duminică, 9 februarie 2014

Al doilea plan de vacanta

Prima parte a concediului din acest an este planificat sa o petrecem în Málaga - Andaluzia. A doua parte am hotarât sa o petrecem într-o croaziera pe Marea Mediterana, la începutul lunii noiembrie. Compania Costa Crociere va scoate pe mare o noua nava de croaziera - Costa Diadema, iar noi vom fi primii pasageri, motiv pentru care a fost "bataie" pe locuri.
Se spune ca nu ai trait cu adevarat daca nu ai mers macar o data în croaziera pe mare. Nu conteaza atât de mult vasul sau itinerariul ales, important este sa fii câteva zile pe marea cea mare. La bordul unui vas de croaziera dispui de cazare luxoasa, mese delicioase si bauturi fine, distractii si entertainment de cea mai buna calitate, în plus ai posibilitatea de a vizita în fiecare zi un alt oras, o alta tara. Este un concediu de lux, cu facilitati de 5 stele non-stop si pentru ca noi nu am mai fost niciodata într-o croaziera, ne-am lasat îndelung consiliati si am ales un voiaj de doar opt zile, cu escale în cele mai frumoase porturi ale Europei.
Îmbarcarea se va face în Savona si nava se v-a deplasa spre Marsilia, unde va fi prima escala. Ne-am consultat bugetul si am hotarât ca vom efectua în fiecare port câte o excursie organizata de compania de croaziera, pentru ca la fel ca în aeroport si porturile au timpi exacti pentru plecare si vasele nu întarzie niciodata pentru turistii care nu s-au întors pe nava în timp util. În plus, excursiile organizate de companie sunt special gândite sa ofere maxim de calitate si diversitate în timpul disponibil pâna la plecarea din port si sunt conduse de un ghid pregatit sa ofere cele mai inportante informatii în legatura cu cele vizitate.

Astfel, în prima zi vom vizita orasele Marsilia si Avignon. Seara, nava îsi va continua cursul spre Barcelona, unde va ancora în dimineata zilei urmatoare. Cu toate ca noi cunoastem Barcelona foarte bine - am petrecut deja sapte concedii pe Costa Brava si cunoastem fiecare punct de atractie turistica din metropola catalana - ne-am înscris totusi la un tur de cinci ore, pentru a revedea capodoperele marelui Gaudi.
Al patrulea port în care vom poposi este Palma De Mallorca (capitala Insulelor Baleare), unde deasemenea vom face un tur al orasului.

A cincea zi o vom petrece în întregime pe mare, pentru ca în dimineata celei de a sasea zile sa ancoram în Civitavecchia. De aici vom porni cu autocarul spre Roma, într-un tur de vizitare gândit pentru zece ore.
A saptea zi vom coborâ în Livorno (Italia) si vom vizita orasele Florenta si Pisa. Tot de aici este propusa o alta excursie în Parcul National Cinque Terre, pe care tare mult mi-as fi dorit sa îl vizitez, însa timpul este limitat si nu se pot executa decât câte o excursie în fiecare port.
În ultima noapte la bord, nava se va deplasa spre Savona, unde sejurul nostru se va încheia si geamantanele ne vor fi transbordate în autocarul care ne va aduce din nou acasa (~ 600 km).
Nava "Costa Diadema" a costat aproximativ 550 de milioane de euro și va fi cel mai mare vas de croaziera care navighează sub pavilion italian. Vasul are 306 metri lungime și 37,2 metri lățime si dispune de cea mai moderna dotare. Este o adevarata bijuterie stralucitoare pe care se vor îmbarca aproximativ 4000 persoane, din care 3700 sunt turisti. Nava dispune de 1862 cabine (cabine interioare, cabine cu geam, cabine cu balcon, mini-suite si suite cu balcon) , 7 restaurante, 15 baruri, discoteci si cluburi, o oaza SPA dispusa pe 4 nivele, cu apa termala, 8 whirlspool, 3 piscine acoperite, saune, tobogan, solarium, centru fitness si culoar pentru jogging în aer liber. Deasemenea exista la bord 4 cinematografe, 3 teatre, capela, centru medical, casino, biblioteca, internet-cafe, coafor, cosmetica-manichiura si shopping-center. Este un adevarat oras plutitor, un lux dispus pe 14 nivele, legate între ele prin scari si 14 lifturi.

Dupa catastrofa navei Costa Concordia, linia maritima si-a sporit masurile de securitate si a ridicat nivelul de pregatire al personalului.
Chiar daca am citit si auzit multe, cu siguranta vom avea parte de multe surprize (numai placute!) si acest concediu - o experienta cu totul si cu totul noua, ne va aduce multe bucurii. (va urma)

19 comentarii:

  1. Foarte interesante planuri de vacanta, atat Andaluzia, cat si croaziera pe Mediterana. Sunt sigura ca abia astepti :)! O sa vizitezi o multime de orase faine, cu siguranta te vei intoarce cu amintiri de neuitat, plus multe poze si povesti pe care sper sa le impartasesti si cu noi ;).
    La Andaluzia m-am gandit si eu, dar ramane pentru anul viitor, sau mai tarziu. Mi se pare o zona foarte ofertanta unde poti combina destul de multe activitati.
    Noapte linistita si o saptamana excelenta sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Larisa draga! E clar ca o sa fac multe fotografii, doar ma cunosti :))
      Apropo concedii, voi ce faceti cu Bobita cand plecat intr-un hotel in care nu sunt permise animalele de companie ( ex. pe vapor), sau atunci cand taxa pentru a le putea lua in camera este exagerata (ex. in hotelul in care mergem in Malaga, taxa pentru catel este 50% din pretul de cazare!). Ti-am spus ca tot mai mult ne gandim sa luam un catelus, dar parca ma descurajez tot mai mult. Noi calatorim des.
      o saptamana faina! Pupici

