duminică, 13 aprilie 2014

Duminica din-naintea Pastelui




8 comentarii:

  1. Sunt excelente - mai ales primele doua foto si ultimele doua ;) :)
    Cred ca am mai scris, cu alte ocazii, ca imi place in bisericile catolice faptul ca oamenii nu trebuie sa stea in picioare - parca nu mai esti asa atent la cele sfinte daca te dor picioarele si spatele... :) Plus ca mi se par mai "aerisite" lacasurile de cult si preotii au haine in culori mai vesele - am vazut ca si preotii ortodocsi, in anumite ocazii, au robele in alta culoare decat negru...
    Oricum, sunt rare momentele cand intru in biserici altfel decat pentru a le vizita si in cazul nuntilor, botezurilor, inmormantarilor... asa ca nu ma dor prea adesea picioarele. :)

    Va dorim o saptamana minunata! Zile fericite!
    Va imbratisam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am fost azi dimineata la biserica din cartier, pentru ca am vrut sa-i arat mamei cât de placuta este atmosfera în zi de sarbatoare la slujba catolica. Chit ca nu a înteles nici un cuvânt, ambianta a fost atât de curata si atâta emotie a simtit, încât tare încântata a fost.
      dragele noastre, va pupam si va dorim o Saptamâna Patimilor cu tihna si pace sufleteasca.

      Ștergere
  2. Trebuie sa recunosc ca si mie îmi este tare draga admosfera dintr-o biserica catolica! Ma duc cu drag sa ascult o slujba uneori!
    Va dosres o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata si o saptamâna minunata îti dorim!
      In orasul meu nu exista decat o biserica ortodoxa, de fapt o capela, care îsi imparte drepturile intre comunitatea româna si cea rusa, deci o saptamâna este slujba româneasca si o saptamâna pe ruseste si în plus, fac cel putin o ora cu masina, de acasa la capela, motive pentru care merg foarte rar. Insa aici în cartier, la 10 minute de mers pe jos, este biserica catolica (sotul meu este catolic).

      Ștergere
  3. Frumoasă duminică a Floriilor aţi avut! Şi ce flori minunate!
    Şi noi am fost cu Sara la biserică şi tare cuminte a stat, atentă la tot în jurul ei. Apoi ne-am plimbat prin parc, bucurându-ne de vremea frumoasă.
    O săptămână frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat superba ne-a fost Duminica de Florii! Mama a sosit sâmbata si va ramâne pentru o perioada de timp la noi. Duminica au venit în vizita fratele meu si verisoara mamei cu sotul ei si în plus am avut o zi cu soare si parfum de flori. Am servit masa în curte si am stat la povesti pâna la apusul soarelui.
      Numai gânduri bune va dorim si noi voua, Alex draga! :)

      Ștergere
  4. Am fost si eu la cateva slujbe catolice, mai mult din curiozitate si pentru ca, orasul meu fiind mic, nu avem o biserica ortodoxa aici. Sunt placute slujbele catolice, imi place ca pot sta jos, ca incaperile sunt foarte luminoase, aerisite si pline de flori...Chiar am dus-o si pe mama vara trecuta.
    Apropo, observ ca mama ta a sosit, in cazul asta nu pot decat sa-ti doresc sa te bucuri la maxim de timpul pentrecut impreuna! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata culoare, frumusete florala si luminozitate in seriile de fotografii postate ( admirabile si surprinzatoare toate florile...am luat posturile la rand)... aspecte citadine si cotidiene deosebit de faine, intr-adevar! nasii mei de botez fiind de rit catolic, eu - ortodoxa fiind; ma bucura enorm instanturile... Inca o data o zi buna!

    RăspundețiȘtergere