luni, 10 februarie 2014

Rezumat - Jocurile Olimpice de iarna

✿ Dupa ce vineri 07.02.2014 a avut loc deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de iarna - Sochi,  - sâmbata a început competitia pentru medalii. Dupa primele trei zile, situatia este urmatoarea:

✿ Tabel cu clasificarea sportivilor care au urcat pe podium si în special, clasificarea sportivilor români si a celor germani, pe discipline, întocmit pe baza wikipedia:


Competitiile sportive se desfasoara conform programului:

✿ Mult succes sportivilor în continuare!

32 de comentarii:

  1. ce mult ma bucur cand vad si nume romanesti...
    somn usor draga mea draga, pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) lotul romanesc este mic si rezultatele sportivilor nu sunt stralucitoare, insa daca vor avea suporteri poate vor capata mai multa incredere - in fond, la JO merg doar cei mai buni dintre ce mai buni! Numele lor trebuie pomenite cu mandrie! :)
      pup. O zi cat mai placuta, draga mea draga☆★☆★

      Ștergere
  2. Esti uimitoare! :) Imi prind urechile doar citind, dar sa ma descurc in a face selectia! :)
    Multumesc pentru info!
    Noapte buna, somn usor si o zi minunata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, saptamana asta nu ajung la nimic! Lucrez pana tarziu si dupa serviciu am in fiecare zi cate ceva de rezolvat in oras, acasa ajung seara tarziu si franta de oboseala! Dar... ma informez neaparat in legatura cu rezultatele sportivilor. In plus, la birou in pauze nu discutam decat pe tema asta :)))
      o zi faina, Diana draga! Pup

      Ștergere
  3. Ma bucur de asemenea ca avem si noi reprezentanti la aceste jocuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sportivii trebuie sustinuti de noi, bloggeri! Cu cat actiunea va fi mai ampla, cu atat sportivii se vor dimti stimulati si vor avea din ce in ce mai mari succese. Sunt sigura! :)

      Ștergere
  4. Multumim pentru informare, draga Carmen! Chiar n-am avut timp sa urmaresc. Am vazut pe net ca la patinaj perechi canadienii au evoluat pe muzica romaneasca si au avut si costume inspirate din cele traditionale romanesti.Macar asa am fost si noi prezenti pe gheata :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aseara am vazut si eu la Pandhora pe blog. Ce exercitiu frumos au prezentat canadienii. Tare m-a miscat ideea costumelir si dansul pe acordurile Ciocarliei!
      Te pup si eu, o zi minunata iti doresc, Alina draga!

      Ștergere
  5. Adevarul este ca de la Canada am asteptari mari avand in vedere iernile de pe aici si traditia lor in privinta sporturilor de iarna. Ca sa-ti faci o idee despre ce inseamna aceste sporturi pentru canadieni, iti spun ca pe bancnota canadiana de 5 dolari, pe care sunt imprimate figurile unor persoane ce practica diverse sporturi de iarna, scrie "The winters of my childhood were long, long seasons. We lived in three places: the school, the church and the skating-rink, but our real life was on the skating-rink. - Roch Carner". :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevarul este ca stiu tare putine despre canadieni... tare interesanta informatia despre bancnota! Citatul spune intr-adevar mult despre spiritul sportiv al canadienilor! :) multumesc mult, Vulpita draga!

      Ștergere
  6. Ai dreptate Carmen, trebuie sa fim mandri de sportivii nostri care participa la Olimpiada!
    Ai grija de tine in saptamana asta foarte aglomerata pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu-i asa, daca nu noi - ronanii, sa fim mandrii si sa povestim despre rezultatele romanilor la JO, atinci cine sa o faca, americanii?! :))
      Te pup draga mea. ☆★☆

      Ștergere
  7. Bafta multa alor nostri...putini, dar sa speram ca buni:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, Alexa, sa tinem pumnii stransi pentru spirtivii nosrti! Practic, rezultatele lor se oglindesc in interesul pe care-l manifesta natiunea pentru sporturile de iarna. Din pacate, pana acum, se poate spne ca... romanii hiberneaza! Se pare ca starnesc mai mult interes teme pe marginea cine cu cine dintre politicieni idi inseala partenerul de viata!
      Lotul national al Romaniei este mic si sportivii nu s-au situat inca pe pozitii fruntase, insa sunt acolo, alaturi de cei mai buni sportivi ai lumii si ei reprezinta Romania. Indiferent ca sunt medaliati sau nu, sunt cei mai buni!

      Ștergere
  8. Baftă sportivilor români și celorlalți, baftă și spiritului olimpic de fair play !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu zic la fel - cel mai important in sport este fair play-ul!

      Ștergere
  9. Rezultatele romanilor sunt jalnice, cred ca acestor sporturi nu li se acorda o asa importanta in tara noastra. Ador patinajul, au atata gratie acesti sportivi, spre rusinea mea nu am vazut mai nimic, la noi tv merge doar pe desene:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..Indiferent care sunt rezultatele, sportivii trebuiesc sustinuti! Intotdeauna va exista un sportiv pe locul intai si unul pe ultimul loc, rezultatul trebuie acceptat, asa este fair play.
      Desene animate toata ziua zici? Oooooo! Nu prea e bine... sa treaca la desenat si colorat, ciopartit carton, modelat plastilina, citit imagini din carti... Mai mult de doua ore pe zi nu este sanatos pentru copii sa priveasca la tv.
      Nu e nicio rusine - Olimpiada abia a inceput. Este abia a patra si inchiderea va avea loc pe 22 februarie ;)
      O saptamana minunata iti doresc, draga Fairytale! ☆★☆

      Ștergere
  10. HUP HOLLAND HUP!!!!!
    Sa mai scriu si ce stare de euforie este aici, cum vuiesc ziarele...?!! Olanda si Willem-Alexander nu-si mai revin de fericire! :)) Poate ca o sa scriu! :))
    Imi pare teribil de rau ca pentru Romania nu se agita nimeni, cand ma uit pe ziarele romanesti.... e liniste!
    Lasa ca daca era vorba despre fotbal....erau in extaz si chiar daca erau batuti, parca alt sport nu ar mai fii pe lumea asta! Pacat, mare pacat!
    pup Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Tarilor de Jos! Trebuie sa scrii, de ce nu?! E tara ta si este clar ca esti mandra ca sunteti in fruntea celei de a 4-a zile a JO!
      Cat priveste reactia romanilor, si eu sunt de parerea ta!
      Spre exemplu la noi, oamenii simpli sunt interesati de rezultatele sportivilor - iieri, la serviciu, vuia intreprinderea ca Maria Höfl-Riesch a luat aur la schi alpin. Ziarele romanesti nu scriu altceva decat ca "statul nu finanteaza copiii cu talent" sau ca "saracii sportivi la JO, au sanie improvizata din vechituri"... Nici in Germania cluburile sportive nu sunt finantate de stat. Nici patinoarele nici bazinele de inot nu apartin statului! Fiecare echipa isi cauta singura firme care sponsorizeaza si fiecare se preocupa sa isi gaseasca sustinatori cat mai multi. Pe de cealalta parte, sponzorii sunt scutiti de o parte de impozite! Si in Romania sunt atatia milionari... sistemul si modul de gandire este insa gresit!
      Orice copil, ca sa mearga la Sc. Sportiva trebuie sa plateasca o taxa lunara - sunt fonduri ce se investesc mai departe in intretinere si dezvoltarea scolii sportive. Dar, aici niciun copil nu ia meditatii (si daca totusi, atunci sunt cazuri izolate si doar pentru scurta durata). In legatura cu sporturile de iarna, aici in Bavaria este traditie ca elevii din clasele mici sa invete schi, snowboard - ei merg in fiecare iarna, din timpul scolii, o saptamana in tabara de iarna la munte - platit de parinti, bineinteles cu echipament cumparat sau doar inchiriat. La fel si inotul, se invata la gradinita si orice copul are Diploma Calutul de Mare. In clasele primare se face " carnet pentru bicicleta" si constiinta copiilor se formeaza incet incet. Sport in club fitness face orice "birocrat" (cei care muncesc multe ore la computer, stand pe scaun) si acela care isi ia concediu medical pentru dureri de spate sau de cap, este in primul rad intrebat unde este inscris la sport si abia dupa aceea va fi ajutat. Deasemenea, intreprinderile organizeaza macar o data pe an pentru toti angajatii, o drumetie la munte sau cu bicicletele si in sezonul de iarna, la sfarsit de saptamana, deplasari cu autocarul in statiunile montane, la schi - fond sau alpin, snowboard sau saniuta. Exista disciplina si entuziasm. Toti ne vedem tineri si in putere, nici un sport nu ni se pare caraghios - mai ales ca varsta de pensionare in Germania este de 65 de ani pentru cei nascuti pana in 1950 si pentru ceilalti 67!
      Sunt si aici destui care sufera infarcte sau operatii pe inima ( ex. sotul meu, acum doi ani) , dar dorinta de a te reintegra in viata normala este atat de mare incat, majoritatea si reusesc.
      Tja... m-am lungit taaaaaaare la vorba, dar sunt atatea de spus!
      Si la voi este la fel si asa ar trebui sa fie oriunde! Olanda este vestita in lumea intreaga pentru bicicletele ei!
      Te pup Minnie draga. O zi faina!

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate, draga mea. Suntem foarte mult în urmă ca şi mentalitate.
      De aceea, pentru că acolo se întâmplă ceea ce povesteşti, de câte ori vorbesc cu a mea cumnată-ce locuieşte în Olanda, nu scap niciodată fără a-i da raportul despre evoluţia lui Mihnea la sport şi fără a primi o mică morală, referitoare la faptul că trebuie să ne preocupe mult mai mult aspectele legate de mişcare. De patru ani vreau, fără succes, să duc copilul la sky.
      Cu postarea ta de azi, am primit un mic imbold să urmăresc şi eu câte ceva despre JO. Mulţumesc!

      Ștergere
    3. ma bucur Mihaela draga ca în educatia pe care o dai copilului tau, sportul are un loc important. Datorita practicarii unui sport, copiii învata sa fie punctuali, sa-si organizeze timpul în asa fel în cat sa si învete si sa-i ramana timp pentru prieteni si hobby, dar cel mai important este ca prin sport copiii învata sa-si pretuiasca colegii de echipa, invata sa câstige si sa piarda, învata cum sa se perfectioneze.
      A merge cu bicicleta, cu schiurile sau a inota, sunt sporturi pe care daca o data le-ai invatat, nu le mai uiti niciodata si, cu cat mai devreme începi sa o faci, cu atat iti este mai usor si mai placut.
      te pup Mihaela draga. Numai bine va urez si tie si lui Mihnea.

      Ștergere
  11. inca mai existam!
    asta ma bucura...:)
    sa ai zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  12. Se vede că Germania domină ca întotdeauna :D O seară plăcută, dragă Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh, nuuuu. Clasamentul din seara aceasta este

      locul 1. Norvegia: 4 medalii aur; 3 argint; 4 bronz (total 11 medalii)
      locul 2. Canada: 4 medalii aur; 3 argint; 2 bronz (total 9 medalii)
      locul 3. Olanda: 3 medalii aur; 2 argint; 3 bronz (total 8 medalii)
      si abia locul 4. Germania: 3 medalii aur; 1 argint; 0 bronz (total 4 medalii)
      Seara faina si tie, Kristi draga! :)

      Ștergere
  13. era de asteptat pentru tarile nordice si cu traditie in spate, sa ajunga pe locuri fruntase
    sa le uram si alor nostri succes
    am citit si ceea ce ai scris despre ideea de sport in cultura germana
    d-abia astept MFC :)
    o seara buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este adevarat ca a pastra traditiii este o datorie si o onoare totodata :)
      MFC este deja pregatit, asteapta ora 00:00 :)) Tare ma bucura cuvintele tale!
      pup. O seara faina!

      Ștergere
  14. Ooooo,ce documentare!Vad aici la tine o statistica de profesionist.Ma uit si eu la olimpiada,dar fara pasiune,pentru a fi la curent cu noutatile.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum asta, Floarea draga? nici macar patinajul artistic nu iti place?
      Multumesc mult! O seara faina si tie!

      Ștergere
  15. Mulţumiri pentru informarea cuprinzătoare. Recunosc că nici eu nu stau prea bine cu timpul şi cu vizionatul Olimpiadei. Poate în weekend să mai văd câte ceva. Este un eveniment deosebit, cu care nu ne întâlnim prea des.
    Numai bine, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  16. din pacate nu doar de incurajari au nevoie sportivii romani pentru a face performanta ci si de bani si conditii de antrenament

    RăspundețiȘtergere