duminică, 23 iunie 2024

De Sânziene...

vă doresc o zi de Sânziene (24 iunie) cât mai vesela si cât mai frumoasă!
Deasemenea, zile de Rusalii binecuvântate! Cu pace, lumina si multumire sufleteasca!
În Bavaria, vara 2024 a picat într-o joi (LOL)... Asa ca am profitat de acea zi frumoasa si împreuna cu fiica mea, am fost la cules Sânziene. 
Cum vremea in ultimele sase saptamâni a fost rece si ploioasa, abia am gasit câteva Sânziene înflorite! Dar ne-au ajuns exact cât sa ne împletim coronite si sa punem un buchetel în vaza. 
Când erau fetele mele micute, mergeam împreuna cu ele la cules Sânziene... Acest obicei a ramas traditie la noi, însa Adela îsi gaseste tot mai greu timp. Doar Raluca vine în fiecare an sa serbam ziua de Sânziene. 
Anul acesta, luna iunie a fost dominata de furtuni si ploi abundente si în plus, s-a nimerit ca în ziua de 24 iunie sa nu fiu acasa. De aceea precizez ca fotografiile le-am facut joi, pe 20 iunie, la lacul Mandicho.

16 comentarii:

  1. Ca două nimfe, Zâne bune, se pare că aveți aceleași afinități spre celebrarea sărbătorii de Sânziene...împărtășiți chef de viață și bucurie!🥰🤗😘 Împodobite cu cununi din flori de sânziene, dați viață ceremonialului numit Jocul Drăgaicei.
    Concediu plăcut! Te îmbrățișez și pup!🌞😇👏

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mutumesc Gina draga ♥ avem noroc de vreme minunata aici la Rosolina Mare. Astazi am petrecut prima zi de plaja, fara ca acum seara sa te strânga pielea ☺☺☺ Am avut grija si nu ne-am expus exagerat, am stat mai mult sub umbreluta. Niciodata nu s-a întâmplat sa fim asa albi-ca-brânza!!!
      La noi acasa am rugat-o pe o verisoara sa locuiasca, pentru a putea avea grija de pesti în primul rând. Cei exotici, din sala de sauna si pestisorii aurii, din mini-iazul din curte... trebuiesc hraniti o data pe zi. Tocmai am vorbit la telefon, de udat in gradina nu este necesar, ca ploua zilnic mult mai mult decât necesar! Toti cei de acasa ne invidiaza ca suntem pe litoral ☺
      Acum ne uitam la meciul Elvetia-Germania, tocmai a fost anulat primul gol al nemtilor... Faza a fost foarte faina, pacat ca golul nu este valid.
      Pupici si îmbratisari, Gina draga ♥ 🥰🤗😘 Sa ai vara minunata!

      Ștergere
  2. Ce traditie minunata! Nu am fost la cules de Sanziene .. de fapt stau sa ma intreb daca am vazut pana acum, recent florile. Cred ca la tine am vazut prima oara, acum cativa ani.
    Mi se pare minunat faptul ca voi doua ati reusit sa va vedeti si sa sarbatoriti si in acest an! Chiar daca a fost putin mai inainte - tot ati reusit si uite ce poze fantastice au iesit, clar au fost clipe magice.
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa începe vara pentru noi ☺ Chiar daca fiecare lucreaza si nici nu mai locuim impreuna, Raluca face in asa fel încât sa ne întâlnim sa serbam Sânzienele.
      Pupici cu drag 🥰🤗😘 Sa ai o vara frumoasa!

      Ștergere
  3. Frumoasă să fie şi ziua ta de 24 iunie, dragă Carmen! Cel puţin la fel de frumoasă ca aceste fotografii! 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Thank you. my daughter is only 32 years old, she is in the prime of her youth.🥰

      Ștergere
  5. Frumoasa sa fie și ziua voastră, de Sânziene! Sigur, toate zilele sa va fie frumoase! 💞
    Ați dansat pe malul lacului, Sânziene ce sunteți! 😊 Să fiți sănătoase și mereu voioase! 🍰
    Îmbrățișări și pupici cu drag de la quattro pentru trio! (și nu numai) 💗🍀🌹🐾💐

    P.S. Și de-aș vrea sa culeg flori de Sânziene nu am idee unde as putea întâlni pe aici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Diana draga. Pupici si imbratisari sa aveti o vara minunata 😊🤗 gânduri bune de la trio pentru Quattro 😘🤗💓🐾🍀🫶🏻

      Ștergere
  6. Ce minunate sunteți!
    Ce frumos că încercați sa vă întâlniți și să păstrați amintiri frumoase, împreună!
    Zi binecuvântată cu lumina și dragostea care pe toți ne vindecă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o bucatica din traditiile românesti. Deasemenea, legat de a easta traditie, fetele l au citit si pe Eliade si pe Sadoveanu (ma bucur ca le am putut sa Le trezesc interesul si buciria pentru literatura si traditiile noastre 💓
      Numai bine, Liliana draga 🤗😘

      Ștergere
  7. Ce bine că v-aţi întâlnit şi aţi sărbătorit aşa, în avans. Şi vremea a ţinut cu voi, ştia că aveţi tradiţija voastră. :)
    Săptămână frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ma bucur ca mai reusim.
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  8. Ce traditie frumoasa. Si ce bine si vesele aratati amandoua.
    Va imbratisez si iti doresc vacanta placuta in continuare.

    RăspundețiȘtergere