duminică, 6 aprilie 2014

Vreme trece, vreme vine...


În Germania este un obicei printre absolventii de Gymnasium (a nu se confunda cu gimnasiul!) ca la încheierea examenelor de Abitur (corespondent examenelor de Bacalaureat din România) întregul grup de absolventi sa poarte tricouri în aceeasi culoare, având imprimate la loc vizibil anul de absolvire - spre exemplu anul acesta, absolventii vor purta "Abi 2014" - prescurtarea Abi putând fi comparata cu Bac-ul. Mândri ca au încheiat cu succes o etapa importanta de viata, absolventii care detin propriul automobil, lipesc aceste inscriptii chair si pe geamul din spatele masinii.
Imaginatia si inspiratia fiecarei generatii ne impresioneaza cu texte hazlii an de an, însa idee mai șugubeața ca cea pe care o prezint aici, mai rar! ☺ Verisoara mea, care a nascut de curând o fetita, ne-a trimis câteva fotografii cu scumpetea familiei. Mogâldeata poarta ștrampanei având înscris anul în care va fi absolventa de Gymnasium "Abi 2031"! ☺

Hahahahahaha, daca legile acum în vigoare nu se vor mai schimba, anul 2031 va fi primul an în care eu voi încasa pensie! ☺

13 comentarii:

  1. ha ha ha...ce idee haioasa :))
    micuta e dulcica foc, sa va traiasca si sa va bucure !
    cat despre pensie...uneori ma gandesc ca e mai bine sa fie departe acel timp :)
    o saptamana cu spor sa ai draga mea draga, pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E Dulceata familiei :-D
      Pensia?! Of... e adevarat ca munca te tine in forma ( atat fizic cat si mental) si te conexeaza la viata sociala - fie ca vrei sau nu - insa asa de mult imi doresc sa duc o viata linistita, sa dorm cat vreau, sa imi organizez programul zilnic dupa idei de moment... Probabil ca pensiorarii viseaza "cat de bine era cand lucrau" :-D cu toate ca nu imi vine sa cred!
      E atat de departeeeeeeee ziua cand voi renunta la cariera profesionala, de aceea nu imi doresc altceva decat sanatate. Si tie draga mea draga pupici

      Ștergere
  2. Ce mare si frumoasa este! Multumesc pt fotografii! Se apropie Pastele...veniti la Ulm?Eu primesc udatori.
    Cu drag, LU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamana trecuta a implinit 2 luni :-D
      Cat despre venitul in Ulm, cu siguranta vom veni, draga mea; nu cred insa ca de Paste, pentru ca o avem pe mama la noi. Va sosi sambata, abia astept; mi -am luat doua saptamani concediu.
      Pupici si ganduri bune intregii familii

      Ștergere
  3. Sa va traisca micuta, sa fie bucuroasa, voioasa si voi toti alaturi de ea!
    O saptamana minunata iti doresc!
    PS: citesc mai sus ca vine mama ta de Paste...super! Sunt convinsa ca abia astepti :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fie sanatoasa si sa fie o absolventa de top! :) Ideea e haioasa foc! :)) Si-mi place ca e scris pe o... pata, modelul pe care la aceasta varsta il stiu cel mai bine prichindeii! :))
    Pensie in 2031! Uau! :) Dar, vorba 'ceea: batranetea e singura certitudine ca traim mult! Sa traim mult si bine, sa fim sanatosi si voiosi! :)
    Imbratisari, de grup, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. o idee tare draguta!
    iar micuta e fantastica! sa fie sanatoasa si fericita...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa fie sanatoasa si sa creasca mare, mare! Foarte interesanta ideea cu tricourile, dar poate vor scoate cei din invatamant bac-ul pana la urma. nu de alta, dar in Ro e o pierdere de bani si timp.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce dragut! :-)
    O saptamana frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inedit titlu: vremea trece, vremea vine...ducându-mă cu gândul la Eminescu. Şi inedită îmi pare şi ideea absolvenţilor de a-şi confecţiona tricouri cu mesaje proprii. Imi imaginez că se organizează concursuri în timpul anului pe tema aceasta, ca să se aleagă cel mai haios şi inspirat mesaj!
    Bebelul e o scumpete! Şi când te gândeşti că mai are de băut ceva lăptic până va purta tricoul absolvenţilor!

    RăspundețiȘtergere
  9. E o scumpete cu ochi negri!
    Inca nu mi-am calculat anul in care ies in pensie.:)Da mai aaaam!

    RăspundețiȘtergere
  10. Amuzant că părinții se gândesc de pe acum la bacalaureatul micuței, numai să mai existe bac-ul în 2031 ! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am convingerea ca in Germania se va organiza Abitur mult timp dupa 2031; este o tara etalon...; etaloanele se conserva...
    PS. dacă Traian Băsescu, care este cam de varsta mea, nu modifica legea, eram de vreo doi ani pensionar...

    RăspundețiȘtergere