luni, 24 februarie 2014

O noua saptamâna

Pentru rubricile "Buna dimineata Soare!" si "Pink Mondays"
O veche legenda hindusa povesteste ca a fost o vreme în care toti oamenii erau zei, însa pentru ca au abuzat de divinitatea lor, Brahma a decis sa le retraga natura divina si sa o ascunda undeva, unde oamenii sa nu o poata gasi. Zeii mai mici au propus atunci sa ascunda natura divina a omului în pamânt, dar Brahma le-a spus "Nu, nu e destul, atunci când vor sapa pamântul o vor gasi." Atunci zeii au sugerat sa ascunda natura divina în adâncul oceanului. Dar Brahma le-a raspuns din nou "Nu, pentru ca mai devreme sau mai tarziu oamenii vor explora adâncurile oceanelor si într-o buna zi o vor gasi si o vor aduce la suprafata." Atunci zeii mai mici au spus "Nu stim unde sa o ascundem, nu pare sa existe pe pamânt sau în apa un loc în care omul sa nu ajunga într-o zi." Atunci Brahma le-a raspuns "Iata ce vom face cu natura Divina a omului: o vom ascunde în adâncurile fiintei lui. Este singurul loc unde nu se va gândi niciodata sa caute." Legenda spune ca de atunci, omul a facut înconjurul Pamântului, a explorat, a escaladat, s-a scufundat, a sapat în cautarea a CEVA care de fapt se gaseste deja în el însusi. (sursa)
Une vieille légende hindoue raconte qu'il y eut un temps où tous les hommes étaient des dieux. Mais ils abusèrent tellement de leur divinité que Brahma, le maître des dieux, décida de leur ôter leur pouvoir divin et de le cacher à un endroit où il leur serait impossible de le retrouver. Le grand problème fut donc de lui trouver une cachette.
Lorsque les dieux mineurs furent convoqués à un conseil pour résoudre ce problème, ils proposèrent ceci : "Enterrons la divinité de l'homme dans la terre". Mais Brahma répondit : "Non, cela ne suffit pas, car l'homme creusera et la trouvera".
Alors les dieux répliquèrent : "Dans ce cas, jetons la divinité dans le plus profond des océans".
Mais Brahma répondit à nouveau : "Non, car tôt ou tard, l'homme explorera les profondeurs de tous les océans, et il est certain qu'un jour, il la trouvera et la remontera à la surface".
Alors les dieux mineurs conclurent : "Nous ne savons pas où la cacher car il ne semble pas exister sur terre ou dans la mer d'endroits que l'homme ne puisse atteindre un jour".
Alors Brahma dit : "Voici ce que nous ferons de la divinité de l'homme : nous la cacherons au plus profond de lui-même, car c'est le seul endroit où il ne pensera jamais à chercher".
Depuis ce temps-là, conclut la légende, l'homme a fait le tour de la terre, il a exploré, escaladé, plongé et creusé, à la recherche de quelque chose qui se trouve en lui.

14 comentarii:

 1. Mult adevăr în zicerea ta. O săptămână frumoasă și ... un gând bun de Dragobete :) !

  RăspundețiȘtergere
 2. Legenda asta am auzit-o prima data la ora de filosofie antica. Ce amintiri!
  Adorabile lalele <3 arata foarte proaspat. Vreau si eu o raza de soare de la tine! Multi pupici!

  RăspundețiȘtergere
 3. Legenda are ascunsa in ea adevarul,dar lalelele tale au adunat intreg FRUMOSUL!
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu stiam legenda,insa o gasesc perfecta,cel putin in cazul meu.O saptamana cu multa dragoste!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cat de ignoranti putem fi chiar cu noi insine... am fost inzestrati cu atatea daruri si noi suntem tot timpul in cautari
  Lalele sunt superbe
  La noi nu au iesit inca

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesanta povestea, cate lucruri nu se gasesc in noi insine, dar uitam sa le cautam. Lalelele dau un alt tonus incaperii, deja miroase a primavara!

  RăspundețiȘtergere
 7. e atat de frumoasa povestea... superba! chiar mi-ai facut ziua mai frumoasa. Carmen, iti multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 8. Plina de invataminte ,aceasta legenda!

  Îți doresc o săptămână frumoasă și plină de bucuriii!
  Cu mare drag!

  RăspundețiȘtergere

 9. Frumoasa prezentarea ta !
  Cu admiratie,Felicitari!
  Un inceput de saptamâna cat mai placut!

  RăspundețiȘtergere
 10. Excelent! :)
  Cu toate ca mai apoi am fost pusi in tema - ni s-a spus unde sa cautam natura divina - tot mai ratacim in cautarea a ceva ce este in noi. :)
  Un gand bun de Dragobete!
  Saptamana minunat sa o petreci!
  Imbratisari cu drag, de la trio! :)

  RăspundețiȘtergere
 11. legenda e minunata...
  asa suntem noi oamenii, cautam unde nu gasim si unde ar trebui sa cautam, nu ne intereseaza sa gasim...
  sa fii iubita draga mea draga, si nu doar de Dragobete! :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Vine varsta cand cauti si in tine...fiindca atunci chiar nu poti trai fara divinitate. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere