joi, 6 mai 2010

Abiturienten =cei care de azi au intrat în focul examenelor

O fotografie cu colegii fiicei mele a aparut astazi în Augsburger Allgemeine - cel mai important ziar local. Si ce nenorocire a provocat! Aproape ca plânge pentru ca, fotografia este distorsionata, începând din stânga unde persoanele sunt late si mergând spre dreapta unde sunt subtiri si parca înghesuite! Si ea este prima din stânga, cea mai lata! E suparata foc! Tja! asta sa fie tot necazul! :))
Singura ei speranta este ca fotografia pe care se vede ca tocmai o face un alt fotograf - si care va aparea în Anuarul scolii, va fi "normala" sau macar... va fi ea pe partea slabilor :)))
Astazi a scris primul examen: stiinte sociale. Mâine are examen la limaba italiana. Saptamâna viitoare mai are limba engleza. Apoi biologie si...gata! Lucrarea de specialitate (limba engleza) a fost deja notata cu 13 puncte (din 15). Restul rezultatelor le va afla la mijlocul lui iunie. Eleva este considerata înca pâna pe 25 iunie iar pe 26 este marele BAL mare, la cel mai luxos hotel-restaurant din oras "Drei Mohren"de 5 stele! Nu-mi doresc decât sa o vad fericita! Sunt momente pe care le traieste o singura data si vârsta mai frumoasa...parca nu este!
Dupa ce primesc rezultatele, absolventii apar pe o lista "Numerus clausus" în functie de care pot sa-si aleaga facultatea pe care vor sa o urmeze mai departe (fara examen suplimentar). Deci...examenele care au început sunt foarte importante pentru drumul pe care un tânar îl va lua în viitor! Scolile si universitatile din Bavaria sunt cele mai severe si cu recunoastere internationala. Sper din suflet sa am o studenta din toamna :)

6 comentarii:

  1. Bafta maxima! Tinem pumnii, sa fie cu noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alina!
    Eu am emotii mai mari ca Adela! stii si tu cum sunt mamele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci inca mai stam cu emotii... dar din toamna aveti o studenta in familie! Ah, tineretea....o mai retraim cumva prin copii nostri. Ce sansa, nu?
    Aici tocmai a scos soarele capul dintre nori...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceska draga,
    la noi bate vântul, norii plumburii stau amenintatori deasupra orasului si avem acum 11:30 exact 9°C!
    Emotiile de azi sunt mai mari ca ieri! Adela a avut dureri de burta de dimineata. La 12 iese din examen...sper ca vesela!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult noroc îi doresc si eu domnisoarei. Sa ai parte de o studenta la universitatea care-i va plácea ei. Dupa prima notare se pare ca va avea rezultate bune. Dar cred ca tu, ai niste nervi la stomac!

    RăspundețiȘtergere
  6. Giulia,
    saptamâna asta a fost grea, mai sunt doua examene, apoi rezultatele, apoi...Hm! va pleca de acasa printesa mea! ca vrea sa studieze în München si doreste sa locuiasca împreuna cu prietenul ei...Greu pentru o mama, este normal pentru un tânar...
    Ei, sanatosi sa fim!

    RăspundețiȘtergere