luni, 10 decembrie 2012

Corespondente cenzurate

Ce mai faci Ninule?
[..............................................................]

Sarut mâna Carmen!

Am facut extrem de rau :(
Am fost bolnav, am avut temperatura mare, nasul înfundat... foarte rau mi-a fost.
Am început iar sa fiu deprimat ca vin sarbatorile si sunt iar singur si întotdeauna patesc asta, înainte de Craciun mai ales... Pâna dupa Revelion sunt tot asa :(
A venit si un frig crâncen, -7/ -9 grade, asa ceva era doar prin Februarie...
În afara de vecinul ala de peste drum pe care al cunosti si tu, care vine pe la mine de 2 ori pe saptamana sa-mi aduca pâine, nu ma cauta nimeni... si asta e si mai deprimant...
Apoi Primaria a folosit banii nostri de pensie pentru organizarea votarilor si ne-a anuntat ca e posibil ca luna asta sa nu primim banii... iar in Ianuarie sigur nu o sa-i primim ca nu e votat bugetul de stat pe anul 2013 si fara buget votat nu au voie sa faca plati... asta e si mai deprimant, ca cei care au familie se mai descurca, dar mie mi-e mai greu sa nu am bani, si asta e în toata tara, toate persoanele cu handicap trec prin asta ... Sper înca macar pensia pe Decembrie sa o primesc - sa nu faca asa ca acum doi ani când iar nu s-au dat... si toata lumea a fost fara bani, inclusiv cei cu ajutoare sociale !
Parca traiesc un vis urât care nu se mai sfârseste :( [.....................................................]
O zi frumoasa sa ai Carmen ! O saptamana minunata va doresc !
Cu drag si recunostiinta îti sarut mâna !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nota: nu am cerut voie lui NINU sa public acest fragment din e-mailul pe care mi l-a trimis, însa sunt sigura ca nu se va supara pe mine daca, macar unul din cei care citesc aici se va gândi la el si îi va face o mica donatie - acum în prag de sarbatori. 
Craciunul nu e frumos pentru noi toti, sarbatorile de iarna sunt luminoase doar pentru cei norocosi...
Sanatate multa va doresc!

19 comentarii:

  1. Aveti un suflet mare, doamna Carmen! E divin sa-i faceti cunoscuta poveste de viata a lui Ninu! Parca altfel mai razbati prin mlastina vietii, cand stii ca cineva te asculta! Ma inclin cu respect in fata dumneavoastra, doamna Carmen!

    Imi pare asa rau de situatia grea prin care trece Ninu, si asa cum spune si dansul, sunt inca multi in situatia dumisale! Sper din toata inima mea ca pana la urma sa existe o rezolvapre pentru sitiuatia dansului.

    O seara minunata va doresc, doamna Carmen, cu mult drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu putina bunavointa, noi toti bloggerii, putem aduce un licar de bucurie în ochii prietenului nostru virtual.
      Eu l-am cunoscut personal pe Ninu si împreuna cu sotul meu, ne-am facut obiceiul, cand trecem spre Sibiu - unde locuieste mamica mea, sa ne abatem putin din drum si sa intram si pe la Ninu, care se bucura ca un copil ce-si serbeaza ziua de nastere si Craciunul si Pastele, simultan! Simtind bucuria lui, ne bucuram si noi, enorm!
      Nu este deloc greu si nici ceva deosebit, sa faci cuiva o bucurie.

      Ștergere
  2. stiu ca Ninu are multi prieteni care ii sunt mereu alaturi asa cum si tu ii esti si asta doar pentru ca el este un tip cu adevarat fermecator si poate un picut mai norocos decat altii...dar nu ai cum sa nu oftezi pentru singuratatea lui...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multi prieteni nu are :( asta iti spun cu siguranta!
      atata timp cat Ninu este vesel, trec toti si comenteaza la el si râd cu el. Cand spune ca are nevoie de ajutor... dispar cei mai multi. Se prefac ocupati cu alte probleme... Reapar atunci cand situatia a fost cumva salvata!
      Asta e cea mai mare durere... sa constati ca cei din jurul tau, joaca doar teatru! Depinzi de ei si esti abandonat!
      Acum doi ani, când am facut primul apel pentru Ninu, am vrut sa renunt la blog, crezând ca toti sunt "artisti" in piesa de prost gust, mai sus mentuionata!
      m-am inselat - am gasit cateva persoane care imi alimenteaza inca increderea ca oamenii sunt frumosi si sinceri. Dar sunt doar cateva persoane! Blogrollul meu contine 208!!! si asta ma intristeaza!
      te pup draga mea draga. Noapte buna!

