenilor în speranta ca acestia le-ar putea schimba soarta... Dar nimeni si nimic nu le mai poate salva si situatia Frunzelor devine de la saptamâna la saptamâna tot mai critica. Cele mai norocoase primesc adapost în catalogul vreunui botanist sau pe plansa unui scolar, dar pentru marea majoritate, viata fara serviciu, fara casa, fara masa, este catastrofala si degradarea este vizibila cu ochiul liber. În mediul rural, majoritatea se înscriu voluntar în "SOS Hiberna-dorf " regasindu-si menirea în a oferi un refugiu cald micilor animale si insecte. În marile orase însa posibilitatea Frunzelor de a se reprofila este minima si sfâsesc aproape toate prin a fi urcate în modernele mijloace de transport ale "Curatenie orasului". Transportate în centrele de gradinarit, sunt folosite ca "mâna necalificata de lucru" la amestecat gunoiul biologic.
Cea mai trista este însa soarta Frunzelor care ascunse în tufisuri sau sub masini, au scapat ochiului agil al maturatorilor. Acestea vor sfârsi degerate sub prima zapada, dupa ce în prealabil vor fi terfelite în picioare de trecatorii insensibili!
Si totusi soarele rasare zilnic, marea danseaza între flux si reflux, luna apare în fiecare noapte pe cer însotita de stele...

9 comentarii:

  1. Este o activitate sezoniera; totul este sa pui din toamna ceva deoparte...

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) faaain
    eu o luasem in serios si nu prea intelegeam ce treaba au termenii aia copaciosi cu situatia economica trista....
    noroc cu pozele

    RăspundețiȘtergere
  3. Daurel,
    mai linistitor este faptul ca la anul e din nou primavara :))
    (Felicitari, ai spart gheata! este primul tau comentariu, si e bine venit!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mosu,
    :)) Nu stiu ce fac fetita, pisicul si piticul, acolo sus în cer, dar aici la sol...situatia este dramatica! În orasul meu, frunzele sunt zvârlite fara pic de mila!
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.youtube.com/watch?v=rqMl68xVju4&feature=player_embedded

    :))) :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ninu,
    multumesc mult! m-am amuzat excelent! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. haha,ce m-am mai amuzat.....dar asta mai spre final,cand am inteles si eu in sfarsit despre ce e vorba :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Victoria,
    Asta a si fost intentia mea, si ma bucur daca am reusit sa va aduc zâmbetul pe buze :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase metafore. Si eu o luasem in serios, precum mosu. :D

    RăspundețiȘtergere