sâmbătă, 8 iunie 2019

Jurnal de vacanta mai-iunie 2019 (2)

(continuare)
Vineri, 24.05 – Am fost la serviciu pâna la ora 14. Pentru ca am încarcat bagajele în masina înca de joi seara, am pornit la drum înainte de ora 15.
Am împartit ruta în doua si am facut prima pauza luuunga, dupa primii 700 km, adica imediat dupa ce am trecut din Austria în Ungaria.
Am facut rezervarea online, cerând camera cu pat dublu (sau doua paturi), cu baie (cu dus sau cada), cu parcare privata (in garaj sau în curte) si bineînteles, intr-un hotel/motel cu receptie deschisa 24 de ore (pentru ca am socotit noi ca vom ajunge la destinatie între orele 22 si 23), în care sa fie acceptat si catelusul nostru. Si toate acestea, nu departe de autostrada - ca sa nu ne abatem prea tare de la ruta si cazarea sa fie la un pret care sa nu treaca peste 60 de euro (fara mic dejun). Am gasit un motel-camping în localitatea Mosonmagyaróvár. Am ajuns seara târziu. Receptionerul ne-a condus in camera si ne-a aratat ca toaletele sunt pe coridor, la comun!!! In primul moment nu am mai stiut sigur daca am precizat ca doresc sa am baie privata, asa ca “am înghitit galusca” si nu am comentat. Imediat ce am ramas singuri în camera, am verificat rezervarea si era clar trecut “camera cu baie cu dus”.
În camera noastra se intra printr-un holisor în care era un dulap cu doua usi, un support pentru valiza si un raft pentru pantrofi. Camera era mobilata modest, avea doua paturi, o masuta pentru televizor si un birou cu scaun, pe care era montata o oglinda. Tja, unde e baia?! M-am dus la receptie si cu dovada în mâna (am pregatit telefonul cu rezervarea pe display) am reclamat ca aceasta camera nu corespunde cu rezervarea mea. Hahaha, tipul s-a amuzat, pentru ca probabi siretlicul pe care îl foloseste motelul la care este el angajat, a pacalit mai multi turisti. Foarte calm, a venit cu mine din nou în camera si mi-a aratat ca… usa din hol spre camera, usa care eu credeam ca sta deschisa la perete în mod normal, era de fapt o usa cu rol dublu. Daca o închideai, se bloca accesul în camera dar oferea acces în baie! O mini-baie, cu chiuveta si o cadita de dus cu draperie de musama! Mai sa fiu! Ce arhitect este acela care nu s-a gândit sa mai lase înca o jumatate de metru patrat sa se poata monta si un WC?! Tja… am ramas paf! De ce v-am povestit toate acestea?! Ca sa fiti atenti cum formulati cererea de rezervare la hoteluri, pentru ca puteti avea surprize de acest gen daca nu specificati concret ceea ce doriti! Cui sa-i treaca prin cap ca o camera de hotel poate avea “baie privata” dotata doar cu chiuveta si dus, dar fara WC?!?! Ei… bine ca în cazul nostrum a fost doar pentru o noapte!
Am facut dus si am adormit imediat, toti trei.




Sâmbata, 25.06 - De dimineata, am iesit sa facem plimbarea obisnuita cu Leo. Abia atunci am observant ce mare este curtea motelului. Pe gazonul din spatele cladirii cu camere si restaurant, erau o multimer de corturi! Nici macar nu incepuse luna iunie si aici sezonul de camping era deschis! E drept ca terometrul arata 26°C… la 7 dimineata!
În curte, sub geamurile camerelor, o multimer de stânjenei si trandafiri. La geamurile restaurantului atârnau muscatel rosii. Minunat!
Am iesit din curte si am descoperit ca în imediata apropiere, curge râul Leitha – un afluent al Dunarii. Ne-am plimbat pe cursul râului si am savurat linistea diminetii. Dupa o ora, ne-am întors la motel si am servit micul dejun. Apoi am pornit din nou la drum.
A urmat jumatatea mai grea a rutei: 330 km în Ungaria (cu 330 km autostrada, în doua ore si jumatate) si înca 400 km si ceva pâna în Sibiu (cu doar doua tronsoane de autostrada a câte ~140 km). Nu stiu cum se lauda câte unii ca reusesc sa parcurga traseul Nadlac-Sibiu în doar trei ore!?! Noua ne-au trebuit sase! E drept ca noi am facut 2-3 pauze de cate un sfert de ora. Dar, daca esti atent la gropi si respecti toate idicatoarele de restrictie de viteza, nu poti sa strabati drumul mai repede de 5 ore!
Ajunsi in fata blocului la mama, am parcat si am descarcat bagajele. Seara am petrecut-o la povesti si un pahar de Recas alb, lânga un pastrav la gratar, cu mujdei si mamaliguta.
(va urma)

