vineri, 18 noiembrie 2011

Ciocolata - putere de seducție

În cadrul rubricii "Poveste parfumate între bloggeri" ne provoaca saptamâna aceasta sa scriem pe tema "Parfumul zeitei Ciocolata"



Cum sa ramâi impasibil în fata unor astfel de standuri?! Aroma ciocolatei pluteste în aer, mirosul este seducator si îmbietor, iar aspectul pralinelor este irezistibil!
În urma unui studiu, s-a stabilit ca fiecare european consuma în medie zece kilograme de ciocolat
ă pe an, sub forma de tablete, bomboane, bautură, cremă, trufe şi prăjituri. Fie ca este vorba de ciocolată neagra, cu lapte sau ciocolata alba, că este produsa mai mult sau mai putin din cacao de foarte bună calitate, cu unt de cacao pur si vanilie Burbon originală, ciocolata ne face fericiti!
Ciocolata a fost adusă din Lumea Nouă în Europa la sfârsitul secolul al XVI-lea, însa se consumă de mii de ani în Mexic, America Centrală şi de Sud, sub forma de bautură. Cel mai bun si aromat soi de cacao, se numeste Criollo si se găseste doar în pădurile tropicale.
Mayaşii şi aztecii, uscau boabele de cacao, le prăjiteau şi le măcinau, apoi amestecau pulberea cu apă, faină de porumb, chilis şi vanilie, numind aceasta licoare "xocólatl" adică „apa amară“, pe care o serveau rece şi neîndulcită. Ei sustineau că ciocolata furnizează energie, înţelepciune şi potenţă sexuală, calitati dealtfel dovedite si de medicina moderna, care a demonstrat ca ciocolată amăruie/cacao consumata în mod regulat are efect benefic asupra sistemul circulator, are efect anticancerigen, stimuleaza activitatea cerebrala prin creșterea activității electrice a creierului, inhibita tusea si are proprietăți afrodiziace puternice.









Locul favorizat al ciocolatei în civilizaţiile moderne se datoreşte atât aromei unice, cât şi magiei transmise de-a lungul timpului. Am vizitat acum câtiva ani în Barcelona Museu de la Xocolata, l-am gasit deosebit de intersant si vi-l recomand; deasemenea am vizitat standurile de ciocolata în târgul anual international "Grüne Woche" din Berlin, unde am testat o multime de tipuri de ciocolate (inclusiv cu sare de mare), produse de cei mai priceputi ciocolatieri din lume, iar preferatele mele ramân pralinele si Lindt - ciocolata-amăruie cu afine si lavandă. Continutul ridicat de cacao (70%) conferă acestei ciocolate amărui o nota aromatică tipică ciocolatei negre si gustul dulce îl ofera spuma de lavandă si afine, cu care se completează perfect.
Irezistibila putere de seductie a ciocolatei a impus nu doar maestrilor gastronomi ci si creatorilor de cosmetice, plăsmuirea unor produse subtile, fine si rafinate, care sa pastreze cât mai pregnant mirosul sau gustul ciocolatei: creme pentru corp, balsam pentru buze, parfumuri.

Chocolat -Il Profvmo - creat de parfumiera Silvana Casoli în anul 1997, este unul din cele mai fine parfumuri bazat pe aromă de ciocolată si vanilie. În amestec delicat cu arome de iasomie, prună, trandafir galben, mandarină, nucuşoară si lemn de santal, parfumul este elegant si nicidecum dulce, perfect pentru o "gurmandă"de viţa nobilă. Varianta Chocolat - Amère, a înlocuit aroma de ciocolată de lapte cu cea neagră amăruie si a adăugat la reţeta un strop de ghimbir, transformând perfect parfumul pentru un "gurmand"de viţa nobilă.
Bineînteles ca există si varianta de parfum Chocolat - Frais, ideal pentru femeile ce iubesc ciocolata albă. Aroma de cacao a fost completată cu mireasme de flori de piersic, mere verzi, portocală amară, mandarine si rodii. Adierea acestui parfum este seductie pura.
Seria de parfumuri este o creaţie extraordinară, o idee revoluţionară, un joc cu arome delicate si echilibrate, datorate încercării îndrazneaţe a Silvanei Casoli - cosmetolog cu reputație si experienţa îndelungata în terapia cu arome (50ml costa ~ 84,00 Euro).
Absolute Chocolate - sen7 Brownie - este un parfum unisex, creat pentru aceia care iubesc ciocolata si doresc sa-i simta aroma permanent. Forma flaconului are aspectul si culoarea unei boabe de cacao iar parfumul raspândit de atomizor este irezistibil si provoaca la... a musca aerul. Aroma apetisanta se potriveste perfect unei tinute de iarna, cu jachete captusite cu puf si pene de gâsca sau paltoane cu garnitura de blana la gluga si maneci. Parfumul poate fi un excelent cadou de Crăciun (5,8 ml costa ~ 28 Euro).
Tartine et Chocolat - Givenchy - un parfum proaspăt şi plăcut, ideal pentru primavară si vară. Este o combinatie fina de ciocolata cu flori de portocal, mentă, iasomie, lăcrămioare.
Odata pulverizat, parfumul delicat ramâne timp îndelungat impregnat pe corp sau îmbracaminte. (50 ml costa ~ 34,90 Euro).
PS: Au scris pe aceeasi tema: Mirela, Rokssana, Lili3D, Vania, MaxPeter ...

21 de comentarii:

  1. E revoltator ce ne faci tu noua duminica dimineata ! Vreau chiar acum, pe loc, o ciocolata cu alune !
    PS Ai un ping la ARTE.

    RăspundețiȘtergere
  2. o ciocolatica mica si pe aici?!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, ambele comentarii erau la mine, dar asa ti-am oferit si eu atat tort de ciocolata, cat si ciocolata fierbinte si am profitat sa te am in vizita pentru a bea impreuna ceva dulce si insotit de calde povesti intre prietene! :P
    Vai, vai, vai. ce ne facem cand in fata ochilor ni se perinda asemenea minunatii, bunatati dulci, amarui, savuroase si pline de delicii!? Pai, le savuram si apoi mergem la sala, ca-i pacat sa nu te bucuri de cele mai bune lucruri de pe lume! O prezentare stralucitoare, numai buna inainte de luna cadourilor, cand ne gandim la cele mai fine dulciuri de Mos Craciun! Carmen, sa ai un weekend dulce, cu gust de ciocolata si asemeni celor mai fine praline! Pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am retinut si parfumurile italienesti, o noutate si dorinta de-a le avea! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Zina draga,
    nu eu sunt de vina... tema a propus-o Mirela :))
    PS: multumesc mult, tu esti totdeauna grijulie.
    Weekend de vis!

    RăspundețiȘtergere
  6. tu ai fost in raiul ciocolatei? doamne , ce de minunatii aranjate imbietor....azi va fi o zi grozava :) sunt convinsa ca toata lumea va manca mai multa ciocolata...

    weekend dulce sa ai Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  7. Cypy,
    :) aici, din fotografiile facute de mine, ai posibilitatea sa alegi ciocolata preferata. Si... virtual, poti servi câta doresti, ca nu îngrasa :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,
    ma bucur mult sa stau cu tine la povesti, schimbul de idei si informatii este tottdeauna interesant si instructiv.
    Multumesc pentru provocarea la Povestea parfumata de saptamâna aceasta, o tema deosebit de... savuroasa!:) nu-i rezista nimeni, cu siguranta saptamâna aceasta se va bate recordul înscrierilor la "Povestea parfumata"
    Un weekend minunat îti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Rokssana,
    ieri, ca sa am fotografii "proaspete" si sa capat starea perfecta pentru a scrie pe tema Ciocolatei, am facut o tura a parfumeriilor si a cofetariilor ce produc manual praline... Efectul pralinelor savurate, va fi vizibil mult timp ;)... Ma costa ore multe de munca în fitnessstudio! Dar, nu-i asa Rokssana, ce nu facem noi pentru Mirela?! :))
    Sa ai un sfârsit de saptamâna agreabil, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Carmen,m-ai lovit unde ma doare cel mai tareeee, sunt fan ciocolata (norocul meu ca pot manca fara probleme).Ce ne arati tu acum e .....magnific,chiar nu poti ramane impasibil.Gusta si pentru noi.Pup dulce si o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Zina are perfecta dreptate: e revoltator!!! :)
    Ma duc sa iau o bucatica de ciocolata din rezerva strategica :)

    Week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu am fost intr-un rai de ciocolata, de unde am plecat cu bratele pline si nici macar acum n-am terminat ciocolata cumparata atunci, atat de multa am mancat in ziua aia! Dar as mai vizita inca o data fabrica de ciocolata Cailler :))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Kabea,
    de vina nu sunt eu! Mirela ne-a provocat ;))
    Daca zici ca poti mânca ciocolata câta vrei fara sa te uiti strâmb la oglinda, atunci te invidiez! asa am fost si eu pâna mai acum câtiva ani... Acum parca si atunci când beau un pahar cu apa, ma rotunjesc pe ici-pe colo ;)De aceea, trebuie sa practic mult sport. Sunt de 3 ori pe saptamâna la sala, si de câte or "am constiinta încarcata" ma straduiesc sa alerg si sa transpir mai mult!
    Un weekend fain! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Tetris,
    ce bine e când ai un baiat în casa - pentru el faci rezervele, nu?
    Eu de când mi-au plecat fetele, nici nu mai cumpar, sa nu ma tenteze... Ieri însa am facut o MARE exceptie :)) M-am "sacrificat" si am mâncat o punga cu praline... doar ca sa pot scrie la subiectul dat de MIrela :))
    Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  15. Kadia,
    wow! Fabrica elvetiana Cailler?! cea care a produs prima tableta de ciocolata din lume! cred ca a fost tare interesant...
    Sa ai un sfârsit de saptamâna minunat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nuuu, le fac pentru mine. Apoi uit de ele si fac intrecere cu el, cine le gaseste primul :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu la viata mea am fost un mare ciocoholic :))... Dar anul acesta nu cred ca am mancat mai mult de 2 ciocolate, nu mai imi plac... Habar n-am ce e cu mine..
    In schimb am inceput sa consum fructe uscate din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ştiu ce să spun, să o susţin pe Zina şi să zic că este de-a dreptul revoltător? Noroc că am în casă!... că sunt un mare pofticios! :))
    O seară frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte apetisant si interesant articoul tau! Parfumurile si aromele prezentate m-au incitat de-a dreptul! Felicitari!
    Zile pline de arome speciale! :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. Vreau si eucate o bomboana din fiecare sortiment.

    RăspundețiȘtergere