marți, 25 februarie 2014

Imagine all the people living life in peace


Astazi Augsburgul a comemorat bombardamentul din noaptea de 25 februarie 1944 asupra orasului, soldat cu peste 700 de morți si 1300 răniți. Se spune ca fiecare a patra casa a fost facuta una cu pamântul. Armata britanică și cea americană au avut ca obiective distrugerea fabricii de avioane Messerschmitt si MAN. Pentru a-si atinge scopul, mii de bombe au coborât peste întregul Augsburg. 90 de mii de oameni au fost nevoiti sa paraseasca a doua zi dimineata orasul, pentru ca aerul nu mai era respirabil. Peste tot au ramas doar ruine, fum, cenușă și praf...
Au trecut 70 de ani, orasul a fost recladit... Se întâmpla însa deseori ca în timpul unei lucrari banale de modernizare sau înlocuire a unei conducte de apa sau gaz spre exemplu, sa fie descoperita o bomba (vezi articolul "Der Hausmeister"), îngropata acum 70 de ani. Se da imediat alarma, locuitorii cartierului sunt evacuati si o echipa de specialisti înlatura pericolul unei explozii iminente. Sunt exercitii cu care locuitorii orasului s-au obisnuit, teama însa este de fiecare data enorma! (surse foto: Augsburger Allgemeine)

Mai rau ca un razboi, nu exista nimic pe lume!
Strabunicii nostri au fost direct sau indirect implicati în Primul Razboi Mondial, bunicii nostri au trait Al Doilea Razboi Mondial, parintii nostri s-au nascut în perioada postbelica, când milioane de refugiați erau pe drumuri, economia europeană se prăbușise si 70% din infrastructura industrială a vechiului continent fusese distrusă. Ei sunt cei care au recladit Europa si s-au confruntat cu o multime de neajunsuri. Abia generatia mea si generatiile care au urmat au avut fericirea de a trai în PACE!
Indiferent care este motivul unui razboi - ca este unul politic sau religios, ca sunt în joc interese economice sau industriale sau ca este vorba doar de a demonstra prin forta cine este mai tare - populatia civila are cel mai mult de suferit!!!
Suna de necrezut, dar iata, suntem în anul 2014 si înca exista în lume razboaie si conflicte armate! Afganistan, Irak, Siria, Caucazul de Nord, Mali, Africa Centrala, Somalia, Sudanul de Sud, Kongo, Nigeria si Ucraina sunt zone firbinti,  în care vietile oamenilor nevinovati sunt sacrificate, în care copiii nu stiu sa zâmbeasca!
Propun pentru ziua de azi, la rubrica "Meloman pentru o zi" sa fredonam la unison, melodia lui John Lennon - Imagine

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace

You, you may say
I'm a dreamer, but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people sharing all the world

10 comentarii:

  1. "Imagine all the people/ Living life in peace..." Deosebita postarea ta de azi, Carmen! Multumesc pentru aceste memnto si pentru muzica buna! Te pup cu drag si dor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. [...] You, you may say
      I'm a dreamer, but I'm not the only one
      I hope some day you'll join us
      And the world will be as one....

      Multumesc. Te pup si eu.

      Ștergere
  2. Triste amintiri,intradevar nimic nu e mai rau ca un razboi pe lumea asta !
    Piesa aleasa e nemuritoare!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Istoria nu trebuie uitata si greselile nu este permis sa se repete!
      Noapte buna, Sorin!

      Ștergere
  3. Ce vremuri triste si de neuitat!
    Inspirata alegere!
    O seara cât mai placuta îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am copilarit cu povestile bunicii despre razboi.Una din urarile ei principale :sa fie pace. E una sa asculti,alta sa traiesti un razboi.Perioade intunecate ale istoriei.Noi sa multumim Domnului pentru ca traim in pace. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi suntem fericiti, Doamne multumim!
      Noapte buna, Floarea draga!

      Ștergere
  5. Triste vremuri... Multe povesti cu si depre razboi am auzit de la bunici, in special... Valuri-valuri m-au zapacit neputinta, indignarea, tristetea! :) Nici nu vreau sa imi imaginez un razboi! Si sunt atatea razboaie deschise! :(
    Si in BV sunt mai mereu descoperite bombe neexplodate, intre care unele apte de a mai face rau... Razboiul e o tragedie! O lume fara razboi nu cred ca poate fi conceputa altfel decat in imaginatie... Razboaiele - indiferent cum le motiveaza cei care le declanseaza - au dor un motiv: bogatiile; nu religia, nu instaurarea democratiei... doar... banii! Banii pe care ii castiga unii din vanzarea armamentului, banii pe care ii castiga unii din exploatarea bogatiilor solului si subsolului altor state, bogatiile pe care le pot confisca de la altii, banii care sunt mai multi pt o mana de oameni atunci cand populatia e in numar mai mic, banii pe care ii castiga unii construind ce a fost distrus... Ca acum: ultimele razboaie - mai mici sau mai mari - au fost declansate in Orientul Mijlociu in special in statele care au pe teritoriul lor parti din dessertul Sahara, unde, prin 2007, s-au descoperit ceva zacaminte de petrol...
    Abia cand nu va mai fi "foame de bani" va fi pace in lume. :) Asa cred...
    Imbratisari cu drag, de la trio!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. razboiul este o catastrofa totala!
      You, you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one...
      te pup draga mea

      Ștergere