9 comentarii:

  1. Dacă şi camera ar fi respectat cerinţele, chiar ar fi fost superb. Oricum, curtea pare incredibil de frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un exemplu de "necesitate" a exactitatii cuvantului! :) Dar cine sa se gandeasca ca "baie privata" exclude vasul WC!!!!? Nu-i de ras, si vorba ta: noroc ca ati stat doar o noapte.
    Leo s-a acomodat, cred, mai mult decat repede si pare ca si-a ales si patul. :) Si n-a simtit nevoia vasului wc in camera. :)
    Peisajul a compensat, intr-o anumita masura, neajunsul baii. La final, pauza a fost frumoasa. :)
    Zile senine! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio!
    P.S. Va apropiati de Brasov. :)) Astept sa citesc. :) Inca am un sentiment de... parere de rau pentru ca nu am avut timp sa vorbim mai mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mare minune citesc vizavi de asemenea baie incomplet dotata...probabil ca era prea complicat sa execute sistemul de canalizare!!
    Deplasarea pe soselele noastre ne mananca timpul si distruge nervii si masinile plus ca se intampla uneori sa iti risti integritatea...calatoria se transforma intr-o actiune stressanta de-a dreptul...
    Duminica minunata! Te pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ohhh ce peripetie :)). WC pe culoar... in fine pentru o noapte merge. Si a aratat chiar ok. Curtea minunata :).
    Ce frumos doarme Leutzu <3!! :D E un scump. Si Kouki doarme acum ... ar trebui sa ma alatur si eu :)).
    Pupici !! :*

    ps: ultima data cand am venit din strainatate, de cand am intrat in Ro si pana pe la Deva toate geamurile din masina s-au aburit :)))). Pe atunci nu era autostrada deloc. Nu mai stiu cat am facut pana la Sibiu... Am intrat pe seara si am ajuns la rasarit :))))).
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmen, intamplarea ta cu WC-ul mi-a adus aminte de camin. :)) Imi pare rau pt aceasta intamplare,si eu am chestiile mele legate de baie, deci va imteleg. Citesc cu drag juranlul vostru de vacanta, abia astept continuarea.
    Ce dulce e Leo cand doarme! <3
    Uite, stiu ca iti place Monet: https://www.vogue.fr/lifestyle-en/article/claude-monets-house-in-giverny-is-now-available-on-airbnb?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&Echobox=1559840821&fbclid=IwAR1wp9R08uA-K3k9tp9m9zx_UzkaNjnP6HEMzIp5b5E3jgxvlK_sD5kJfyE
    ps. Aici e foarte cald, ih...
    Duminica placuta, Carmen! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi place nespus de mult că ne povestești călătoria ta!
    Vă doresc o vacanță de vis!

    RăspundețiȘtergere
  7. Abia acum te recunosc cu plusurile si minusurile calatoriei.Darul tau de povestitor ne farmeca,mai mult decat peisajul.Abia astept continuarea!

    RăspundețiȘtergere
  8. As asculta povestile, ca la gura sobei.:P Ne plimbam si traim intamplarile zilei. Sufar de neplaceri... Una peste alta, au iesit fotografii si pove reusite. :)

    RăspundețiȘtergere