      Ștergere
    2. Cu un catelus mic nu-i greu sa calatoresti des, dar e drept ca trebuie sa-ti adaptezi planurile si in frunctie de el. Eu in general caut hoteluri care sa accepte animale de companie si la care taxa sa fie rezonabila. De fapt asta este prima conditie, nu accepta, atunci ma orientez catre un altul. 50% din pretul de cazare este enorm!
      Daca chiar nu se poate, atunci poti opta pentru pensiunile de animale in perioada vacantei.

      Ștergere
  2. Ce minunăţie de concediu aţi planificat. Nu am fost în nicio croazieră, dar nu văd concediu mai frumos decât acela în care eşti plimbat în condiţii de lux, prin cele mai frumoase oraşe ale Europei, fără a fi nevoie să duci bagajul-aduci bagajul. Şi desigur, bonusul plimbării pe marea-mare.
    O săptămână minunată, draga mea, chiar dacă mai este ceva timp până la concediu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avantajul cu bagajele in camera si "plimbatul orasului-locuinta" mi se pare si mie cel mai tare! :) Traseul este deasemenea frumos.
      Pentru ca nu am mai fost in croaziera, sper sa nu cumva sa descopar ca sufar de rau de mare, cu toate ca la gabaritul pe care il are nava, nu cred ca influenta valurilor este prea mare. Ma voi pregati insa, exista tot felul de modalitati de a scapa de rau de mare ( tablete, guma de mestecat, bratara magnetica, etc, etc)
      Multumesc mult Mihaela draga!
      O saptamana cat se poate de frumoasa! Pupici si imbratisari.

      Ștergere
  3. Wow
    sa aveti o vacanta frumoasa. Superb itinerar.
    Si eu am zis ca o data in viata merita sa faci lucruri deosebite.
    Asa ca, toate panzele sus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Ancuta! Asa speram si noi, ca vacanta fa fi deosebit de frumoasa.
      o saptamana minunata iti doresc! ;)

      Ștergere
  4. Va dorim vacanta frumoasa! Noi incercam un Tropical Island si Ostsee........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaaaa ;) am vazut si eu in catalog o oferta in Tropical Island si gasesc cool sa dormi in cort! Si pe mine m-ar fi tentat, dar doar in sezonul rece -tocmai pentru a savura litoralul, fie el si artificial.
      Va dorim si noi vacanta faina! Pupici lui Gaza :-*

      Ștergere
  5. Ce frumoase calatorii ati planificat! Ma bucur mult pentru voi, dar si pentru mine ma bucur fiindca asa cum te stiu, ne vei lua cu tine peste tot. Asa voi avea si eu parte si de Malaga si de croaziera!!!
    Legat de caine, e complicat, nu mai ai aceeasi libertate, ai o mare responsabilitate, deci trebuie sa faci sacrificii. Noi suntem de pe acum preocupati ce vom face cu catelusa la vara, trebuie s-o luam cu noi, anul trecut am lasat-o acasa in grija cuiva si s-a imbolnavit. Animalutul sufera daca-l lasi singur prea mult timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Silvia draga, voi povesti tot ceea ce ma va impresiona in aceste calatorii.
      multumesc mult pentru gandurile tale calde.
      cat despre catel... ai perfecta dreptate, cred ca vom mai astepta cativa ani...
      te pup. O saptamana vesela si cu spor, draga mea! :)

      Ștergere
  6. asta e vacanta?
    asta e vis! :)
    un vis frumos organizat....
    te pop, saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Geanina draga. Te pup si eu si iti doresc un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  7. Planul l-am vazut,e perfect.Abia astept,cum spui tu ,daca sunt sanatoasa,sa-l citesc dupa.Sa va ajute domnul sa va indepliniti dorinta asta minunata.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. simpatica mai esti, Floarea draga! :)
      multumim mult! si eu iti doresc tie sa-ti indeplinesti toate dorintele. sanatate sa avem toti! º✿✿°

      Ștergere
  8. O "plimbarica"cu vaporul n-are de ce sa va strice.:)
    Sa aveti o mare linistita si cu multe surprize placute!
    Sanatosi sa fiti sa la puteti face pe toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, Angi draga! Am timp sa citesc tot ce poate fi legat de "plimbarica"... mai sunt 8 luni pana atunic! sanatosi sa fim, ca bine zici! Multumim, si voua asemenea! ✿

      Ștergere
  9. Ce sa mai comentez...? Astept cu nerabdare sa calatoresc virtual privind fotografiile facute "la cald" si explicatiile demne de un ghid de turism! :)
    Pana atunci, zile fericite sa aveti, sa fiti sanatosi si voiosi!
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim mult, abia asteptam sa treaca timpul si sa fim pe vapor :))) Dar pâna atunci, asteptam sa vina mai intâi primavara, apoi vara si când toamna îsi va numara ultimii boboci,vom începe sa ne facem bagajele pentru croaziera :))
      pupici întregului clan :-*

      Ștergere