joi, 6 iunie 2024

Paradoxuri ale vremurilor noastre - Reflexii in oglinda S23/24

Case mari, familii mici...
Tot mai multă educație, dar tot mai puțin bun simț...
Descoperiri senzaționale în medicină, însă stare  de sănătate generală proastă...
Câștiguri mari, puține satisfacții sufletești...
Grad înalt de inteligență, dar suprimare de emoții...
Plini de cunoștințe, dar lipsiți de înțelepciune... 
Mulți oameni însă puțină omenie...
Progrese tehnologice avansate, însă tot mai grave probleme în mediul înconjurător...
Resurse naturale bogate distribuite însă nechibzuit...
Consum ridicat de bunuri și puține satisfacții în viață... 
Bunăstare pentru puțini, sărăcie pentru cei mulți...
Tehnologie avansată, dar regresie morală...
Mulți prieteni pe Social Media, însă foarte puțini prieteni adevărați în viața reală...
Speranța de viață înaltă, dar calitatea vieții din ce în ce mai scăzută... 

Acesta este textul unui videoclip gasit pe Facebook (tradus de mine)...  Împreuna, putem sa schimbam cursul actual al lucrurilor! Va rog sa reflectati si... sa participati la "Reflexii in oglinda", daca va face placere🤗 o rubrica saptamânala initiata de SoriN si preluata de mine aici. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

20 de comentarii:

  1. Trist, foarte trist. Asta-i lumea-n care trăim...

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen, your words are a powerful reminder of the contradictions in our modern world.
    Despite our progress, we often miss out on the true meaning of life.

    Happy Thursday!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you dear Veronica 🤗
      Have a nice day, everyday 🍀🌹🫶🏻

      Ștergere
  3. Foarte adevărat ce se spune în text! Aceste paradoxuri cam dau de înțeles că, pe undeva, e multa ipocrizie... La cei puțini, cei care, practic, controlează banii și dețin puterea...
    Îmi place poza tare mult! Într-un fel, alăturată textului îmi spune că timpul se scurge, dar paradoxurilor rămân. ☺️
    Weekend frumos îți doresc, Carmen draga! 💗
    Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 💞🍀🐾🌹😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred si eu ca este un plan 😐 Ceea ce ma ingrijoreaza, este faptul ca noi cei multi, educati in "vremurile bune" nu ne educam copiii dupa aceleasi principii! Practic, generatia "decreteilor" este acum la putere, in vârful carierei profesionale si totusi, nu se intâmpla nimic bun...ci dimpotrivă! Deci...noi suntem cei care am generat acest salt in regresie! Sau altfel spus, ne lasam asa manipulati de clanurile care guverneaza lumea!
      Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 😘🤗💓💞🐾🫶🏻🍀

      Ștergere
  4. Paradoxuri care definesc trista realitate din vremea noastră. Să sperăm că vor dispărea, cum se scurge nisipul din clepsidră.

    Îmbrăţişări şi gânduri bune, dragă Carmen! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa sper și eu, Vero draga. Doresc sa se repare cat mai rapid societatea in care traim.
      Gânduri bune si imbratisari 🤗😘

      Ștergere
  5. Ca se poate repara ceva trebui sa stim cu exactitate motivele. Este o lista chiar completa. Sper sa gasim si solutiile in timp util! Ca doar acea clepsidra e vie! Multumim, Carmen, pentru traducere.
    Un weekend cat mai placut! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda... Motivele... clar sunt interese meschine la mijloc, însa oare de ce ne lasam manipulati?! Asta e întrebarea! Si da, ai dreptate, timpul curgeeeee ca nisipu în clepsidra... Eu mereu zic, ca am trait si vremuri mai grele si mai bune, dar ca acum parca niciodata nu ne-am deplasat cu asa o viteza în regres!! Era un banc pe vremurile comuniste... cica, pentru a putea sa îti iei elan sa faci un salt puternic, trebuie sa te dai trei pasi în spate - asa eram noi atunci ☺ Acum... ne-am dat câtiva kilometri in spate... din pozitia asta nu mai poti face niciun salt!
      Te pup Suzana. Un weekend minunat si tie!

      Ștergere
  6. Ca sa rezum, referidu-ma strict la situatia din tara, s-a obtinut ce s-a vrut. Am ajuns cam la nivelul celor la care visam.
    Sistemul de invatamant e varza, oamenii fara principii, o debandata totala, se fura ca in crang, se traieste dupa principiul bani facuti rapid, cheltuiti pe placeri...
    Si mancarea e otrava. Dar .. vorba aia, dupa o saptamana balsamul rezista - in asternul de pat (asta e o ultima reclama vazuta cand urmaream ceva interesant pe youtube, ci adevarat interesant: viata in natura, cu respect pentru natura si om.. Asa reclama au considerat sa bage.. O secunda m-am enervat, apoi am ras amar de cat de stupid era totul: viata adevarata, versus falsul reclamei.

    Pup cu drag... mi-as dori sa se trezeasca oamenii, si sa inteleaga ce e cu aderat important in viata, sau sa isi reaminteasca. Dar.. nu asta e interesul. Cu cat ma ametiti, dezbinati si alergati, cu atata mai bine.
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi a fost votul pentru Parlamentul Europei... Sper ca si-au folosit dreptul la vot cât mai multi cetateni, acesta fiind unul din cele mai elegante moduri de a iti exprima nemultumirea sau simpatia fata de partide si reprezentantii lor. La noi in Germania, rezultatele au fost asa cum ma asteptam - partidele la guvernamantul actual, au pierdut puternic din sustinatori, ceea ce reflecta starea de nemultumire in care ne aflam. De la TV am aflat ca în general, in toate tarile, multe voturi au inregistrat partidele nationaliste... Habar nu am spre ce ne indreptam!
      Pup si eu. Noapte buna si start bun in noua saptamâna ❤️😘

      Ștergere