vineri, 4 aprilie 2014

Vremuri... tulburi


Este deja o saptamâna de când nu am mai vazut soarele - din cauza prafului de Sahara, care face atmosfera tulbure, ceţoasă. Este cald, exagerat de cald pentru un început de aprilie... Toata lumea a trecut la vestimentatia de vara: tricouri cu mâneca scurta, bluzite usoare, balerini sau pantofi purtati fara ciorapi. Astazi de dimineata la ora sase erau 12°C!
În anumite zile, rasaritul de soare apare ca vazut printr-un ciob de sticla rosie si groasa - discul astrului de foc apare diform, difuz si deosebit de departe. Sunt însa zile - ca spre exemplu astazi, când soarele nu se vede deloc... Asa ca eu mi-am desenat unul ☺ Nu bate vântul, nu este niciun nor pe cer... Am senzatia ca traim într-un studio de film în care decorul cerului nu este important deloc! Sau, parca ne-am învârti într-o sera uriasa, cu geamurile murdare.
Aerul este apăsător... asteptam ploaia cu nerabdare! Deocamdata ninge... cu flori de cires.

12 comentarii:

  1. Ce anomalie! Sa vezi atatia pomi infloriti ,in loc sa respiri mirosul lor deosebit,sa nu poti respira de praf.Dupa harta ta se pare ca vine si pe la mine.Ma pregatesc,dar nu-mi fac soare,am o masca cand dau cu insecticid si cred ca va fi potrivita.Glumesc!Un weekend minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu se simte praful si nici nu pot spune ca îl vad cum s-ar depune. Norul de praf se plimba undeva sus si invaluie cerul într-o culoare ciudata. Parfumul florilor se poate simtii, cu toate ca nu adie nicio pala de vânt.
      Un weekend minunat draga mea.

      Ștergere
  2. Bine că ţi-ai făcut singurică in soare, ciudat fenomen se întâmplă! Dar ploaia cu flori de cireş este un moment de vis!
    Te îmbrăţişez, draga mea Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. singura "ninsoare" pe care o iubesc :)
    si la noi pomii sunt inca infloriti si maia les seara, la noi in cartier, miros frumos...
    ciudat acel nor...incotro se duce lumea noastra? :(
    somn usor draga mea draga si w-end minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un mare semn de intrebare! Parca tot astept ca ceva rau sa se intample....:(
    Dar ma consolez cu ce zic expertii: cum ca este normal pentru aceasta perioada a anului.....:)
    Te pop!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-as fi conceput sa stai tu cu mainile incrucisate, ti-ai confectionat soarele tau! Minunat soare! Norul vine si la noi, dar trece! La noi ieri au inflorit prunii, ciresii inca nu s-au scuturat si e un parfum in aer...sa tot te imbeti cu el...

    RăspundețiȘtergere
  6. si noi asteptam norul. ieri (vineri) ajunsese in partea de nord vest a tarii la cluj... si acum se pregateste de ploaie.
    acest fenomen a mai avut loc anii trecuti. totodata mi se pare interesant.
    pomii parca niciodata n-au fost infloriti ca in anul asta. a fost o explozie de flori si culoare
    weekend frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare ciudat acest fenomen cu praful din Sahara. A mai fost si in anii trecuti si ma miram de praful fin, rosiatic, de pe masina sau ferestre.

    Ce frumoasa primavara este si la voi. Imi place cel mai mult cand afara "ninge" cu petale de flori. Este ceva... ca-n povesti!

    Weekend frumos si linistit, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, ce fani sunt ciresii infloriti! Ii ador, numai ca la mine in oras nu-s prea multi.
    Si aici este destul de cald pentru aprilie, dar mai sunt si zile cand temperaturile coboara brusc.
    Un weekend fain Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca a ajuns si pe la noi norul... Daca ieri era soare si frumos ... azi s-a racit brusc... si au aparut norii... Anuntasera ca va ajunge de ieri.

    Imi place soarele tau!!! :D Eu am cateva stickere cu "sori" in camera mea pe geamul dinspre balcon.. si mi-am facut si un soare din fetru :))))).

    Imbratisari cu drag!
    Rux

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubesc Sahara, deci ii iubesc si nisipul, dar nu aici, ci la ea acasa... O fi rezultatul globalizarii! :)) Fara granite! :)
    Imi imaginez ca trebuie sa fie neplacut... Poate scapam si de data aceasta. :)
    Imbratisari, de grup, cu drag! As impacheta cateva raze de Soare, sa ti le trimit, dar nu se lasa prinse. :) Aici a picurat dimineata, dar acum a iesit Soarele - zambste a... ranjet, dar e pe cer, la vedere. Sper sa scapati cat mai curand de norii de praf.

    RăspundețiȘtergere
  11. De praful de Sahara am scăpat, în schimb plouăă... Nu-i nimic, măcar plantele din grădină și tot se bucură cineva !

    RăspundețiȘtergere