luni, 11 iunie 2018

Casa de vacanta

(contiunuare la "Drumul spre Italia"
Au trecut vremurile când faceam programarea concediului pentru întreg anul si o raportam pâna la sfârsitul lunii martie, ca asa ni se cerea... Acum, nimic nu mai e sigur! Stim ca avem dreptul la 30 de zile de concediu pe an, însa când si cum le vom primi/lua, nu stim! Asa ca... am început sa facem planuri scurte. Nu este economic (cu cât faci rezervari mai devreme, cu atat mai mare este sansa sa primesti mai ieftin bilete la avion sau tren, sau oferte de cazare de calitate superioara), însa... mai bine asa decat deloc!
Anul acesta, nu am stiut cu siguranta daca pot sa îmi iau concediu în luna iunie, decat la începutul lunii iunie! Cum s-a nimerit sa fie sfârasit de saptamana prelungit, am avut timp berechet sa facem planul de vacanta si am cautat pe internet posibilitati de cazare în Toscana.
Doar atât am cerut: casa de vacanta pentru familie cu catel (cu cel putin doua camere si bucatarie si cu legatura Wi-Fi), cu parcare si distanta pâna la tarmul marii sub 100 de metri, în jurul localitatii Pisa. Prea multe oferte nu au rezultat... Am ales ca la loto - Poimbino, persoana de legatura: signora Marta. Am solicitat 15 zile începând cu 9 iunie si raspunsul a fost pozitiv. Am primit adresa si un numar de telefon pe care sa-l accesam când mai avem o jumatate de ora pâna la destinatie. Atât am stiut când am pornit la drum ☺
Am vazut casa si strada pe Google Maps si am banuit ca este o casa mare, frumoasa, într-un cartier bun. Asteptarile însa ne-au fost cu mult depasite! Am avut NOROC! Dar, sa încep cu începutul...
Nu am parcat bine in fata casei îmbracate în iedera când poarta s-a deschis si în prag ne-au întâmpinat Federica si Valerio - gazdele noastre de vacanta. Federica, o italianca supla si frumoasa, Valerio, un tip interesant, cu barba si mustata, ca un artist (câteva ore mai târziu am aflat ca este chiar artist plastic - pictor si scuptor!). Ce am mai râs când am constatat ca "signora" Marta... este fiica de 12 ani a acestora, experta în websites! ☺☺☺
Amabili, ne-au ajutat sa caram bagajele de la masina în casa si am facut rapid un tur al casei. Federica ne-a explicat în mare cum se administreaza locuinta si stiind ca suntem chiauni de oboseala - dupa 12 ore de drum, ne-a spus ca oricând avem întrebari, ei locuiesc la etaj si au partea de curte din fata casei, iar curtea din spatele casei ne revine noua. S-au bucurat sa il cunoasca pe Leo si ne-au prezentat motanul si cei doi catei ai lor - un lup si un puddel, plus cele doua broscute testoase, care traiesc pe partea noastra de curte (Leo a fost extrem de curios cu testoasele, asa ceva nu i-a fost dat înca sa vada!), apoi ei s-au retras si ne-au lasat sa despachetam si sa ne familiarizam cu noua locuinta.
Un apartament superb, aranjat cu mult bun gust, într-o casa moderna! Toate camerele decomandate, mari, foarte înalte si cu pardoseala in gresie sau parchet, cu geamuri mari si cu obloanele trase - sa mentina racoarea. Peretii albi sunt împodobiti cu tablouri semnate de Valerio si peste tot, mobilier de foarte buna calitate - ciudat, având în vedere faptul ca locuinta este pusa la dispozitia unor turisti straini! Este un hol mare, patrat, cu doua usi pe partea dreapta, trei pe partea stânga si una vizavi de intrare. Pe stânga sunt sufrageria, baia si camera de zi, pe partea dreapta sunt bucataria si dormitorul. Vizavi de intrare este o încapere folosita pe post de debara (fierul si masa de calcat, aspiratorul, etc, etc).




Din bucatarie, se iese pe terasa îngusta - trei scari mai jos este curtea.
Avem pus la dispozitie un dulap plin cu lenjerii de pat fine si calcate perfect si cu prosoape pufoase, ca noi. Din obisnuinta, eu aduc cu mine lenjeria proprie de pat si prosoape de toate marimile, oriunde merg în concediu. Leo al nostru nu are nicio interdictie, sare în pat sau sta cu noi la tv, tolanit pe canapea. De aceea, am acoperit cu un cearceaf (rosu), frumusetea de canapea design alb-negru. Federica a spus ca nu este nevoie, pentru ca si cateii lor tot asa sunt tratati, ca membrii ai familiei, dar... parca daca nu e mobila mea, mi-e mila, nu care cumva sa se murdareasca.
Exista pe hol un raft de biblioteca, plin cu carti selecte - între care m-am bucurat sa gasesc cateva volume de poezie - ce-mi vor fi sursa de inspiratie pentru fotografiile articolului MfC de saptamâna aceasta ☺☺☺Surpriza! (va urma)

