sâmbătă, 20 noiembrie 2010

O sâmbata între cinefili / cinefile :)

De mult n-am mai pertecut asa o zi placuta, alaturi de fetele mele :) Am zâmbit Soarelui cu dinti - din spatele ferestrelor si celor doua grade (Celsius) le-am facut în ciuda - de lânga semineu. Am fost numai noi fetele acasa (nu toata lumea poate sa huzurasca, câte unul în familie trebuie sa si lucreze :)) Helmut l-a ajutat pe ginerica la zugravit). Dupa ce am gatit si mâncat împreuna, am dat o fuga la cea mai apropiata videoteca din cartier, am ales câteva filme pe care le-am ratat în cinematograf si care ne-au fost recomandate de prieteni. În ordinea în care ne-au încântat seara:
*Cine nu si-a dorit macar odata sa cunoasca visele cuiva? Sa patrunda gândurile, sa cunoasca ideile sau fanteziile unei altei persoane? Ce porti s-ar deschide, ce consecintele ar putea avea si la ce ar folosi sa detinem o asemenea capacitate? Sunt întrebari la care filmul "Inception" ofera posibile raspunsuri. "Inception" te smulge din fotoliul în care tocmai te-ai cuibarit în ideea de a viziona ultimul film al regizorului Christopher Nolan si te introduce în "echipa expertilor" ce face posibila participiparea în visele altcuiva, manipularea si controlarea gândurilor. Filmul nu este doar o incursiune stiintifico-fantastica în labirintul psihicului uman, filmul este o combinatie ideala de imagini, muzica, dialog, action, thriller si actori facuti parca pentru rolul pe care-l joaca. "Inception" arata ca nimeni nu poate fi perfect si nimic nu este lipsit de greseli, este un film în care greu poti marca granita dintre vis si realitate. Este un film pe care-l recomand :)
*"Repo men" socheaza înca de la primele scene dar nu doar prin cruzimea scenelor, ci si prin ideea abordata! Filmul este doar un SF, dar daca astazi sunt atâtia oameni care platesc buze mai senzuale, ochi mai migdalati, sâni mai plini sau pulpe mai pronuntate, atunci ma întreb cu spaima, câti ani ne mai despart de societatea Repo men?! Organele artificiale produse pe banda rulanta, oameni bogati, oameni saraci, fanatici, oameni disperati, mult sânge, mult prea mult sânge..."Repo men"se vrea un semnal de alarma pentru societatea în care traim.
*Filmul"The Island" se bazeaza pe romanului "Spares"(1996) al scriitorului britanic Michael Marshall Smith si abordeaza ideea de clonare. Poate ca în urma cu câtiva ani filmul parea mult mai fantastic. Astazi însa - când din rafturile supermagazinelor americane se poate cumpara carne provenita de la animale clonate, ideea de clonare umana mi se pare doar un mic salt. Mic si înfricosator de aproape! Chiar daca filmul are happyend, nu poti sa nu te întrebi: este buna directia în care societatea umana se îndreapta cu mare viteza?!
*Knight and day... o surpriza pozitiva! Un film care îmbina în modul cel mai placut comedia, actiunea, aventura si mica romanta. Tom Cruise alaturi de Cameron Diaz formeaza parca un cuplu mai bun decât alaturi de Nicole Kidman - ma refer doar la viata profesionala :) Rolurile celor doi s-au completat minunat, astfel încât am savurat fiecare scena, fiecare dialog. Simpaticul, romanticul, sensibilul super-agent special, întruchipeaza idealul masculin al oricarei femei la fel cum frumoasa provinciala, cu figura delicata, un puternic simt al umorului si cunostinte în mecanica-auto, reprezinta femeia în compania careia oricare barbat se doreste. Exagerarile specifice oricarui film Thriller - Action sunt usor de înghitit datorita scenariului plin de surprize si sarmului celor doi protagonisti. Chiar daca nu sunt o iubitoare a genului, vizionarea acestui film mi-a facut placere!

10 comentarii:

  1. Si eu am vazut in Weekend doua filme..dar mult mai cuminti :)) " The Piano " si "Chocolat" ...
    La filme violente si socante nu mai rezist sa ma uit :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Ninu,
    Chocolat am vazut si eu, excelent! The piano nu am vazut...E bun?
    Nici eu nu caut filme violente, nu-mi plac nici cele care exagereaza calitatile cu care anumiti eroi sunt înzestrati.
    Îmi plac mult filmele SF - mai mult stiintifice decât fantastice :)
    Filme într-adevar bune sunt greu de gasit în ultima vreme

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Carmen, e un film bun, si care iti lasa in suflet o stare speciala de bine :)

    Eu am vazut acum ceva timp un film facut in anul acesta care se numeste "Macete" este cu Danny Trejo... e un fel de parodie dar e bine facut, o parodie fina pentru cunoscatori :)
    prima data nu mi-a placut, apoi l-am revazut si mi-am schimbat parerea, adica mi-a placut mult, cred ca prima data nu-l vazusem cu atentie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sa caut sa-l vad. Multumesc pentru recomandare Ninu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen, în primul rând remarc frumusețea casei tale și a ...locatarelor! Ai niște fete minunate, seamănă cu mama lor!
    Filmele sunt bune. Christopher Nolan a fost întotdeauna fascinat de vise şi de relaţia lor cu starea de veghe, dar şi de potenţialul extraordinar al minţii omeneşti în timpul somnului. Inception pleacă de la premisa că este posibil să pătrunzi în visul cuiva şi să ai acces la subconştientul acelei persoane. Unul din cele mai bune filme , trebuie să recunosc!
    O seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Mirela,
    am scri articolul la sfârsitul lui noiembrie si între timp am schimbat aspectul blogului, astfel încât textele vechi nu si-au mai pastrat forma pe pagina; scuze, nu stiu cum te-ai descurcat sa citesti fara aliniat si capat de idee! :( Acum am îmbunatatit forma...
    :) Multumesc pentru complimente ... carei ciori nu-i place sa-i fie laudati puii :D
    Un weekend minunat îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inception este intr-adevar un film bun. Acum stau si ma gandesc daca nu cumva toata lumea asta este doar un vis al celui ce ne-a facut. Poate ca nu ne vom terzi niciodata, poate ca lumea este una perfecta.
    Eu recomand cu drag si "The box". E un film la care si dupa 30 minute astepti sa inceapa, dar este foarte bun, trateaza foart inteligent conditia umana.

    RăspundețiȘtergere
  8. Costin,
    trebuie neaparat sa-l vad, daca îl recomanzi cu atâta caldura! Cât despre vise... cine poate sti unde este granita dintre vis si realitate, când totul este atât de relativ?! :)
    Toate cele bune Cistin ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce fete minunate ai, Carmen!
    Să-ți trăiască , să fiți sănătoase și mereu fericite!
    Eu sunt mamă de băieți mari, sunt și bunică !!
    Nepoțelul cel mare este în clasa a VI-a!!!
    Îmi plac filmele, la fel de mult ca și teatrul!
    Aș vrea să văd " The Island" !1
    Despre tema propusă de tine, să știi că am pregătit-o .O postez mâine . Aduc și propunerea pentru săptămâna viitoare- Cutiuța cu amintiri.
    O seară frumoasă vă doresc!

    RăspundețiȘtergere