duminică, 9 decembrie 2012

A doua duminica de Advent

(Bad Gögging - Bavaria)

ce înseamna Advent? cititi: Advent
ce înseamna Coronita de Advent? cititi A doua duminica de Advent
ce înseamna Calendar de Advent? cititi: Obiceiuri de Advent
Stiati ca ideea Pomului de Craciun s-a nascut în Germania? - cititi Istoria Pomului de Craciun

4 comentarii:

  1. Frumoase amintiri! Si frumos bradul vostru! Pe al nostru il impodobeste acum Maria! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina draga, "bradul nostru" este cel din restaurantul in care am mancat cu tine, in Bad Gögging :)) Bradul nostru este in curte, intr-o galeata cu apa, si va fi impodobit asa cum spune traditia, doar in seara de Ajun. Niciodata nu impodobim bradul inainte, dar pe Maria o inteleg ca e nerabdatoare. La noi in casa sunt peste tot imprastiate coronbite de Advent, ornamente de iarna si flori naturale CRaciunite. Pe 24 decembrie, vom baga in semineu coronitele de brad si vom aduce bradul in casa, cu mirosul lui proaspat.
      va pupam si noi :-*

      Ștergere
  2. Mi-a placut mult Istoria Pomului de Craciun.
    Eu sunt totusi de acord cu tot felul de brazi eco. In Romania, din pacate, cei naturali sfarsesc la gunoi... Nu prea s-a schimbat nimic de acum doi ani. Desi, se incearca prin diferite actiuni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elly draga, brazii de plastic sunt practici, pentru ca sunt ieftini - doar din acest punct de vedere, sunt "buni". Eco nu sunt deloc - pentru ca pana a fost produs un brad de plastic, s-a consumat energie si materie prima si colorant. Ai dat o dat 40 euro si ai "liniste" 10 ani.
      Un brad adevarat costa o gramada de bani - noi am platit anul acesta pentru al nostru 59 euro! si ne bucuram "de acesti bani" doar 15 zile, pentru ca dupa Boboteaza îl despodobim. Apoi, asa cum am explicat in articolul pe care l-ai citit, brazii sunt adunati de pe strada si dusi la gradina zoologica.
      Din banii pe care i-am platit, se planteaza in pepiniere si se ingrijesc 10-20 de brazi! deci circuitul in natura este inchis. Noi ne bucuram de Craciu sa avem un pom frumos si adevarat si natura nu are cu nimic de suferit.
      Imbratisari si numai ganduri bune :)

      Ștergere