      Ștergere
  3. nu te mai necaji Carmen...intotdeauna vor fi omeni buni si saritori dar si oameni mai putin buni si mai putin saritori...
    Ninu este totusi norocos,prin intermediul blogului are alaturi prieteni chiar daca ei ar fi doi si tot e bine...sunt oameni care sunt rupti de lume si cu adevarat singuri,nestiuti,neauziti...
    sunt sigura ca mana pe care i-ai intins-o nu va fi singura care il va sprijini pe Ninu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmm... vezi cum inseala aparentele? eu stiu si numele celor care au intins mâna sa ajute, si nu sunt mai mul de cinci pe an!
      anul are 12 luni... Blogrollul lui are peste "100 de prieteni"

      Ștergere
  4. Asa cum am "vorbit" azi a plecat plicul! Sper sa si ajunga!
    Te pup draga mea cu suflet de aur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper si eu, Minnie draga! multumesc pentru gestul tau nobil! pâna acum esti singura care a raspuns apelului disperat al lui Ninu.
      Ceilalti... vezi cât "sunt ocupati"?! nici macar nu au avut timp sa citeasca postarea sau poate au citit, dar de frica sa nu trebuiasca cumva sa se implice, nu scriu niciun cuvânt! Vreau sa spun insa, sa fie clar pentru toti care citesc - ca eu "nu bat doar toba cerând de la altii sa-l ajute pe Ninu", eu l-am ajutat si cu bani si cu pachet cu alimente specifice Craciunului! si acum si în alte rânduri, pentru ca... chiar daca eu nu am tinut Post niciodata, atunci cand vad un om necajit, sar sa dau o mâna de ajutor! economisesc în alta parte ceva bani, poate renunt la una din placerile mele, dar ajut - pentru ca asa este omeneste! oricând si oricui i se poate intampla o nenorocire! nici Ninu nu a fost din nastere dependent de caruciorul cu rotile!
      Sarbatori fericite si tihnite, tuturor!

      Ștergere
  5. Extrem de sensibil gestul tau, dar cel mai mult imi place puterea sufletului tau! cred ca unii oamenii sunt plamaditi doar din suflet!
    o imbratisare calda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aniela draga mea! ce mai faci, de ce nu mai apari pe blog? mi-e dor de tine :)
      Eu nu mai ajung decat poate la vara prin Sibiu, dar tu, sa-mi spui neaparat cand ajungi la München. Trebuie neaparat sa ne revedem. Pupici

      Ștergere
  6. Carmen, acum am sosit acasă. Azi am avut ședință toți părinții copiilor din clasele a VIII-a de la liceul Șincai, împreună cu copiii noștri și profesorii de română și matematică. A participat și directorul liceului.
    De aceea am venit mai târziu.
    Știu cât și ce ai făcut pentru Ninu și nu numai pentru el.
    Am făcut și eu pentru cine am putut, dar știi și tu asta.
    Așa cum spui, nu a ține post contează, ci a face fapte bune.
    Mulțumesc că mi-ai trimis adresa corectă din nou.(restul fac, nu spun)
    Chiar dacă deja sunt nămeți la noi (din păcate e prea iarnă...), eu sper să ajungă la timp.
    Te pup, ești un om deosebit!
    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela draga, toti suntem oameni deosebiti! fiecare avem bune si rele...
      Se spune ca orice fapta, mai devreme sau mai tarziu va fi rasplatita - si cele rele si cele bune! ce semanam, aia o sa culegem... Eu asa am fost educata, sa nu stau mult pe ganduri, sa sar si sa ajut pe oricine are nevoie de sprijin. Ma refer si la situatii in care ridicam caruciorul, ajutand o mama sa urce in autobuz, pe cand barbati putenici stateau pe scun si ne priveau...
      Ninu are nevoie de sprijinul nostru, nu doar acum - acum l-am ajutat eu, de exemplu. Dar pentru el orice ajutor este binevenit si oricand! pentru ca e singur pe lume si imobilizat intr-un carucior cu rotile! Eu am facut apel acum la "prietenii" de pe blog - pentru ca m-am gandit ca fiecare crestin, in bucuria pregatirilor de Craciun, e darnic - e luna cadourilor, si m-am gandit sa atrag atentia asupta prietenului nostru Ninu.
      In spatele numelui NINU - am pus link spre povestea lui si spre adresa de mail si contul in banca... M-as bucura ca cei care nu au scris niciun comentariu aici sa-si fi notat datele lui Ninu si sa-i faca o surpriza de Craciun. Doame ajuta! Sigur ca m-as bucura, pentru ca eu il cunosc pe Ninu si stiu ca merita sa fie ajutat, din inima.
      te pup si eu. Noapte buna, Mirela!
      PS: succes la scoala Enyei tale frumoase, sa-i mearga ca pana acum, cu 10 pe linie!

      Ștergere
  7. Tare tristă e povestea lui Ninu :( !

    RăspundețiȘtergere
  8. Esti un om deosebit si ai facut un gest deosebit.Maine voi incerca sa fac si eu o fapta buna. Ninu e un om extraordinar si nu trebuie abandonat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne cum simt ca-mi creste inima! multumesc ca ni te alaturi! sunt deosebit de miscata! Ninu merita ajutorul nostru! multumesc mult! imbratisari!

      Ștergere
  9. Carmen, cred ca ai inteles din mailurile pe care le-am schimbat ca situatia mea nu este chiar roz. Voi incerca totusi sa fac ceva pentru el, eventual preluand povestea pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere