duminică, 2 iunie 2013

Stare de urgență


Nici nu mai stiu cum arata SOARELE! Ploua de trei saptamâni în întreaga Germanie si daca pe ici pe colo, norii s-au mai potolit, în centul tarii ploile au facut si fac în continuare ravagii! Azi dimineata s-a dat alarma pentru orasele Chemnitz, Zwickau și Leipzig! Multe drumuri federale au fost închise, autostrada A8 în zona Enz a fost inundata, pe A5 si A10 traficul  rutier a fost oprit din cauza alunecărilor de teren. Pe sosele troneaza haosul, exact cu ocazia acestui sfârsit de saptamana prelungit, când multi au fost plecati la drum lung si acum toata lumea doreste sa ajunga acasa!
Ploile torențiale au provocat daune semnificative în centrul, sudul și estul Germaniei. Cele mai afectate landuri sunt Niedersachsen, Sachsen-Anhalt, Hessen, Thüringen, Sachsen, Bayern und Baden-Württemberg. Groaznic este faptul ca pentru la noapte, sunt asteaptate ploi si mai abundente! (sursa fotos)

PS: Dunarea vine furtunoasa spre România! În Passau nivelul apei a depasit 10,73 metri!

30 de comentarii:

  1. Am vazut imaginile astea la televizor!
    Bine ca voi sunteti bine! Sper ca si familiile voastre sunt OK!
    Dumnezeu sa va aibe în paza! Vine vremea buna, nu dispera!
    pupici si mii de îmbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie draga, în afara de faptul ca gradina musteste în apa si ca noi facem inca foc in semineu, nu avem prea multe daune... Mi-e dor însa de soare! si de flori si de cafeluta bauta pe balansoar, mi-e dor sa alerg prin iarba cu picioarele goale!
      Fratii lui Helmut locuiesc unul în Hamburg si celalalt lânga Berlin... ploua si la ei îngrozitor de mult, dar orasele nu au fost afectate.
      te pup Minnie draga si-ti trimit gânduri bune.

      Ștergere
  2. Nu stiam ca situatia este asa grava, nu am mai privit stirile la tv de ceva vreme.
    Sper ca tu si familia ta sunteti bine. Poate o sa se potoleasca vremea si o sa rasara soarele in curand. Multe imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi situatia apelor este sub control - înca :)
      Dar privim îngrijorati stirile de la TV si ne gândim cat de mici suntem în fata naturii care se joaca cum vrea cu vietile natre!
      Pupici si îmbratisari. Multumesc pentru gandurile tale bune, Xaara draga.

      Ștergere
  3. Nici eu nu ştiam. Îmi pare tare rău; vremea este mai mult decât capriciaosă.
    Sper să nu se ajungă la evacuări.., mi-ar părea tare rău pentru oameni. E neplăcut să fii scos din casa ta, să-ţi pierzi amintiri de-o viaţă... Of!
    Cred că trebuie să ne rugăm mai mult unii pentru alţii!
    Domnul să vă ferească de o greutate ca aceasta!
    Vă îmbrăţişez cu mare drag şi vă port în gând şi-n rugăciuni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parca primavara mai urâta nu-mi amintesc sa fi avut! o vreme oribila! ce sa facem... nu avem cum schimba situatia! Asteptam cuminti si spream doar in mai bine.
      Multumesc mult pentru gândurile tale calde!
      îmbratisari si pupici

      Ștergere
  4. Eu am plecat din Franta la 7° si am ajuns în Bucuresti la 30! Pe urma am plecat din Bucuresti de la vreo 20 si am gasit acasa în Franta caloriferele fierbinti! Si suntem în 2 iunie!
    De gradina nu mai vorbesc, o sa pun niste poze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit Dane! asa deci?! ... macar ai simtit soarele, cateva zile!
      Deci, sa nu te mai intreb ce face leusteanul din gradina ta!
      Ma uit pe termometru, avem 9,1 grade! si da... e 2 iunie!
      Biroul meu este asezat sub geam si eu stau cu picioarele lipite de calorifer :)) Mda, a început practic vara! Ma intreb, oare când a fost primavara, ca mi-a scapat amanuntul! ;))

