vineri, 5 august 2011

Planuri de vacanta

Lacul Garda - este cel mai mare lac al Italiei, are o suprafata de 370 km² (lungime 51,5 km, latime 17 km), iar o plimbare de-a lungul malului ar masura 158 kilometri.
Situat între Alpi si Câmpia Padului, la altitudinea de 65 metri deasupra marii, lacul are origine glaciara, format fiind prin topirea ghetarului Adige. Zona porturilor a fost locuita înca din anul 2000 î. Ch.
Muntele Baldo strajuieste Lago di Garda pe o lungime de 30 kilometri si cele mai înalte vârfuri sunt: Monte Altissimo di Nago (2079 m.), Cima delle Pozzette (2179 m.), Cima Valdritta (2218 m.) si Punto Telegrafo (2200 m.), astfel încât zona ofera cea mai placuta modalitate de a petrece vacanta - si la munte si la mare.
De ce trec aceste date în revista? Pentru ca am hotarât brusc, ca nu poate trece vara aceasta, fara sa nu vedem Italia. Si pentru ca anul trecut am petrecut zile de vis în Malcesine - în partea de nord-est a lacului, am planificat pentru vacanta din vara aceasta, localitatea Lazise - ceva mai la sud.
Oraselul are o suprafata de doar 65 km², mai putin de 7000 de locuitori si se situeaza la doar 23 km. de Verona.
Istoria acestui orasel merge înapoi pâna în epoca bronzului.
În secolul 11, aici a existat cel mai important port venetian, pentru galere si vapoare de razboi, însa cea mai înfloritoare faza, a cunoscut orasul sub dinastia familiei Scaligeri (1262-1387). Forma orasului vechi - medieval este pastrata pâna astazi, castelele cu turnuri de paza și creneluri, zidurile dantelate, terminate în "coada de rândunica", bisericile cu fresce, stradute înguste, piazette, totul farmeca si atrage...
Bagajele sunt în porbagajul masinii, pornim mâine dimineata dupa prima cafeluta :)
Sursa foto1 , Sursa foto2

8 comentarii:

  1. Am vazut multeee din Italia, dar inca in Nord nu am ajuns! daca imi perimiti iti recomand pentru peisaje si Cinque Terre, iar pentru nisip fin Levanto (in Liguria, pe Rivira Italiana)! mie mi-a placut foarte mult!
    Numai asa sa le iei in considerare pe viitor! in rest vacanta placuta sa aveti si numai zile cu soare (sa stii ca saptamana trecuta a fost cineva in zona si a plouat tot timpul, asa ca nu uita sa verifici meteo) :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai făcut ceva documentare! Mie-mi place să descopăr mai multe chiar la faţa locului, atunci când plec pe undeva. Înainte nu mă informez decât cu strictul necesar apoi, după ce ajung la destinaţie, îmi place să caut şi să găsesc pe cineva care să-mi povestească istoria locului, fără să uite legendele...
    Îţi doresc o vacanţă plăcută, să ai parte de linişte şi de odihnă.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am ajuns inca in Italia...dar anul viitor speram ca da...
    cred ca oraselul ala e o bucatica de istorie...de abia astept sa fotografiile :)
    vacanta cu soare iti doresc cu tot dragul Carmen...pup >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Vacanta placuta! O meritati din plin. Sa va odihniti bine, sa va relaxati si sa va distrati! Si sa va intoarceti cu amintiri frumoase. Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alicee,
    nu am fost pe coasta de vest ci am ales Gardasee - în nord, nu departe de granita cu Austria. E comod pentru noi, deoarece sunt doar 470km de acasa si în plus, toata lumea vorbeste germana :))
    Peisajul este fantastic, intrarea în lac este usor accesibila si localitatea pe care am ales-o anul acesta, este la doar 23km de Verona - ne-am dorit sa vizionam eaparat un spectacol de opera în amfiteatrul roman Arena di Verona.
    Vremea a fost perfecta, poare putin cam fierbinte! am avut doua zile cu 45°C! dar briza dinspre lac a facut suportabila caldura (9 zile, nu am avut nici o picatura de ploaie!)
    Acum, acasa - în Augsburg, ploua marunt la 17°...

    RăspundețiȘtergere
  6. Max,
    :)) concediul meu consta în trei etape: prima începe înca pe când aleg locul concediului, adun date, ma documentez, citesc în internet parerile altor turisti si la fata locului ma bucur sa descopar ca totul e mai frumos decât mi-am închipuit;
    a doua etapa este la fata locului :)) când savurez din plin tot ceea ce vad; a treia etapa este acasa, când aranjez fotografiile si-mi amintersc cu drag momentele concediului.

    Regret concediile pe care le-am facut în tinerete, când ignoranta, treceam pe langa edificii despre care habar n-aveam ce reprezinta, sau petreceam zile întregi în apropierea unor locuri superbe, pe care le-am ratat.
    Viata în Germania m-a educat sa fiu mai organizata si astfel, parca timpul se dilata :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pandhora,
    urarea ta din suflet, m-a însotit pe tot parcursul concediului si am avut într-adevar numai soare si clipe frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina,
    am avut un concediu superb, chit ca am hotarât plecarea asa spontan :) pupici

    RăspundețiȘtergere