joi, 9 februarie 2023

De Ziua Sfântului Valentin...

... nu obisnuim sa ne facem cadouri! Însa în fiecare an (cu exceptia anului 2022), în preajma zilei de 14 februarie, organizam un weekend prelungit deosebit ♥ Anul acesta vom pleca la Viena.
Am facut rezervare la un hotel central în districtul 7, la doar 500 m de cea mai lungă strada comerciala din Europa - Mariahilfer Strasse, la 400 m de Westbahnhof și la doar trei stații de metrou până în Cartierul Muzeelor. Planul nostru este sa ne plimbam cât ne tin picioarele! ☺
Pentru ca este înca iarna si zilele sunt relativ scurte, am avut grija ca hotelul nostru sa aiba si centru welness & SPA, iar hotelul Arcotel Wimberger are la etajul sapte, pe o suprafata de 240 metri patrati, un resort welness cu vedere panoramica! Reclama hotelului spune ca pe lânga saune, exista si cabine cu infrarosu, jacuzzi, sezlonguri Alpha (pentru relaxare, cu sunet, vibratii și caldura) precum si servicii de cosmetica si masaj.
Si bineînteles ca acest hotel tolereaza animalele de companie! Leo este "copilul nostru blanos" si de când îl avem, nu mergem decât acolo unde este si el binevenit!
Acestea fiind spuse... voi reveni cu impresii de la fata locului ☺

20 de comentarii:

  1. Ce plan minunat!!! :) Este foarte frumoasa Viena - am avut ocazia de vreo 3 ori sa o vizitez (in 96, 98 si 2003) si de fiecare data mi-a lasat in suflet amintiri frumoase.
    Sa aveti vreme frumoasa si sa va incarcati bateriile cu amintiri minunate!!
    Pupici si lui Leo :*!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim, Rux draga ♥ Da, e foarte frumoasa! Si noi am fost de doua ori, înainte de a-l avea pe Leo. Dar este un oras atât de mare încât mereu descoperi locuri pe care nu le cunosteai si de care te bucuri.
      Maine seara o sa scriu din Viena ;-) Pupici :-*

      Ștergere
  2. Sa va bucurati cu totii de fiecare moment petrecut acolo!
    Imi place tare mult sa vad poze bucuroase!
    Pupici, draga Carmen! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Vacanta frumoasa! ❤ Distractie faina!
    In astfel de hoteluri - unde sunt primiti cu drag si prietenii nostri blanosi - am sentimentul ca sunt "aproape ca acasa la prieteni". 😊
    Zile minunate sa aveti! Pupici si imbratisari! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum am avut doar experiente placute. La toate parcarile cu Restaurant si Benzinarie de pe traseu, Leo a avut voie sa intre cu noi.
      La Hotel, dupa ce am primit cardul cheie, receptionera Si a cerut scuze ca nu au salteluta pentru Leo 🤗 dar asta chiar nu e problema, noi luam tot ce trebuie cu noi in concediu.
      Apoi dupa ce ne am plimbat, am intrat intr un Restaurant foarte draguti, si de asemenea Leo a fost binevenit. De altfel a fost atat de obosit, ca a dormit toata seara cat noi am servit una-alta.
      Acum ne pregatim de culcate, suntem toti trei morti de oboseala.
      Pupici si imbratisari 😘🤗🐾

      Ștergere
    2. E linistitor sa stii ca prietenul blanos e primit in mai multe locuri... Pe aici, pe mai toate usile magazinelor (chiar si nealimentare) au inceput sa apara semne cu "interzis accesul cainilor". :-( Intr-un fel, e de inteles, ca prea-s multi pe aici care se isterizeaza la vederea unui caine (fie ecesta mic sau mare, liber sau in lesa). Stiu sigur ca vanzatoarele din magazinele unde merg mai des n-au nicio problema cu accesul cainilor (chiar intram cu patrupezii spre ora inchiderii, cand nu mai bantuie "isterizatii"). 😊
      Pupici cu drag! ❤ 😘

      Ștergere
    3. in magazine cu destinatie alimentara, nu am avut voie sa intram cu Leo decât în ITALIA! Cinste lor! au pus la dispozitie cumparatorilor, pe lânga carucioarele obisnuite pentru cumparaturi si carucioare pe care este lipita o poza cu un catel, asa incat sa le distinga de celalalte. Acestea pentru catei, au pe fundul cosului o vanita de plastic - astfel încat catelul sa nu-si rupa piciorusele in plasa metalica. Insa asemenea carucioare de cumparaturi nu am mai vazut pe nicaieri pe unde am umblat. In Germania este interzis intrarea câinilor in magazine cu produse alimentare sau de igiena (farmacii, drogerii).
      Ceea ce am observat eu, este ca arabilor si indienilor le este frica de catei. De fapt, este chestie de educatie! In Germania, în scolile primare, li se explica celor mici despre animalele de companie si copiilor nu le este frica de catei. Ba dinpotriva ☺☺☺ In drum spre parc, întâlnesc la plimbarea de la ora 12, copii de la scoala generala de cartier si atat sunt de dragalasi astia micii, ma surprind mereu cu cate o discutie haioasa, de genul: "Buna ziua, imi permiteti sa mângâi catelul dumneavoastra? / Ce rasa este?/ Cati ani are? ☺☺☺ apoi imi povestsc ca un vecin sau un verisor are deasemenea catel si ... uite asca, cateodata intâlnesc di nou acesti copilasi care il stiga pe Leo pe nume - pentru ca, ne cunoastem ☺☺☺
      Dar si eu la rândul meu, daca in plimbarea prin parc intalnesc un copilas mic-mic, care abia a invatat sa meraga, o întreb pe mamica daca doreste sa-si lase copilul sa îl mangaie pe Leo - pentru ca cei mici doresc asta, dar nu se prea îndrazneste... Si de cele mai multe ori, ia nastere o mare dragoste, intre copil si catel! Doar asa invata copiii sa pretuiasca animalele de companie!
      Pupici si îmbratisari ♥

      Ștergere
  4. Nici noi nu obișnuim să sarbatorim Sf. Valentin.
    Vacanță frumoasă să aveți!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunteți o pereche cum rar am întâlnit - știți și să munciți dar când este vorba de distracție, aveți cele mai frumoase idei ! Vă doresc o zi minunată cu ocazia sărbătorii închinate "Sf Valentin" ❤️👍
    Pupici cu drag ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce draguta esti! ♥♥♥ vai ce compliment! multumim mult ♥
      Viata este scurta si banii se duc, vre nu vrei ;-) Noi iubim natura si arta si în timpul liber incercam sa ne recreem în aceste moduri: calatorii, plimbari, vizitare de muzee, expozitii, participare la spectacole de muzica - slagar, clasic, pop, jazz, opera, balet sau musical ♥
      Pupici si îmbratisari, draga Prietana Japoneza ♥

      Ștergere