duminică, 16 mai 2010

Home... sweet home

sâmbata, 15 mai
Am sosit pe ploaie, am plecat pe ploaie!
Dupa micul dejun, ne-am întâlnit scurt în biblioteca sa ne luam ramas bun. Am mai facut câteva poze si... ne-am îndreptat fiecare spre autostrada ce duce spre casele noastre. Urmatoarea întâlnire de familie am promis ca o organizam noi, tot asa "la jumatatea drumului" :) Noi am avut de parcurs cea mai lunga bucata, aproape 600 km. Ceilalti 200, 300 si respectiv 400 km. Dar nu-i bai! Am petrecut doua zile minunate!
Pe drumul spre casa, la aproximativ jumatatea distantei, am facut o pauza mai lunga, în minunatul orasel Rothenburn ob der Tauber; Aici, indiferent ce luna a anului este, pe strada cu magazinele Käthe Wohlfahrt pasesti în lumea Craciunul fara sfârsit! Ma bucur ca un copil în fata primului brad, ori de câte ori ma aflu aici. Totul este cunoscut, dar parca descoperi în permanenta ceva noi; culorile, luminile, micile bijuterii pentru iarna, ma fascineaza si binedispun de fiecare data. Magazinele si muzeul sunt mai tot timpul pline cu turisti americani si japonezi si observ de fiecare data cum acestia pleaca încarcati cu plase doldora. Noi nu am cumparat nimic, dar parca oboseala de pe drum ne-a luat-o Mos Craciun :)
În fata primariei se desfasura un mic spectacol în cadrul unui festival cu tema medievala, ne-am amuzat studiid vestimentatiile participantilor si un pic i-am invidiat pe cei care purtau ilice de blana! (temperatura la ora amiezii 6°C) Dar în drum spre masina, nu ne-am putut abtine sa nu cuparam câte o înghetata în cornet.
Cu forte noi, am parcurs ultimii 300 km. fara probleme. Ce ne-am bucurat când am intrat în casa! Fetele ne asteptau cu pulpite de pui la cuptor, piure de cartofi si mujdei de usturoi :)) Hmm, casa dulce casa! A fost tare fain, dar ca acasa nu-i nici unde!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu