marți, 28 februarie 2023

Te uita cum ninge... Mărțișor

Nu mai este deloc ciudat sa ninga în martie sau în decembrie sa avem câmpurile verzi... Stim deasemenea ca "zapada mieilor" nu afecteaza plantele, ca ghioceii si toporasii îsi revin repede dupa ce paturica de nea îi dezveleste. Narcisele si lalelele tâsnesc din pamânt cu frunzele ca lănciile si par plapânde, dar ... si în cazul lor, ca si la oameni, se potriveste zicala "ce nu ne doboara, ne face mai puternici" ☺             
♥ Doresc tuturor, un start bun în luna MARTIE! ♥
 

18 comentarii:

  1. ❤️ Minunat! Un Martie binecuvantat!😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate cele bune alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Plin de frumos şi bucurii să îţi fie martie, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Potecuta!
      Un Martie cu bucurii, pentru taota lumea. Si cu PACE si cu IUBIRE! ♥

      Ștergere
  4. O primăvară frumoasă să ai! Deși iarna nu e anotimpul meu preferat, îmi place să privesc imagini cu zăpadă, iar imaginile tale sunt superbe! M-am uitat la video de doua ori! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi place iarna, dar pentru mine, iarna cu zapada si ninsori trebuie sa existe doar in lunile decembrie si ianuarie, iar la mijlocul lunii februarie, sa se topeasca zapasa si iarna sa faca loc primaverii ☺☺☺ Necazul este ca de Craciun a fost gradina verde, iar acum, ca pasarile incep sa-si caute cuiburi, floricelele incep sa se deschida, narcisele si lalelele se zaresc de o palma peste pamântul reavan... tocmai acum incepe sa ninga cu fulgi mari si pufosi! Asta este pentru mine tabloul perfect pentru Seara de Ajun... dar nu pentru 1 Martie! ☺☺☺ bine ca nu suntem dotati cu telecomanda pentruu vreme - cine stie ce "varza" ar fi putut iesi, daca fiecare si-ar fi mpus preferinta! ☺☺☺
      Te pup Mihaela, o seara placuta sa ai si un start minunat în Marte! ♥

      Ștergere
  5. De langa semineul unde arde focul viu am privit fulgii pufosi care se cern, ca zaharul pudra, in gradina voastra ca o prajiturica, si am admirat florile, dar - mai ales! - l-am admirat pe "floricelul" Leo! Pare tare nedumerit, ca si cum te-ar intreba: "e firesc sa fie asa, acum?" 😊
    Multumesc! Start bun in Martie si pentru voi, Carmen draga! ❤
    Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo iubeste zapada 🤗 dar acum e ceva ciudat... arata zapada cat sa nu poti sa zici ca nu e! 🤭 Asta cred ca il irita 😀
      Speram sa se instaleze cu puterea Primavara 😍
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Trio ❤️❤️❤️

      Ștergere
  6. Ce frumos ai surprins ninsoarea - la noi a nins fix de doua ori (si nici nu prea am vazut fulgi, cum erau fulgii pe vremuri - un fel de ceva cernut intr-o noapte). Am senzatia ca nici nu a fost iarna. E cumva.... ceva care te dezorienteaza.

    Cand eram mica, ningea des si prin martie :))). Spre disperarea mea, care voiam ca de ziua mea sa ma imbrac in rochita .. hahahaha. Bine, in 84 a nins si in mai - aia putea trece ca zapada mieilor. A nins zdravan, cantitativ, dar zapada moale si nu imi amintesc sa fi fost probleme (daca nu pun la socoteala ce s-a intamplat cu exponatele de la Simfonia Lalelelor pregatite pentru exterior si acoperite de zapada... desi leaganul arata superb, leaganul pregatit pentru flori, banuiesc).

    Totusi simt schimbarile din ultimii 3 ani ca ceva deloc firesc (inainte mi se parea ciudat cand aveam o saptamana in cap fara zapada... hahaha - era ceva rar, acum....).

    Dar sa revin la poze - dragutul de Leo!! si floricelele cat de frumoase sunt!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Rux, te rog sa ne spui cand este ziua ta? asta am retinut ca important din comentariul tau, dragalas ♥
      Eu nu imi mai amintesc de zapada... stiu ca pe 1 Martie era foarte frig, inca, însa semnele de primavara erau vizibile - nu stiu de zapada! Am sters probabil din aminitit :-)
      Te pup. Un start grozav sa ai in Luna Martie ♥

      Ștergere
    2. Pe 22 martie - deci spre final. De exemplu, in 1998 a nins la Brasov (stiu pentru ca am fost de ziua mea la bunici) dar era zapada serioasa, nu din cea moale si apoasa. Am si poze :)))

      Ah si in 2002 stiu sigur ca a nins nu pe 1 martie, dar cateva zile dupa, la Pitesti (imi amintesc pentru ca era o melodie pe care o fredonam pe 1 si era cu fulgii de nea si cateva zile cand chiar a nins m-am amuzat foarte tare).

      Din amintiri recente. In decembrie anul trecut nu am vazut zapada (cred ca la inceput au fost 2-3 fulgi anemici, ca sa ne amageasca) si in ianuarie anul acesta a nins putin intr-o noapte (am avut cateva petice de zapada pe acoperisurile mai ferite..). A plouat insa torential.

      Puuup!! Sa fie un Martie minunat :*

      Ștergere
    3. ahaaaa, exact ca si colega mea de birou, Claudia. Luna aceasta u ziua multi dintre prietenii mei :-)
      Da, imi amintesc si eu in ultimii ani, de cand sunt in Germania, ca am avut zapada de Paste. O data, erau fetele la liceu, am avut zapada in luna MAI! Dar cum zici tu, peste genunchi! S-a oprit circulatia pentru 3 zile, a fost groaznic pentru mine sa ma organizez, sa-mi duc fetele la scoala si sa ajung si la serviciu.
      Pupici si o primavara de poveste! ♥

      Ștergere
  7. Ce frumoase sunt brandușele galbene în zăpada!.
    O primăvara frumoasa, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunate fotografii - adevărate amintiri pentru suflet !
    Și la voi să fie o luna martie plină de evenimente plăcute 👍❤️
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia s a topit zapada si meteorologii spun ca de miercuri va ninge iar... Pentru Mine, dupa ce trece 1 Martie "trebuie"sa fie primavara ❤️ pupici

      Ștergere