duminică, 3 iunie 2018

Cu mintea si sufletul sunt deja în concediu

Anul acesta, luna mai a fost deja o luna de vara! Temperaturile au fost ridicate înca din primele zile, atât ziua cât si noaptea, iar de plouat a plouat foarte rar si de obicei, atunci când a plouat, a plouat noaptea. Si tot anul acesta, pentru ca Pastele s-au serbat devreme, sarbatorile de dupa Paste (1Mai, Christi Himmelfahrt, Pfingstmontag, Fronleichnam), au picat toate în luna mai si... au picat în asa fel încat "am fost nevoiti" sa mai lipim câte o zi de concediu ca sa beneficiem de sfârsituri de saptamâna prelungite - patru la numar! ☺ Vremea fiind superba, am profitat din plin si am facut mereu ori excursii, ori petreceri - la noi în gradina sau la altii in gradina ☺☺☺
De ce am facut introducerea aceasta?! Ca sa subliniez faptul ca senzatia de vacanta s-a instalat treptat si s-a adâncit de la saptamâna la saptamâna si acum, m-a cuprins de tot! Nici nu stiu cum voi aduna putere sa mai merg urmatoarele patru zile si jumatate la serviciu ☺Pentru ca daaaaa, sâmbata vom pleca în concediu! ☺
Vom petrece cinsprezece zile în Toscana. Casa de vacanta pe care am închiriat-o se afla în Piombino, în golful Marii Tireniene - bratul vestic al Marii Mediterane, vizavi de Insula Elba.
Va fi o vacanta cu multe zile de plaja, dar si cu multe excursii în localitatile din împrejurimi.
Acum 3 ani am vizitat Florenta si Pisa în grup organizat cu ghid, excursii oferite de vasul de croaziera pe care ne-am aflat atunci. Anul acesta suntem cu Leo - prietenul nostru patruped, deci vom vizita doar locurile care permit intrarea cu catel. Probabil ca nu vor mai fi atât de multe muzee, însa vor fi multe orase încarcate de istorie si cultura - Toscana este o adevarata comoara!
Ieri am cercetat harta si ghidul turistic proaspat cumparat, am cautat detalii pe internet, am facut notite... [Am mai povestit eu o data aici pe blog ca pentru mine, concediul se desfasoara în trei etape: 1- fac planul, cercetez zona prin intermediul pliantelor si al internetului; 2 - petrec concediul propriuzis; 3 - sortez fotografiile facute în timpul concediului si îmi scriu impresiile pe blog ☺]
Astazi am sortat o multime de haine si încaltaminte din care... voi mai sorta înca o data sau de doua ori pâna când voi hotarâ ceea ce voi pune în final în valiza ☺ Recunosc ca habar nu am sa fac economic o valiza pentru vacanta însa anul acesta am hotarât sa nu mai iau cu mine lucruri inutile! Mereu se întâmpla ca abia jumatate din ceea ce am carat în concediu sa îmi si trebuiasca! Foarte grav nu este, pentru ca practic valiza este carata de masina si pretextul pe care-l folosesc este ca "mai bine am mai multe decât sa îmi lipseasca ceva" ;-)
Pe când camera era în dezordine totala si eu abia ma mai vedeam din gramezile de tricouri, bluze, fuste si rochite, cling-cling... aud soneria de la intrare! În prag apare Raluca - fiica-mea.
Mergem în curte sub marchiza, bem o limonada si stam la povesti. De fapt "copilul" a venit ca sa îi explicam cum si ce flori trebuiesc udate cât timp vom fi noi plecati, pentru ca ea va locui la noi pe perioada vacantei noastre. Dupa "instructaj" Raluca ne-a sugerat: "daca si asa sunteti cuprinsi de spiritul vacantei, hai sa încheiem ziua la Beach-Bar!"... Unde, ce si cum?!? au fost întrebarile noastre. "Pe Ludwigstraße..." a raspuns Raluca.
Helmut a refuzat din lene. Si mie mi-era lene, insa eu... sunt curioasa din fire si am vrut neaparat sa stiu unde este acest "Sonnendach" (Acoperisul cu soare). Asa ca am abandonat sortarea hainelor si am urcat în masina Ralucai. Am ajuns în centru orasului, am intrat în cladirea parcarii din strada Ludwig (am gasit loc imediat la intrare, pe spatiul rezervat femeilor☺) si din doi pasi am fost la usa liftului. Habar nu aveam ce ma asteapta (cu toate ca barul este deschis de câtiva ani, eu nu am fost înca niciodata aici). Am urcat 5 etaje si am ajuns pe un hol cu o bancuta. Raluca mi-a zis sa-mi descalt sandalele. M-am executat, fara sa întreb de ce... apoi am iesit pe o usa. In spatele ei s-a deschis un mic paradis! Pe întreaga suprafata a cladirii parcarii, terasa marginita de tufe de bambus si acoperita cu nisip alb, este amenajata ca un bar la malul marii ☺ Muzica, sezlonguri si saltele albe cu perne pentru relaxare, umbrelute, barul si cerul imens albastru...Wow, din decorul perfect, lipseau doar zgomotul valurilor si tipetele pescarusilor☺
Am traversat nisipul încins fara sa las sa se vada uimirea pe fata mea, ne-am asezat pe o saltea, am comandat câte un cocktail si pentru urmatoarele trei-patru ore, ne-am simtit ca în vacanta! Am povestit ca fetele, am râs, am baut cate doua cocktailuri, am mâncat total-nesanatos (cartofi dulci prajiti pai si Hamburger), cu alte cuvinte... ne-am facut de cap ca în vacanta! ☺
Mâine e luni... numaratoarea inversa pâna la vacanta adevarata a început: 6, 5, ...

16 comentarii:

  1. Oh, ce viata minunata! <3
    Toscana e... interesanta. Abia astept sa citesc impresiile tale. :) Lui Leo ii va placea cu certitudine! :) Un catel calator!
    Cat despre barul unde ai fost cu Raluca... Supeeeeer! O ideea de afaceri! Nu pentru mine, oh, nu! dar mi-ar placea sa stiu in Bv un astfel de local!
    Spatiu de parcare rezervat femeilor?! Uau! :)
    Paranteza: crezi ca s-ar prinde cineva ca tu si Raluca sunteti mama si fiica? :)
    Zile fericite iti doresc, cu drag! Si celor dragi tie!
    Concediu superb sa ai, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vacanta va fi superba... nu degeaba se zice Bella Italia ☺ Iar Leo, el e fericit oriunde este cu noi <3
      Barul ofera o atmosfera deosebita! Preturile sunt normale. E un local foarte cautat... locuri goale cum am gasit noi, exista doar de dimineata si pâna pe la ora 18. Cand am plecat noi spre casa, "lumea buna" abia incepea sa vina ;-)
      ☺☺☺ in fotografii, Diana draga... doar in fotografii, poate ca nu se observa asa rapid ca suntem mama si fiica.
      Te pupam si bineînteles ca transmitem înapoi, aceleasi ganduri calde si urari de bine. Pupici de la intreg familonul pentru intreg familionul <3

      Ștergere
  2. O duminică frumoasă și relaxantă. Dacă tot „miroase” a vacanță! Să aveți parte numai de zile frumoase, în acele locuri minunate și să vedei cât mai multe lucruri faine. O zonă renumită precum Toscana, nu te lasă să te pictisești. Binențeles că așteptăm „cronica de călătorie”! :-)
    Numai bine și o vară minunată la toată familia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult Alex draga! Multumim pentru urari dar in mod special iti multumesc pentru cuvintele calde care reprezinta motivare si sustinere in activitatea bloggeristica.
      Gânduri bune si urari sincere de bine si sanatate, pentru intrega ta familie!

      Ștergere
  3. Vaaaai ... numaratoarea ta inversa imi aminteste de perioada cand lucram la Bucuresti si faceam naveta. Plecam luni dimineata [ cu nodul in gat si lacrima in geana lol ]... si tot drumul ma gandeam cat mai e pana sambata cand ma intorc la ... Dodo, evident. Si luni si marti era tare greu... apoi miercuri incepeam sa respir... joi deja numaram clipele pana vineri... vineri imi faceam bagajul si sambata, dupa pranz, cand terminam la job, o zbugheam cu ditamai ghiozdanul [ numai laptopul avea vreo 5 kg] burdusit cu lucruri[ si uneori cu fructe daca primeam pt ziua de sambata - ca nu era in contract lol, sau biscuiti speciali pentru cret, ori un mic dar ] de ziceai ca mi-am montat o racheta. Ajungeam gafaind la Unirea si da-i si alearga sa prind legatura... in fine. Apoi luam deobicei un maxi [ ca era de traversat pana la autogara si eu eram contracronometru, plus ca de la un timp nu ma mai lasau la gara si imi era greu ].
    Si apoi cand ajungeam in oras... si porneam pe jos de la gara...si cand vedeam blocurile noastre. Deja mintea mea era acasa. Nu e de mirare ca, nu intram bine in bloc si gura lui Dodo se auzea intonand imnul "vine mama acasa" :)))).
    Ce vremuri! :))

    Mi-a placut mult cum au amenajat pe acoperis. <3 Si voi ce minunate sunteti :*. Si Ralu a mea e acum la mare cu familionul :D. Hihih.
    Imi place tare mult cum se desfaoara vacantele tale <3. Si ador sa citesc jurnallul de calatorie. :*
    Pupic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te inteleg foarte bine, draga de tine...
      Inchipuieste-ti ca Helmut a facut naveta zinic intre Memmingen si Augsburg, timp de mai bine de 8 ani! Este aproximativ aceeasi distanta ca intre Pitesti si Bucuresti. O ora dus, o ora intors cu masina, dar asta doar inainte de a incepe traficul profesional pe sosele! Adica se scula la 5 si jumatate si la ora 6 si un sfert pleca din casa. Doar asa avea iesirile spre autostrada relativ libere. Si tot asa pornea mai devreme de la sericiu, ca sa nu prinda blocajele de trafic.
      Eu acum, de un an si jumatate, merg la serviciu doar 30 km dus si 30 intors, dar in 5 minute ies din oras pe autostrada, 10 minute dureaza drumul pe autostrada si înca 5 minute de la intrarea in oras pana la serviciu. Din parcarea mea si pana in parcarea firmei fac doar 20 de minute! Floare la ureche... Altii care lucreaza in centru orasului, pierd la semafoare si in trafic mai mult de jumatate de ora... doar pentru 8 pana la 10 km!
      Imi inchipui ce se bucura Dodo cand veneai acasa!
      Leo ma asteapta in holul de la intrare si cand descui usa, sare deja sa ma pupe. Pun poseta pe cuier, iau lesa si o punguta (pt AA) si plecam la plimbare ☺☺☺ Cadeodata sunt asa obosita, caldura asta ma sleieste de puteri, insa de dragul lui Leo, merg in fiecare seara cu el la plimbare in parc. E unul din tabieturile noastre.
      Salutari în Studioul "Timp pentru Tine" si salutari lui Ra pe tarmul marii. Ganduri bune si îmbratisari.

      Ștergere
  4. Vacanta frumoasa va doresc, draga Carmen, sa aveți parte de experiente de neuitat. Nici nu are cum sa fie altfel, Toscana este o regiune minunata. Noi am vizitat pana acum doar Pisa și Florența, dar cu siguranța ne vom întoarce cândva pentru o descoperi mai in detaliu. Pupici și spor la organizat!��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim, Larisa draga.
      Noi, pe lânga Pisa si Florenta, am mai vizitat Siena acum cativa ani. Nordul Italiei il cunoastem bine :-) Gardasee este practic "la o aruncatura de bat" din Bvaria :-) Verona, Venetia, Triest, Savona, Genova, Milano... sunt localitati superbe pe care le-am vazut in numeroase rânduri. Mijlocul Italiei insa nu-l prea stim - doar la Roma, am facut doua vacante. Sudul Italiei... nici atât! Nu am vizitat decat Napoli si Pompei. Sudul este prea departe de parcurs cu masina, in concediu de doua saptamâni. Chiar si pana la Piombino sunt 9 ore, fara sa socotim pauzele!
      Italia e frumoasa in mai, începutul lui iunie... dupa aceea clima este mult prea fierbinte pentru trasee turistice. Acum la mijloc de iunie, este deja foarte cald, insa la malul marii, speram ca briza va aduce un pic de racoare si umiditate. Tu stii cum este cu blanosii ☺
      Salutari de la Leo pentru Azorel :-)
      Pupici si ganduri bune, transmitem (inca) din Bavaria .

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Multumesc Floarea draga! Povestile vor veni în curând :-)

      Ștergere
  6. acum dupa cocktailuri racoroase cine mai are curaj sa sofeze?...
    pregatiri cu spor pentru un concediu minunat, vremea sa va rasfete, sufletul si ochii sa vii desfatati cu frumusetea zonelor vizitate!...dar sa nu-l uitam pe mezinul Leo care are prilejul sa-si plimbe labutele prin locuri pitoresti cu interes alese.
    Vacanta plina de bucurii! Amintirile frumoase se lasa asteptate aici...in jurnalul scris.
    Imbratisari si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... pai exista si cocktail nonalcoolic, nu ai stiut?! Am crezut ca se subâintelege... Niciodata nu urcam la volan daca am baut alcool, chiar si numai un degetar! Legea permite pâna la 0,4% insa noi fetele nu riscam niciodata! Barbatii se mai incumeta, noi nu.
      Multumim Gina draga, numaratoarea inversa a ajuns la 3 ♥
      Imbratisari si pupici xoxo

      Ștergere
  7. am aflat acuma ca au si bauturile spirtoase inlocuitori...doar de bere stiam ca are varianta nonalcoolica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai cocktailul nu este o bautura spirtoasa! oh, nuuuuu! Este un amestec de 2 pâna la 4 componente - de obicei 2 ml alcool si restul siropuri :-) Si bineinteles variantele nonalcoolice sunt amestecuri de sucuri, nectare si siropuri :-)
      Berea da, exista multe sorturi nealcoolice. Asa cum exista si cafea decofeinizata :-) hahaha, in zilele noastre exista si salam sau cârnat fara carne! ☺☺☺

      Ștergere