joi, 18 august 2011

Vacanta de vara (3)

(urmare la Vacanta de vara 1, Vacanta de vara 2)
Cu cer azuriu si soare arzator, zilele de plaja au fost toate la fel.
Ca peste tot, locurile bune sunt aglomerate si stapânite de agitatie, galagie, râsete, balaceala si multi, multi copii. Cei mici - dragalasi, ca-ti venea sa-i strângi în brate; cei mari (ca si parintii lor) - unii manierati, altii obraznici.
Foarte multi italieni si nemti, ceva olandezi si francezi, cu catei, cu colaci si saltele pneumatice, cu barci sau surf... o lume pestrita si vesela.
Potrivit proverbului "fa precum ceasul solar, numara doar orele luminoase", am savurat din plin frumosul ce ne-a-nconjurat, ne-am bucurat de albastrul imens al cerului, de prospetimea brizei, de mângâierea apei si caldura pietrelor.
Generozitatea soarelui am înteles-o ca mâna-ntins-a unui prieten, de bunatatea caruia nu ai voie sa profiti! Ne-am bucurat de mângâierea razelor moi si tandre ce ne-a colorat frumos pielea si am oferit în schimb zâmbetul sufletului. Egoistii care au vrut sa-l ia cu totul, au fost pedepsiti si a doaua zi, au aratat ca racii fierti :) Noi am alternat baile de soare, cu plimbari pe stradutele înguste si racoroase ale orasului vechi sau pe cararile muntelui ce îmbratiseaza stâns lacul - precum palmele ce cuprind în caus apa de izvor... Sunt experiente pe care le voi destainui în episoadele urmatoare :)
Link
PS: Pe când ma pregateam sa trag concluzia ca acest concediu ar fi primul în care nu am întâlnit români, am auzit trei barbati vorbind româneste. Vocabularul pe care-l foloseau si tema discutiei - unul se lauda cât de scumpa a fost sampania pe care o platise întrun bordel - m-au facut sa nu doresc sa-i abordez. Mai târziu, le-am observat si consoartele - se potriveau foarte bine. Era si un copil cu ei, un fel de domnu' Goe.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ping: Alex Mazilu, Alecu Racoviceanu, Vania, Costin,
Teo Negura, Lunapatrata, Alicee, Calin Hera, Theodora0303, Betivul de cuvinte, Cristi, Zina, 'mnealui, Rokssana, Mirela, Redsky, Gina, Caius, Link-ping, Crazy-in-love, Cella, Fewstuff, G1b2i3, Napocel, Zambind, Dan, AliceG, Secret, Tibi, Geotax, Apollo, Vaca verde, Aurora, Griska, Gabriela Ilies, MWB, Tamy, Tetris, Androxa, LiaRebelya, Tudor, Max, Vertange, Gabi Rotaru, Trendul culorilor, Papornita cu cuvinte, Cati Lupascu, Cu blandete, Hai ca se poate, Cleo, Sophie, grupul mwb, Abbilbal, Dana Patranoiu, Ulise, Mircea Vladut, Clipe-n rama, Supravietuitor, Alexandrone, Dolhescu, Pandhora, by cetateanu, artistic comunism, BaLaura, Iulisa, Fly2sky, Gabriela Neagu, Mella, Balanta, Robert, Digodana, Acuarele, Zamfir, Alina, Pitic de portativ, bogdanic, OFZ, Zodrac, 4jeliboane, Lolita, tu1074, Ninu, Praf de stele, Wind, Anamayana, AngiGhita, Mircea, Aniela, Scorpio, Elena, Ema Hategan, Lukluk, Ioana, Dungha, Simona si Vera.

