joi, 20 iunie 2019

Jurnal de vacanta mai-iunie 2019 (5)

continuare la "Jurnal de vacanta mai-iunie 2019 (4)"
Dupa ce ne-am odihnit un pic la racoarea apartamentului, am hotarât sa iesim din nou la plimbare. Mama a propus un loc surpriza, numit “Montana Garden” – un complex turistic inaugurat la sfârsitul anului 2017, aflat la intrarea în satul Rasinari (12 km de Sibiu).
Soarele se pregatea sa apuna când am parcat masina în incinta gradinii si un tablou de basm ni s-a prezentat în fata ochilor. Înconjurate de verdeata si flori, filigorii, o terasa-restaurant rustica, tarcuri cu animale si pasari deosebite (cocosi pintenati, gaini decorative, cu penaj colorat si lucuios ca matasea, porumbei de rasa, gâste, rate autohtone dar si exotice, lebede, pauni) lacuri, fântâni arteziene si podete de lemn, casute (cu locuri de cazare pentru cei care vor să rămână câteva zile în zona Rășinariului)... Este un loc deosebit pentru relaxare, cu o priveliște superbă spre munții Păltinișului. Nu este kitsch, dar este… Rallywood ☺ Exact asa este! Daca va intrebati ce înseamna Rallywood, nu gasiti cuvântul în dictionare, pentru ca este un cuvânt pe care l-am inventat eu acum. Daca Hooywood este centrul industriei de film USA si Bollywood este eticheta filmelor hindi, produse în Bombay, atunci "Montana Garden" este Rallywood, pentru ca "studiourile de filmare" sunt in Rasinari ☺


Restaurantul are în jur de 120 de locuri și oferă mâncăruri tradiționale românești. Pentru ca era duminica seara, terasa era plina ochi. Abia am gasit un loc sa bem câte un suc. In parc alergau multi copii, în jurul lacului stateau la pescuit câtiva barbati cu undite în mâna, grupuri vesele se plimbau de colo colo – a fost un amestec pestrit de oameni într-o o atmosfera deosebit de placuta.


Chiar si Leo si-a gasit companie. O domnisoara-catel a încercat sa-l seduca, folosindu-si toate farmecele. Dar nu a reusit… Leo este umblat prin lume, dar experiente cu dame înca nu are ☺
Dupa ce am facut un tur complet al parcului, ne-am urcat în masina si ne-am întors acasa. Am hotarât sa revenim aici într-o zi în cursul saptamânii, sa evitam aglomeratia. Si asa am incheiat prima zi la Sibiu. (va urma)

11 comentarii:

  1. Auzisem de complexul asta ,dar este deosebit,dupa cum ne spui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, egrozav! am uitat sa zic, are si terenuri de sport - pentru fotbal... Iar daca cineva a prins pesti in lac si doreste sa-i si manance proaspeti, un bucatar vine intr-un separeu si prepara pestele la gratar sub ochii familiei respective. Servicii de nota 10!

      Ștergere
  2. Frumoasa oaza, frumoase fotografii. Leo e tare dragut, ca si domnisoara cutzi. :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. catelusa, o scumpete! maidaneza, dar tare tare frumusica. Si cuminte.
      la urmatoarea vizita in acest complex turistic, Leo iar a intâlnit-o pe domnisoara si am aflat ca o cheama Izabella. Apartine complexului, au gasit-o angajatii lihnita de foame, in urma cu un an, cand inca era puiut. Are ochisorii conturati, ca si cand ar fi dati cu dermatograf! ☺ Ea e blonduta si peste urechi are par lung cu varfurile negre! Tare frumoasa!

      Ștergere
  3. Foarte frumos loc. Daaaa... Rallywood :D
    Dar domnisoara catelusa e atat de dragalasa <3!!! Ce privire expresiva are. Cred ca i-a placut tare de Leo (Leutz ai frant inimi ;P)
    Pupici cu drag <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i ca Izabella este dulce?
      S-ar fi potrivit bine cu Leo, au cam aceeasi culoare, aceeasi inaltime 😀
      La a doua intrevedere, Leo a fost cucerit... abia l-am tinut in frau,.... pardon, in lesa 🤣😂

      Imbratisari si ganduri bune, din Bavaria 😘 🤗

      Ștergere
  4. Chiar e tare frumos acolo, mi-a plăcut şi mie. Izabella nu era când am fost eu, bine că ştiu acum, să întreb de ea data viitoare când merg :)
    Abia aştept continuarea!
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, daca nu ai venit cu catel... Izabella mai are o prietena acolo, la Montana Garden, o catelusa mica, neagra, creata. Parca Nela o cheama, nu mai sunt sigura, ca nu a ramas prea mult langa noi ☺☺☺ I-a lasat pe Leo si Izabella singurei, a inteles ca e "a cincea roata la caruta" ☺☺☺
      Transmite salutari de la bavarezul Leo.
      Te pup si eu Potecuta. Numai bine!

      Ștergere
  5. Izabella pare ca asculta cu interes ceea ce-i comunica Leo, iar ea ii explica cum e viata de catel acolo. :) Norocoasa micuta, 'ca n-a fost alungata. :)
    *
    Arata ca un loc minunat si - direct de la o sursa :) - stiu ca asa si este. :) Ma bucur ca e aglomerat - desi nu-mi place aglomeratia - pentru ca, altfel, n-ar rezista prea mult si tare pacat ar fi. Imi place Rallywood! :)
    Zile senine iti doresc, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere