marți, 28 februarie 2023

La Kossa

Asa cum am promis în articolul "Sportul si rutina zilnica" revin aici cu impresii dupa prima ora de dans "LA KOSSA": Wooooow! Woooow! Wooooow! A fost fan-tas-tiiiiiiic!
Instructoarea a facut cursul de antrenor "La Kossa" la Ariane (creatoarea acestui nou stil de dans), în urma cu câtiva ani. Cred ca este cam de vârsta mea, poate un pic mai tânara dar arata... bombastic! Când se misca, are atâta gratie, are sex-appeal, are energie si un farmec iesit din comun! O cheama Susanna si ne-a cucerit pe toate "fetele" din echipa!
In grupa suntem noi cinci colegele-de-serviciu, plus o Veronika si o Nathalie. Eu sunt cea mai în-vârsta... dar nu-i bai! ☺ "Corpul imbatrâneste fara permisiunea ta, sufletul, doar daca-i dai voie!" ☺ 
Sala (ca toate salile de dans) are un perete plin cu oglinzi si probabil cândva, când vom stapâni exercitiile ce compun dansul, ne vom studia în oglinda si vom incerca sa ne îmbunatatim expresia fizica - deocamdata ne uitam doar la Susanna si încercam sa o copiem cât putem de fidel ☺
Astazi am învatat opt moves, miscari aproape din viata de toate zilele, doar un pic mai unduite, mai expresive... La capatul orei nu am vrut sa plecam acasa... însa, grupa urmatoare astepta pe coridor. 
Am venit spre casa plutind, stâpânita de o stare de exaltare si buna dispozitie cum de mult nu am mai avut! Abia astept sa ne revedem! Din pacate, martea viitoare eu am o programare la doctor si nu am putut face mofturi când mi-a fost oferita. Însa fetele îmi vor arata miscarile noi si sper ca pe data de 14.03 sa tin ritmul cu intreaga echipa!

PS. Susannei i-a placut enorm tricoul meu! Si ea avea unul cu imprimeu "La Kossa" insa altfel taiat. M-a felicitat pentru creativitate! ;-)

10 comentarii:

  1. M-a entuziasmat entuziasmul tau! 😊
    Imi imaginez ca trebuie sa fi fost uaaaau! Tricoul tau, cred, dadea si o alta... amploare (sa zic asa) miscarilor. Cum am mai zis: super ideea cu acest tricou si deloc de mirare ca antrenoarea l-a apreciat - chiar te-ai pregatit cu tot sufletul pentru "sesiune".
    Felicitari! Sa va energizati la fiecare sesiune pentru cel putin o luna! 😊
    Te imbratisez cu drag! ❤
    Imbratisari si pupci de la trio pentru trio! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, multumesc ♥️🤗😘
      Antrenamentul este o data pe saptamana, cinsprezece saptamani, cu pauze in vacantele scolare .
      Antrenoarea a fost foarte impresionant, pentru ca La Kossa este un stil de dans foarte nou, nu este prea cunoscut. Si totusi, eu m am informat, am aflat despre Ari -initiatoarea acestei miscari sportive si am gasit si sigla dansului. Am povestita si colegelor mele, asa incat, cand Susanna ne-a spus ca a fost eleva Arianei, noi am stiut despre ce e vorba. Tricoul, cand l-am comandat la tipar, am intrebat fetele daca doresc, insa... Fiecare a avut ceva in dulap (IATA, revenim la tema postarii tale despre excesul de imbracaminte.... Aveam si eu destula tricouri in dulap, dar.... Nu unul pt. la Kossa)
      Pupici si imbratisari, de la Trio, pentru Trio ❤️😘❤️😘😘🐾

      Ștergere
  2. Am observat tricoul de data trecuta, dar am crezut ca a fost facut de organizatorii cursului (stiu ca in Germania se comanda echipament sportiv personalizat). De aceea atunci nu am scris despre el - stiam insa ca vei face un articol despre cum a fost la prima sedinta (pentru ca ai scris) asa ca acum profit ca sa iti spun ca este absolut superb tricoul!! Si ca ai avut o idee geniala 😍😘.
    Si mie mi-a placut atunci cand am mers undeva sa ma pregatesc dinainte (sa aflu despre loc / despre ceea ce urmeaza sa fac - si chiar mi-am personalizat anumite tinute pentru diverse ocazii.. chiar cred ca mai avem si eu si Ralu diferite articole de imbracaminte personalizate inca de cand eram mai mici).
    Tricoul tau imi aminteste de unul cu indieni pe care il aveam cand eram foarte mica (2-3 ani, cam asa ) si pe care l-am imbracat ultima data recent (nu am poza de ultima data, dar am o poza facuta in 2007 cred hahaha). Tare drag imi este cu franjurile lui cu tot.

    Ma bucur mult ca a fost o experienta placuta si ca te bucuri de acest La Kossa. Voi cauta si eu pe net, sa vad daca sunt disponibile filmulete - imi place sa dansez :D.
    Sper sa ne mai povestesti si pe viitor despre antrenamentul acesta :)

    Pup cu drag! O primavara minunata sa avem :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) nuu, mi l-am cumparat - un tricou barbatesc, sa fie lung, l-am trimis la o firma de tipar, care mi-a imprimat sigla "La Kossa" si textul pe care eu l-am vrut apoi am taiat franjurii si am legat toate bilutele care le-am avut prin casa ☺☺☺ Am vazut la antrenoare ca ea si-a taiat din maneca, orificiu pentru umeri - este o idee excelenta - probabil ca o sa o aplic si eu :-)
      Pentru ca dansul acesta este un concept total nou, m-am interesat, am cautat pe internet toate informatiile si am gasit ♥ Acum, ca dans nu stiu daca vei gasi ceva video, pentru ca totusi cred ca e relativ nou. In plus, daca bine am inteles eu ieri, antrenoarea ne-a zis ca "nimeni nu danseaza la fel, fiecare are o alta mobilitate, alta lungime de pas, alta unduire, alta expresie" iar conceptul "la Kossa" nu este rigid, nu se invata niste pasi care se vor repeta pe ritmul unei melodii. Nu! La kossa se inventeaza mereu, la fiecare antrenament vom invata un move, il repetam, apoi inca unul si inca unul si le legam in acea ordina, la sfarsitul orei avem 10 sau 15 figuri noi, legate intr-o anumita ordine pe care am stabilit-o in ziua respectiva. Data viitoare avem o alta ordine si alte moves :-) nu este nimic mecanic sau plictisitor :-) Sunt sigura ca pe masura ce invatam sa ne miscam, vom intui multi din pasi ♥ Abia astept!
      Te pup si iti doresc un start bun in luna Martie ♥

      Ștergere
    2. Sper sa poti sa deschizi acest Link:
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid025ZqJWy4rCBeGWqK3BXSfNgpUR22MhcL7fCUuxJotLNmRsWv4dJwmoZwW6AbnwMARl&id=1550557235&sfnsn=scwspwa

      Ștergere
    3. Iti multumesc mult!! M-am uitat si mi-a placut tare mult :)!! :D

      Ștergere
  3. Cat entuziasm răzbate din acest articol. Mă bucur mult pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :-) Sedinta de La Kossa de aseara a fost MINUNATA!

      Ștergere
  4. O fi la Kossa dar cred că mai mult este voie bună între voi 👍❤️
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate draga Prietena. Dansul ca dansul, dar atmosfera speciala si bucurii ca facem ceva pentru noi sunt pe primul loc 💃
      Pupici 😘

      Ștergere