vineri, 1 noiembrie 2013

Exploziv

Hans-Christian Stroebele (născut 07 iunie 1939 în Halle) este avocat german și politician al partidului  Bündnis 90/Die Grünen. El a fost începând din anul 2002 pâna în 2009, vicepreședinte al partidului din care face parte si deputat în Parlament. Este membrul cu activitatea cea mai lunga în Comitetul de control parlamentar (Parlamentarischen Kontrollgremiums / PKG) al parlamentul federal unicameral al Republicii Federale Germania (Deutscher Bundestag) pentru controlul serviciilor secrete.
Hans-Christian Stroebele s-a întâlnit joi, 31.10.2013, cu Edward Snowden la Moscova. Snowden a înmânat lui Hans-Christian Stroebele o scrisoare adresată guvernului federal, Bundestag și procurorul general federal.
Conținutul și consecințele acestei scrisori vor fi analizate în cadrul Conferintei de Presa convocate pentru vineri 01.11.2013, la ora 12.30, în cadrul Bundespressekonferenz, (adresa: Schiffbauerdamm 40, 10117 Berlin). La aceasta adresa puteti citi scrisoarea lui Snowden :

http://www.heise.de/newsticker/meldung/Stroebele-zur-NSA-Affaere-Snowden-wuerde-in-Deutschland-aussagen-und-bleiben-2037467.html?view=zoom;zoom=2

Hans-Christian Stoebele a facut public fotografia scrisorii pe blogul propriu, iar celor care preiau aceasta fotografie, a impus plata unei sume considerabile - ca donatie, în vederea strângerii de fonduri pentru sprijinirea fostului angajat al serviciului de spionaj american al CIA și NSA, Edward Joseph Snowden. (sursa foto: http://www.stroebele-online.de)

7 comentarii:

  1. a. Citind textul în engleza-americană prin care se exprimă Snowden, mie îmi face impresia că este de fapt o exprimare într-o traducere destul de cuminte şi de şcolărească, care pare mai degrabă o retroversiune din limba rusă (postul TV "Russia Today") sau, cel mult, dintr-o engleză, dar frumos "pieptănată" de actualii nepoţi ai CEKA, NKVD-ului, KGB-ului...
    b. Un text asemănător ca explicaţii se află expus şi în Coreea de Nord conţinând scuzele guvernului SUA în cazul de spionaj cu nava "USS Pueblo" din 1968...dar americana aceea este...pur americană !
    c. La afacerea Snowden, eu nu pot spune decât că "scopul scuză mijloacele"...Tare nu-mi place să văd că începe iar un Război Rece...Şi când mă gândesc că "afacerea Watergate" din 1974 a fost un mic copil pe lângă ascultările de telefoane de azi, dar care a creat un val seismic ce a dărâmat un ditamai Preşedinte american.Abia acum pot spune că Shakespeare avea dreptate pentru 1974, comparativ cu 2013 : "Much Noise For Nothing"! :)))
    Weekend plăcut şi...să vorbim mai în şoaptă ! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem pioni minusculi pe tabla de sah a lumii (Doamne, mult'am!)... Nu putem decât sa speram ca situatia noastra nu se va schimba în mai rau ...
      Da... sa vorbim în soapta si sa scriem cu litere miiiici-mici! ;)

      Ștergere
  2. Incet-incet mai prind si eu cate ceva. Sa mi se ierte ignoranta cu toate ca inainte eram pusa la curent cu ce se mai intampla in lume, sau cel putin asa credeam eu.
    Acum de aici de la noi de pe plaiurile mioritice tot credem in speranta de mai bine, poate unde ne-a fost si atata timp rau
    Sa auzim de bine

    RăspundețiȘtergere
  3. Urmarirea tuturor pe motiv de "siguranta nationala" si alte bazaconii de gen ma enerveaza de-a dreptul, dar prea multe n-am de facut. Si nu inteleg mentalitatea de tipul: "nu fac nimic rau, deci n-am nimic de ascuns". O fi si ceva bun in toate acestea, dar oamenii din spatele "camerei" nu sunt cinstiti.
    Eu raman cu vorbele, ei isi vad de fapte. :(
    Pe de alta parte, spionajul are ceva... constructiv, intr-o oarecare masura: sunt multi oameni sariti de pe fix in lumea aceasta iar daca li se afla intentiile la timp pot fi impiedicati de la a comite cine stie ce nebunie (ma refer aici in special la conducatori de stat zapaciti).

    RăspundețiȘtergere
  4. Da bin ich ja gespannt Carmen, was bei diesem Besuch dabei rausgekommen ist!
    Wunderschönes Wochenende und lieben Gruß
    Crissi

    RăspundețiȘtergere
  5. Spionaj si ascultari s-au facut de cand lumea si pamantul si se vor face pana vor ramane numai doi oameni pe planeta ! :)) Nu merita sa ne facem griji, zic eu !
    Cat despre "bietul" spion, stia si el ca daca umbli la stup, te pot intepa albinele ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. de cand lumea si pamantul...numai ca ii aud mai bine pe cei mai mici si neimportanti :)

    RăspundețiȘtergere