26 de comentarii:

  1. superbe imagini, si un colaj extraordinar...sunt curioasa de acel domn'Goe :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi decât într-o companie proastă mai bine așa!...Frumoase imagini și pline de pozitivitate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa vacanta!!!
    Frumoase amintiri!
    Sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai fost inspirată cu muzica clipului. Dar acel Goe din coadă a stricat tot farmecul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca ai dat si de cateva specimene mai putin simpatice, cred ca ai avut o vacanta reusita! O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Citind,m-a luat si pe mine valul,mai ales muzica propusa,imaginile prezentate...ce mai,chiar a fost de vis.
    Pacat ca ai dar de buruienile noastre pe acolo.:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase fotografiile și prezentarea! Și noi am fost în vacanță, la sfârșitul lunii iulie, în Peschiera del Garda. A fost o vacanță de vis! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. superbe imagini...mi-e dor de asa o balaceala...iar tu esti o frumoasa :)

    cat despre compatriotii nostrii...atat au putut cumpara cu bani atata multumire au...daca unii nu vad frumusetea...nici frumusetea nu se uita la uratenia lor....
    pup Carmen...napte senina sa ai si...asteptam sa vedem fotografii cu oraselul si ale lui stradute:)

    RăspundețiȘtergere
  9. ma asteptam ca intalnind romani sa auzi ceva de acest gen:) asteptam urmatoarele relatari...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am mai fost in concediu de vreo 20 de ani ... la inceput din lipsa de timp ... acum din lipsa de bani ... asa ca ma bucur sa privesc fotografiile puse pe blog de priteni.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce liniste iti da marea la apus/rasarit, cu plaja goala si valurile ondulate. Perfect :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Tamy,
    ah, domnu'Goe era tutelat de bunica, careia nu-i tacea gura zbierând ca nici "asta" nici "aialalta" nu are voie Copilu' sa faca. Si Copilu', zâmbea diabolic si exact în ciuda îi facea. Avea un ochi vânat- dovada ca nicio clipa nu statea locului. Mamita privea multumita de pe sezlong si tragea cu nesat din tigara... Tatal era în apa, povestea cu prietenii...

    Vera,
    ma bucur totdeauna sa intru-n vorba cu românii, indiferent ca este chelnarita, femeie de servici sau profesor universitar. Ma intereseaza sa aiba doar bun simt.

    Ema,
    multumesc la fel! toate cele bune!

    Max,
    prima data ma gândisem la Azzurro - Celentano, dar am ales Caribbean Blue - Enya, ca e mai duioasa .)

    Alice Georgiana,
    :) din fericre nu am fost nevoita sa ma întovarasesc cu ei, de aceea nu m-a deranjat chiar de loc. Mi-a parut doar rau...

    Angi,
    exact asa-mi vine mie dorul de duca, atunci când pui tu pe blog imagini din Apuseni ;) pupici

    Sara,
    oh, am fost chiar asa de aproape? frumoooos! si, ai scris despre vacanta? vin sa vad ;)

    Pandhora,
    ah tu draga! esti o dulcica ;)
    Ca am fost în varful turnului Eiffel, sau pe plaja Madeirei sau Anatoliei, am întâlnit români peste tot, si m-am bucurat. Am schimbat câteva vorbe si poate am facut o fotografie... dar de unii ca astia ma feresc!
    Te pup draga mea. Sa ai un weekend minunat!

    Cypy,
    ... eu nu :(
    De la "revolutie" încoa', am facut în fiecare an macar un concediu în strainatate si peste tot am întâlnit români draguti mai putin acestia si înca o exceptie: asteptam întro parcare în Safaga formarea convoiului pentru vizitarea Templului Karnak, Luxor, Valea regilor si reginelor... Toata lumea era linistita, doar un grup de vreo 8 persoane atragea atentia prin râsetele zgomotoase pentru ca unul dintre ei, alerga în cerc în jurul lor si în dreptul fiecaruia imita gestul pe care-l face un câine când urineaza. Cei din grupul meu se întrebau ce natie or fi mascaricii aceia si mie mi-a fost rusine sa recunosc ca vorbeau româneste (si nu erau tigani!) M-am întrebat oare ce meserie au topârlanii acestia, care-si permit nu doar un concediu f. scump (era sfârsitul lui decembrie - când sunt cele mai ridicate preturi la biletele de conceediu; si nu era nici 2010 sau 2011 când din cauza instabilitatii politice se fac reduceri de preturi!) ci chiar si o excursie platita suplimentar?! Cei cinstiti si cu educatie nu au timp sa câstige bani, ca trebuie sa lucreze, la patroni - majoritatea mitocani parveniti...

    Teodora,
    îmi pare tare rau... Sper din suflet sa vina timpuri bune si pentru tine si sa fii sanatoasa, sa poti recupera.

    OFZ,
    acele clipe nu le-am ratat nici macar o zi! m-am si mirat ca rar le-am împartit cu alti turisti!

    RăspundețiȘtergere
  13. ma indeamna la visare; este superb
    wkd placut!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu exact care poza imi place mai mult, peisajul de la inceput cu apa verde-albastru azur, cea cu prichindelul ce da se pice de pe ponton sau cea cu cainele de la sfarsit!
    Melodie supera in ton cu vacanta!
    Mi-ai amintit de vara trecuta, cand am fost si eu la mare, vara pe Riviera, toamna la Coasta Amalfi ....

    Singurul lucru ce nu imi place la plajele lor e ca sunt cu pietre, si nici papucii speciali nu fac fata uneori colturilor, iar cele cu nisip sunt contra cost, dar nah' nu le poti avea pe toate!:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Carmen
    din pacate asa este, cei cinstiti(Majoritatea dintre ei) au parte de niste patroni mai slabi pregatiti...dar asta e Romania.

    Daca tot am ajuns pe aici, as indrazni sa propun si ceva, ar fi o placere sa faci parte din blogul Pegas in categoria cea mai indragita din blog:"Citim cu placere!"
    Sper sa-ti placa propunerea:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa va fie de bine,cred ca tare frumos a fost!Imaginile sunt minunate!Pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  17. Oooffff, Carmen, imi pare rau ca ai intalnit astfel de romani acolo. In rest, ma bucur ca ati petrecut asa momente placute. Locurile intr-adevar sunt superbe. Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  18. @alicee
    :) totul era de fotografiat! un peisaj de basm!
    Nu am fost pe Riviera, nici pe Coasta Amalfi, dar te asigur ca pietrisul este mic si rotund, nu doare la pasit... sotul meu a umblat numai descult, eu - recunosc ca am avut papuci Mares - îti recomand. Sunt subtiri si maleabili si cu toate acestea, nu simti nimic sub talpa piciorului. Se usuca repede, lasa piciorul sa respire (nu sunt ca cei de plastic) Dezavantajul este ca te bronzezi cu talpici :))

    RăspundețiȘtergere
  19. @cypy
    cunosc... nu sunt plecata de asa de mult din tara, ca sa fi untat cum merg treburile :(
    Multumesc pentru propunere, dragut ca te-ai gândit la mine, dar... sincera sa fiu, blogurile tale sunt prea sexi pentru vârsta mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. @KaBea multumim! asa a fost... pacat ca 8 zile e mult prea scurt! (dar stiu bancul cu nemultumitul ;) )

    RăspundețiȘtergere
  21. @angighitaasa e lumea, cu bune cu rele, peste tot la fel!
    Gardasee este o adresa de concediu excelenta! recomand :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. @Carmen
    multumesc frumos pentru raspuns, e un raspuns frumos...si asta ma face sa mai vin pe aici cu mare placere:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce de copii frumosi! Si cainele acela... Doamne cum o fi suportat caldura!? Precauti am fost si noi de fiecare data cand am auzit romaneste pe unde-am umblat, ca nu stii peste ce fel dai :( Si in general cand ne recomandam ca romani, eram studiati cu mare atentie :(((

    RăspundețiȘtergere
  24. Alina,
    ce ne-am distrat! catelul avea codita împletita, si agrafa în breton, exact ca stapâna :)))
    Mda...din pacate, nici o padure nu este fara uscaturi!

    RăspundețiȘtergere