      Ștergere
  5. Citesc comentariile si må minunez. La stirile noastre(Tv.Norvegianå)nu prea aratå externe, iar la starea vremii mai mult local, de aceea chiar nu am stiut cå-i asa rece in restul Eu., aici a fost mult prea cald pt. acastå perioadå a anului... si eu tot cred cå incålzirea din nordul Eu., face ravagii in restul tzårilor Eu.... aici fiind fabrica de nori si tot aici se schimbå curentzii de aer, asa cå nu-i bine deloc. Lumea tot este optimistå si nu i-a cu seriozitate semnalele de alarmå. In multe tzåri incå deseurile nu se sorteazå, sau se ard, masinile mult prea vechi polueazå si multe altele mai grave se scund de ochii lumii, inså natura nu mai inchide ochii greselilor noastre si a inceput så pedepseascå :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu imi imaginez de multe ori un secnariu, dupa ipoteza Gaia (http://ro.wikipedia.org/wiki/Ipoteza_Gaia) si vad Pamântul scuturându-se de noi oamenii, ca un catel de purici!
      O duminica placute, Ella draga!

      Ștergere
    2. Hahaha, chiar amuzant, inså de bågat sperietzii in oameni cu ipoteza asta ;-)

      Ștergere
  6. Se vede treaba ca s-a suparat cineva rau pe noi! Caloriferele la mine inca sunt calde. Vremea e rece si soare cu dintisori....si vb aia, stau pe mal de Mediterana!
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi, la ora 17:28 avem 9,8 grade si ploaia s-a oprit... Uf!
      te pup

      Ștergere
  7. nu prea am timp de TV asa ca habar nu am avut de toate astea...
    ma bucur ca sunteti bine si ca familiile voastre nu au fost afectate de acest tavalug de ape...sa speram ca soarele va face ca lucrurile sa revina la normal...
    si la noi ploua dar pana acum majoritatea zilelor au fost insorite...
    va imbratisez cu drag >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga, ma bucur ca mai dai si tu cate un semn de viata :))
      Astazi povesteam cu Helmut ca exact acum un an, eram in România în concediu si din 28 mai pâna pe 5 iunie ne-a plouat, da ce ploi au fost! In Brasov era data alarma ca acum la noi... Cu inundatii si tot tamtamul. Si era asa de frig, ca a trebuit sa ne cumparam ghete (în Cluj) si pulovere (in Brasov)! in Germania era deja vara si noi plecaseram. Acum este in România vara si... pacat ca nu avem concediu...
      te pupam si noi

      Ștergere
  8. Oh, nu m-am uitat la ştiri zilele astea, nu ştiam. Sper să se schimbe situaţia şi să înceteze ploile şi să fie cât mai puţine pagube. E rău pertru sărmanii oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Andreia draga, urmarim si noi stirile la TV si ne gândim ca mare noroc avem... Altii au într-adevar probleme! e înfiorator sa privesti pe geam si sa vezi cum creste apa pe strada ta... Dar si mai groaznic este sa fii evacuat si când te întorci, sa gasesti în sufragerie mlastina si toata casa disrtusa! Doamne fereste-ne! Asta traiesc insa zilele astea multi localnici de pe malul Dunarii, Elbei, Main sau Saale...

      Ștergere
  9. Nici eu n-am apucat sa ma uit la stiri, insa sper sa se indrepte vremea, si sper ca esti bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne merge bine, aici în Augsburg. Râul Lech are 17 baraje construite si este foarte bine supravegheat. Fratele meu deasemenea nu are probleme - el locuieste în Ulm, dar Dunarea acolo este înca blânda! In Passau insa a pricinuit nenorociri! A depasit 12 metri! Orasul vechi este sub apa!

      Ștergere
  10. Oh, Doamne, ce vreme! Si la noi a plouat zilele acestea la modul arsita la pranz si nori si ploaie dupa-amiaza; ceva nu e bine! Nici plantelor nu prea le face bine schimbarea asta brusca de la arsita la ploaie rece. Saptamna trecuta a fost furtuna; vremea s-a racit in cateva ore de la 30 de grade la 17!!! Nu s-a putut ateriza pe Otopeni. Iar descarcari electrice ca in noaptea aceea nu prea am mai vazut. Iar prognozele par a fi degeaba! Alerta de furtuna a aparut la radio si TV brusc, cu cateva ore inainte de fenomen. Iar acum din ce spui tu, urmeaza Dunarea sa se umfle...
    Va pup si sper sa se termine cat mai repede vremea asta furioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da Alina, iti amintesti anul trecut când am ajuns în România ce vreme era?! groaznic, exact asa ca acum la noi ! Si toata lumea se minuna ca ne-am luat bilete la mare :) Doamne ce noroc am avut ca exact din ziua in care am ajuns pe litoral, au incetat ploile! Popasurile în Arad, Beius, Cluj si Brasov au fost pe timp de ploi torentiale!
      De mâine cica se incalzeste si la noi. Speram!
      Dunarea... mai aduna si din Austria care de asemenea a avut vreme ploioasa si pana ajunge în România... uf! va fi enorma! Nici nu vreau sa ma gandesc ce prapad va face!

      Ștergere
    2. Ai dreptate si dupa ce s-au terminat ploile au urmat doua luni de seceta; cam asa se intrevede si anul acesta. Cand am fost impreuna la Mogosoaia a plouat ultima oara la noi vara trecuta si pana in septembrie n-am mai avut parte de ploi.

      Ștergere
  11. Niic eu n-am prea avut timp sa vad la stiri nimic.
    Situatia e grava dar sunt convinsa ca acolo, la voi, lucururile se afla sub control, cu toate pagubele inevitabile.
    Nenorocirea e ca nu se poate face nimic ca sa nu mai ploua... :)
    Imi pare tare rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta asa este... Emotionant este sa vezi ca voluntarii sunt ca furnicile, incarca saci cu nisip si lupta cu digurile, dar... natura e prea puternica! In fata apei sau a focului nu avem sanse...
      Astazi a plouat incontinuu, pana acum o jumatate de ora. Sper ca e gata acum!
      Noi nu avem pagube, dar agricultorii a caror existanta depinde de capriciile vremii sunt într-adevar de compatimit! Dar cel mai trist este ca multi proprietari de case frumoase, se vor intoarce in cocine! Am vazut la TV ce ramâne in urma vâltorilor! o mocirla pe care nu o mai scoti nici din pereti, ca de mobila sau covoare nici ca se mai pune problema! Infiorator!

      Ștergere
  12. Bieții de voi! La noi a plouat 3 zile și ne ofticam... Să ne învățăm minte că se poate și mai rău! Vădoresc numai soare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. astazi de dimineata ar fi trebuit sa inceapa scolile, dupa vacanta de doua saptamâni... Multe scoli raman inchise, ba chiar si examenele de bacalaureat au fost amanate in regiunile afectate.
      La noi e totul normal, in afara ca incalzim casele din septembrie anul trecut, fara pauza!... Mda, mai sunt doua luni si e iar septembrie!...

      Ștergere
  13. Te inteleg perfect, draga Carmen. Vasul nostru calatoreste numai prin nordul Europei unde se pare ca in permanenta ploua si e un frig mai rau ca iarna in Romania. Este foarte deprimant :(
    Sper din suflet ca la tine sa nu fie cazul si sa rasara iar soarele, curand.

    Te pup si sa ai o saptamana insorita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca psihic nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Daca te nasti în Siberia, atunci stii ca daca iarna sunt -25° , e vreme frumoasa... Dar daca te-ai nascut în Europa centrala si cunosti vara-vara, iarna iarna, primavara cu temperaturi ponderate si soare si toamna blânda si cu ploi moderate, atunci asta astepti sa se intâmple!
      Iarna a fost lunga anul acesta! am avut zapada pana in aprilie apoi... au inceput ploile si... speri sa vina vara cândva!
      Da, am ajuns si eu la capatul puterilor, cu toate ca sunt o tipa tare optimista din fire. Dar anul acesta, frigul si ploile fara pauza "mi-au pus capac"! Pe de alta parte, daca ma compar cu cei afectati intr-adevar de ploi, trebuie sa fiu multumita ca e doar asa!
      Banuiesc ca la voi e tare greu, pentru ca cei care platesc o gramada de bani pentru o croaziera, asteapta ca vremea sa fie placuta... Clienti morocanosi e greu sa animezi sau multumesti! Of, draga de tine!
      Sper ca meteorologii sa aiba dreptate, au promis de maine vreme uscata si din ce in ce mai calda.
      Si tie vreme frumoasa! Numai ganduri bune!

      Ștergere
  14. In NRW a fost soare ieri si azi. A venit un prieten pe la noi cu soarele din Romania. :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici n-am stiut ca asa arata Germania.Stirile le-am scos demult din rutina iar pe internet pentru mine nu exista deoarece nu le contactez. Am niste prieteni in Eslingen-Stutgart dar nustiu ce land sunt asa ca, ii voi suna sa vad ce fac.
    Sa deie Domnul sa se schimbe totul in bine!

    RăspundețiȘtergere