12 comentarii:

  1. Cand sa-nchid sandramaua observ pe blogroll o postare noua la tine! Am venit fuga, direct la testoase, dar am poposit intai aici. :)
    E suuuuperb! :) Sunteti, cumva, ca la voi acasa! Si pentru Leo e cu totul altfel decat intr-un hotel unde sunt primiti si blanosii. <3 Ca sa n-o mai lungesc: vacanta voastra a inceput excelent! Si astept continuarea! :)
    Distractie frumoasa, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    P.S. De-ai sti ce chef de duca mi-ai facuuuut! Dar nici in acest an nu e "loc". :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ceea ce nu imi place la hotel, este ca preturile sunt atat de mari ca nu ne permiem decat "camera dubla" si... nu ai ce face intr-o asemenea camera mica, decat sa te tolanesti in pat.
      La casa de vacanta, ai dormitor, sufragerie si bucatarie - cel putin. Nu gatim, ca nu avem timp, doar suntem in vacanta. Insa micul dejun il servim acasa, si seara, din cand in cand, stal la un pahar de vin la tv sau pe terasa. Acum avem si grisine de toate felurile (bio) ☺
      Astazi spre exemplu, am stat toata ziua la plaja si la prânz am cumparat cirese, piersici si caise. Seara, dupa dus si cremuit, am comandat cate o pizza la pizzeria din coltul strazii si am mancat in curte, imbracati in halate de baie ☺☺☺
      Multumi mult draga Diana. Trimitem pupici sarati si imbratisari cu fire de nisip fierbinte <3 Salutari de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. Esti atat de bucuroasa de (in) vacanta incat transmiti aceasta stare de voie buna! Citind randurile tale, privind fotografiile am senzatia ca sunt acolo si ma bucur de parfumul zonei, de oameni, de stradutele inguste, de mare, de casa in care locuiti... Parca si caldura soarelui o simt! :))
      Totul pare atat de relaxant!
      Tocmai am vazut poza cu seniorii! Pare ca oamenii sunt tare prietenosi pe acolo. :)
      Te imbratisez cu drag! <3

      Ștergere
    3. hahaha, daca ai fi avut whatsapp ti-as fi trimis live starea mea de euforie, la primul tur prin casa, filmat. Nu am vrut sa-l pun pe blog, pentru ca nu toata lumea intelege si nici nu ma cutoaste asa cum ma cunosti tu <3 Dar oricum am transmis, ai perceput exact - suntem fericiti, binedispusi. Savuram fiecare ora de vacanta si umplem bateriile solare pentru vremuri mai putin însorite ;-)
      Toti sunt prietenosi. Zau, am trait atâtea situatii la cumparaturi, în excursii, la plaja, pe strada, la bar, toata lumea binevoitoare.
      Sa-ti povestesc inamplarea de la barul de pe plaja, in prima zi. Helmut s-a dus la masa cu Leo, pe terasa si eu am intrat sa comand - ca cica eu inteleg italiana ☺
      Si spun celnerului ce doresc, el prepara espressorul si ma intreaba, daca sunt norvegianca? nu... zic, suntem nemti. El zice "Hm... sunteti o doamna draguta, de aceea va servesc cu placere cu toate ca stiti, nu? ca Germania a eliminat din CM de fotbal, echipa Italiei?!" si zambeste ;-)
      La intrarea pe plaja htelului era placuta "cateii interzis". Noi am intrebat daca Leo in lesa are voie pe terasa barului si chelnerul ne-a permis, asa ca am fost clientii lui pana in ultima zi de concediu, de cate ori am venit la plaja in golful cu roci.
      Te pu Diana draga. Un weekend minunat sa ai! <3

      Ștergere
  2. Foarte frumoasă casa şi mă bucur că şi gazdele sunt pe placul vostru! Să fie cu voie bună şi distracţie frumoasă!
    Abia aştept să văd ce surprziă ne-ai pregătit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am inchiriat de multe ori case de vacanta si am fost mereu multumiti, de data aceasta insa, suntem mai mult ca multumiti. Am avut noroc!
      Pana la MfC ne mai despart doar cateva ore ;) Te pup

      Ștergere
  3. vacanta cat mai frumoasa, draga Carmen, sa te bucuri de liniste si frumusetea locurilor si sa ne arati si noua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wooooow ce fain ati nimerit!! Clar ai mana buna ;))).
    Apartamentul arata super dragut si asa ma bucur ca exista variante cutu friendly :)) ca sa zic asa. Leo are deci si prieteni de joaca. Ce biiine. Sper sa se inteleaa bine cu ei si sa joace cat stati pe acolo cu noii prieteni.
    Si cum e poodle-ul ? hahahah alb- maro - negru.. gri ?? Mare, mic?? Glumesc;).

