joi, 19 decembrie 2013

Între cinefili

În nici un alt anotimp nu mergem la cinematograf cu atâta placere ca iarna.
Ca sa nu scapam ultimele movie-highlights, ne-am facut abonament si lunea - direct de la serviciu ne oprim la cinematograful din cartier. Ne destrabalam culinar hranindu-ne cu popcorn sau tortilla-chips si ne stingem setea cu cola maxi-size (pssssst, înca un amanunt: marti, joi si sâmbata mergem la fitness!).
Metoda cu abonamentul este buna pentru ca ofera posibilitatea de a vedea diverse genuri de film.
La sfârsitul lunii noiembrie am vizionat Gravity (Science-Fiction-Thriller) si... o spun direct - filmul m-a dezamagit! Ca sa vad câteva superbe imagini 3D din spațiu spre Pământ, a trebuit sa privesc plictisitorul rol jucat de Sandra Bullock, un monolog intrerupt pentru zece minute de George Clooney îmbracat în costum de astonaut! Chiar si despre Stația Spațială Internațională (ISS) si Telescopul spațial Hubble cunosteam mai multe date din filmele documentare.
Last Vegas, este o comedie draguta în care am revazut cu placere patru din "greii" cinematografiei mondiale - Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, alaturi de una din doamnele Hollywood-ului - Mary Steenburgen. Cinci actori câstigatori de Oscar, jucând roluri de pensionari în vacanta, într-o poveste fara suspans sau conflict deosebit, dar cu umor subtil si câteva scene romantice înduiosatoare. Cred ca filmul este mai greu de gustat de catre generatia tânara, pe mine însa m-a destins si binedispus.
Carrie (Horror-Drama). Daca ati vazut cel putin una din ecranizarile precedente ale romanului omonim semnat de Stephen King, atunci actiunea nu va mai poate surprinde oricât de bine ar fi filmul realiza. Mi-a placut însa mult interpretarea Juliannei Moore si am apreciat varianta moderna a elevei de Highschool oferita de Chloë Grace Moretz. Nu există abateri majore de la povestea originala, însa filmul este o abordare nouă, contemporana. În centrul acestui remake sta relatia mama-fiica, cu accent pe tulburarile lor psihologice. Filmul mi-a placut si sunt de parere ca toate filmele de groaza trebuiesc vazute pe ecran lat si sistem de sunet Dolby surround.
The Hunger Games: Catching Fire (Science-Fiction) Dupa ce anul trecut am vazut "The Hunger Games" (Jocurile foamei), film care mi-a placut extraordinar de mult, nu am putut sa nu doresc sa vad aceasta a doua parte - din patru planificate! Chiar daca la început filmul "se împiedica" putin în legarea actiunii la prima parte, povestea devine din ce în ce mai captivanta si reuseste sa creeze multe momente de suspans. Nici una din scene nu lasa posibilitate de anticipare, din pacate însa filmul se termina brusc. Pentru ca nu am citit romanul semnat de Suzanne Collins (trilogia "The Hunger Games": The Hunger Games, Catching Fire, Mockingjay), astept cu nerabdare urmatorul serial. Îmi place mult Jennifer Lawrence si rolul Katniss Everdeen o prinde perfect.
Malavita - The Family (comedie - US-Mafia) este filmul care mi-a placut cel mai mult din seria filmelor pe care le-am prezentate aici. Culmea este ca Rotten Tomatoes l-a cotat slab si în Germania, filmul ruleaza în cinematografe doar începând cu ora 22, stampilat fiind ca "film fara succes"! Am însa impresia ca "cineva" îl doreste marcat ca "film prost"! Mie nu doar filmul mi-a placut foarte mult, ci si coloana sonora. Am redescoperit grupul Gorillaz si melodia "To Binge" a devenit pentru mine hitul lunii.
În ciuda criticilor, m-am încapatânat sa vad filmul pentru ca sunt fan Robert De Niro si Michelle Pfeiffer, dar mi-a placut cum au jucat si Dianna Agron, Tommy Lee Jones, John D'Leo si chiar si catelul Malavita! Recomand vizionarea.

13 comentarii:

  1. catching fire-sublim-am citit toate cartile ma enerveaza nespus ca mai am atit de mult de asteptam sa le vad si pe celelalte
    malavita mi s-a parut super haioasa-pe ceelelalte nu le-am vazut

    RăspundețiȘtergere
  2. Malavita am vazut si eu si impartasesc parerea ta. As vrea sa vad si Las Vegas fiindca sunt indragostita statornic de De Niro...si Freeman. Dar vad ca s-a mai alaturat un domn simpatic, minunatilor actori de pe afis :). Distractie placuta si felicitari ca nu lasati timpul sa treaca inutil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi place Rober de Niro ;) cui nu-i place?!
      te pup, draga mea :-*

      Ștergere
  3. Imi place cum va petreceti timpul, nu stati locului o clipa, iubaretilor! De cand nu am mai vazut un film cap, coada, a trecut ceva timp! Un week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. luna decembrie este cea mai plina luna a anului... dar :)) de astazi am concediuuuuuuuuuuuuu!
      multumesc la fel - weekend minunat si tie! :)

      Ștergere
  4. Gravity si pe mine m-a dezamagit, dupa cum bine stii, m-am asteptat la mai mult. Culmea este ca filmul este cotat destul de bine. Nu stiu daca va fi nominalizat la Orscaruri, dar am vazut ca este nominalizat la Globurile de Aur.
    Last Vegas si eu vreau sa-l vad, dar inca nu a ajuns la noi. Imi place foarte tare Michael Douglas.
    Am vazut si Hunger Games. Primul pe mine nu m-a dat pe spate, dar asta, al doilea mi s-a parut mai captivant. Nici eu n-am citit cartile, astept acum urmatoarea parte.
    Si Malavita mi-a placut. E amuzant si bine facut, am ras cu pofta la unele faze. In plus actorii joaca foarte bine.
    Carrie e singurul din lista ta care nu-l stiu.
    Vizionari placute in continuare Carmen! Si spor la pregatirile de sarbatori! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de astazi am concediu si as vrea - sa vad daca si reusesc, sa merg suplimentar la Kino, pentru Blue Jasmine. Asa cum ne-a obisnuit în ultimul deceniu, Woody Allan regizeaza si produce un singur film pe an, si acesta este cel din 2013. Chiar daca persoana imi displace, filmele lui sunt colosale!
      te pup. Weekend de vis! :)

      Ștergere
    2. Si eu as vrea sa vad Blue Jasmine! L-am ratat din pacate cand a rulat la cinema :(

      Ștergere
    3. si la noi mai ruleaza doar în cinematografele mici... La ora 16 începe. Astazi nu mai ajung, dar poate mânie...Uf!

      Ștergere
    4. deci... Blue Jasmine - vazut :))
      Mi-a placut mult. Este un film care-ti transmite puternic starea pe care o are eroina:) Este o poveste uluitoare, ametitoare... Esti plimbat între prezent si trecut, în viata ciudata a Jasminei, pus mereu în situatii confuze, datorate mai ales faptului ca actrita arata neschimbata atât ca aspect fizic, cât si al vestimentatiei :)) Filmul merita vazut, este absolut un film "mai altfel" !

      Ștergere
  5. Am vazut si eu Jocurile foamei - si tare mi-a placut. Cred ca am vazut si Last Vegas... dar nu sunt sigura. Recunosc: urmaresc filme dar le tin minte "pe moment" - sunt placerea "de o clipa" - mi le amintesc in eventualitatea unei discuii sau le tin minte pe cele care-mi plac foarte mult.
    In cinematograf n-am mai intrat din 1989 - pana atunci mergeam saptamanal; unul dintre unchi lucra la Intreprinderea Cinematografica si aveam bilete fara a fi nevoite sa stam la cozi interminabile, cum se intampla in cazul filmelor considerate bune. Imi amintesc ca la Superman, la prima proiectie, coada se intindea pe mai mult de un km! Daca nu vedeam, nu credeam! :)
    E un obicei fain mersul la cinematograf, dar azi, in BV, cinematografele sunt cam la periferie... si nu-mi plac acele zone, dar vad multe filme pe net :) Impac astfel comoditatea cu placerea de a-mi alege filmul. :)
    Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) si Helmut este mai comod, dar eu... "il târâi" cu mine la cinematograf si când iesim din sala se bucura ca a fost la film - doar ca se urneste greu! :D De altfel, oricarui film vazut pe ecran de cinematograf îi sporesc calitatile în comparatie cu unul vazut la televizor. Si în plus, in Germania este interzis prin lege sa vezi filme care ruleaza actualmente în cinematograf... online se pot vedea doar "vechituri" :)
      te pup draga mea. Transmite gandurile noastre bune si îmbratisari mamei si sorei tale.

      Ștergere