    Dupa cum ziceam mi-a placut mult cum arata casuta. Daca vom ajunge vreodata in acea regiune, cu siguranta o voi avea in vedere si te voi intreba mai multe amanunte :D. Nu stiu cum sunt cartile - abia astept sa le vad [ apropo am programat acum si eu articolul sa apara la 00:00 si nu iti zic decat ca poezia mea e metaforica.. dar cred ca banuiesti la ce ma refer] insa... PIANUL sau pianina... ahhhhhhh <3. Te rog mult sa ii mangai clapele si din partea mea :*..
    Pupici cu drag si ... ma indrept sa vad ce e cu testoasele. Ca ma intreaba Ralu si Peta .. ce si cum. :D.

    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost "mâna" lui Helmut ☺ Sa iti spun un secret ☺ eu in general nu sunt pretentioasa si ma aaptez la orice fel de situatii, important sa fie curat! Helmut insa este exigent ☺ si daca nu ii place, decat sa zica "uite ce ai ales!" mai bine alege el si nu are pe cine da vina ☺☺☺
      Cei doi blanosi de la etajul unu, nu sunt prietenosi - banuiesc ca se comporta asa pentru ca suntem intrusi, am intrat pe teritoriul lor! Lupul are bandaj la o labuta iar puddelul este bej, cam de talia lui Leo. Nu ne întâlnim decat intamplator... S-a nimerit ieri ca noi am ajuns acasa exat cand Valerio vroia sa iasa cu cei doi la plimbare... ohoh! lupul a sarit fioros la Leo, Valerio l-a inhatat insa i-a dat drumul puddelului - care insa nu a fost agresiv. Am asteptat sa se retraga pe scari (ei au inca o usa la mijlocul scarilor, siguranta pentru caini) si noi am intrat repede in casa si am inchis usa.
      Gazdele noastre sunt ca Genie (duhul din lampa)... apar doar cand avem nevoie de ceva ☺☺☺ Nici nu apuc ca termin de scris intebarea pe whatsapp, ca deja si bate ori Federica ori Valerio la usa si ne explica, ce si cum ☺
      Cartile... sunt adevarate nestemate! pacat ca nu stiu sa citesc pe italiana! Si pacat ca nici la pian nu stiu sa cânt! dar voi mangaia clapele, de dragul tau.
      Te pup si iti doresc numai bine <3

      Ștergere
    2. Iti multumesc!! Nici eu nu stiu sa cant dar ador pianul <3. Tot zic ca voi inaugura orga primita in dar si tot aman... tzzz... sa-mi fie rusine.
      M-ai facut tare curioasa privitor la carti ;). Nici eu nu am invatat italiana, dar cat ma uitam pe "italieni" cand eram mici intelegeam in proportie de 90% .. :))). Ma apucasem sa si studiez dar nu mai aveam timp (deja la liceu aveam 4 limbi straine, cu latina, asa ca a trebuit sa renunt la greaca, iar italiana si spaniola le-am prins de la tv :)))). Lol.

      Deobicei canisii sunt friendly, e mai mult gura de ei (cand e virba de aparat teritoriul). S-ar putea sa se inteleaga in cateva zile ;). Vom vedea.
      Pupici lui Leutz <3!!! Dragul de el ;))).

      Muah [ abia astept sa vad ce ai pregatit, nu mai e mult pana la miezul noptii, hihi]

      Ștergere
    3. ex-ul meu, tatal fetelor, este pianist. Pe vremea primei casnicii am avut pian cu coada scurta în apartamentul de bloc. Am fost casatoriti 13 ani, as fi putut sa învat si eu macar câteva melodii simple... însa mai mult decat sa sterg pianul de praf, nu am reusit niciodata ☺☺☺☺
      Fetele mele au facut italiana la scoala si la facultate. Tin minte ca o data Adela a facut cu mine un text - în joaca. Mi-a citit un text si nu am inteles nimic! Apoi mi-a dat sa citesc singura si... am inteles totul! cateva cuvinte nu, dar le-am dedus din context ☺☺☺ Acum, pe aici, pe strada, cam inteleg ce mi se spune însa nu stiu sa rostesc decat Ciao!, Buon giorno! buona giornata! Per favore! Grazie! Mi scusi! ☺☺☺ Lol
      Cateii... da, vom vedea :-)
      Pupici si de la Leutu! :-*

      Ștergere