marți, 18 iunie 2013

Fila de jurnal - Weekend în doi

Sfârsitul de saptamâna a venit cu calduri mari (peste 30°C) si zilele de vineri si sâmbata au fost pentru noi - zile de munca!
În timp ce Helmut a izolat acoperisul cabanutei, eu am cusut un nou parasol pentru balansoar. Cel vechi, care de patru ani sta în curte fie vara - fie iarna, s-a spintecat de copt ce era!

Apoi, în timp ce eu am îndepartat muschiul format între dalele aleii, Helmut a montat usile la cabanuta. Când cabanuta a fost gata, am început amândoi sa o vopsim.

Cât timp Helmut a curatat mini-iazul si a tuns gazonul, eu am tuns copacii si am plivit rasadurile cu flori.
Ne-am sincronizat munca perfect, asa încât am fost amândoi gata cu cele ce ne-am propus si ziua de duminica am rezervat-o exclusiv relaxarii. Am stat la plaja pe sezlong, am citit, am ascultat muzica.  Pe durata întregului weekend am servit atât micul dejun, cât si prânzul si cina pe terasa, sub marchiza.

Am onorat invitatia vecinilor nostri la "Kaffee und Kuchen" (cafea si prajitura) si am apreciat prin aplauze si încurajari, efortul, dorinta si bucuria fetitei lor, de a sustine în fata noastra un mini-concert la harpa. Moni - fiica vecinilor, sufera de sindromul down si pretuim nespus de mult grija si dragostea cu care este crescuta si educata.

Sa aveti o saptamâna minunata!

27 de comentarii:

  1. Carmen !
    Ma bucur mult ca ai intrat si tu in clubul "Jurnalului". Initiatoarea este, insa, Taniusa, de la care a preluat Melly, de la care am preluat si noi. Uite: http://corcodusha.blogspot.com.es/2013/05/jurnalul-unei-femei-simple.html
    Vad ca ai avut un weekend frumos, chiar daca in jumatate din el ati muncit. Cealalta jumatate, insa, a venit ca o rasplata.
    Sa aveti cat mai multe weekenduri frumoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Zina! :)
      Intregul meu blog este stil jurnal, asa incat ar trebui sa ma inscriu zilnic :))
      O saptamana placuta iti doresc!

      Ștergere
  2. Nici nu ma indoiam ca nu veti termina weekendul acesta. Felicitari, este foarte frumos!
    Va doresc si eu sa aveti cat mai multe weekenduri frumoase (si romantice)!
    Pup, o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc Anastasia draga!
      Te pup si eu si iti doresc o saptamana minunata!

      Ștergere
  3. M-a induiosat concertul la harpa...:). Bravo parintilor si micutei artiste.
    Iar voi niste harnicuti...;)
    Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profund respect fata de astfel de parinti!
      Moni canta dupa o schema cu buline, pentru ca nu cunoaste notele muzicale. Sistemul a fost conceput de o profesoara de muzica al carei copil are deasemenea sindrom down. Impresionant!
      Te pup si eu

      Ștergere
  4. Imi face o deosebita placere ca te-ai inscris in clubul nostru! Ti-am citit prima fila si m-am bucurat ca ai impartasit cu noi din bucuria zilelor de week-end!
    Asa cum a subliniat si Zina, clubul a aparut la initiativa Taniusei!
    Te rog treci pe la ea si inregistreaza-te in tabelul din dreapta sus, ca sa stie ca ni te-ai alaturat!
    Te imbratisez cu mult drag!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa gradina! Ma bucur ca este gata cabanuta si acum va puteti bucura de weekend-uri linistite! Caldura a ajuns si la mine, începand de ieri! Azi anunta 30 de grade!
    pup Carmen, o zi usoara si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ieri am avut 33º! Si azi e tot asa.. Dar maine se anunta a fi cea mai torida zi a saptamanii... joi vor fi averse de ploaie si descarcari electrice, dar weekendul urmator va fi din nou canicular.
      Te pup draga mea. O zi minunata!

      Ștergere
  6. Bună dragă CARMEN!
    Îmi plac mult pozele tale și în special grădina ta cu fel și fel de florii!
    Îți doresc o zi însorită cum este la mine(35 grade)!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Elena draga!
      O zi placuta, suc racoritor si multa inghetata! :-D
      pupici

      Ștergere
  7. Gradina arata foarte bine, caldura e, dragoste e, deci ce va mai lipseste? Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanatate sa fie, ai prfecta dreptate, multumim mult, si tie la fel draga mea!

      Ștergere
  8. Cei din Ulm am ,,pacatuit,, 3 zile cu mici si alte bunatati la gratar, vinuri alese ,produse de la oierii Sibieni, balmos ,,clujan,,zacusca olteneasca si voie buna romaneasca.
    Duminica ne-am dres cu liniste si alte bunatati mai usoare in calorii.Sinteti harnici si cabana e perfecta!Cine doarme in ea?Hi, hi, hi
    Cu mare drag , LU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, mi-ai facut o poftaaaaa! Ne-a povestit Getuta la telefon si ne-am ofticat ca nu am putut veni, dar santierul trebuia incheiat, vezi si tu ;) Dar lasa ca recuperam cu ocazia Sarbatorilor Dunarii!
      In cabana va dormi Helmut, ca lui ii place cum canta mierlele la 3 dimineata! :))
      (pentru o dupaamiaza am avut si eu scena :)) ti-a spus Getuta, nu? :))
      Acum ne gandim cum sa botezam cabanuta ;) al meu sot, parafrazand-o pe Geta, a propus "Vila Carmenuta" :-D
      Daca e sa fie dupa numele meu, gasesc ca mai potrivit ar fi Hexenhaus :-D:-D:-D:-D
      Cred totudi ca o va chema "Vila C&H" sa nu fie cu suparare ;)
      Imbratisari si pupici

      Ștergere
  9. Tu şi soţul tău sunteţi o echipă perfectă :)
    Să aveţi cât mai multe zile plăcute în grădina voastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaa, suntem ca... sacul si petecul :)) Chiar radeam zilele trecute, povestind despre cunostinte, ca el e tolomac si ea rezolva toate, sau ca el conduce totul si ea e doar de decor, mici rautati ;)) si spune sotul meu " asa a dat Dumnezeu in fiecare faminie, unul mai tare si altul mai bleg" la care întreb eu "la noi in familie cine e blegul?!" si sotul meu o drege "noi suntem exceptie, Schatz!" :)))

      Ștergere
  10. Ce de munca! Dar ce frumos arata totul acum! Felicitari! O adevarata oaza de relaxare; dar cel mai mult ve invidiez pentru accesul direct din dormitor la aceasta frumoasa gradina. Va pupam cu drag si dor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multa munca si facuta cu heirup-ul, ca trebuia terminata, ca uite, e deja vara! Primavara asta ploioasa si rece ne-a dat toate programarile peste cap. Multe treburi au ramas nefacute, speram sa le putem face primavara viitoare.
      E dragut si... va mai fi :))
      Daaa, e fain sa iesi descult si in pijama, direct din pat, pe balansoar in gradina. Dar, sincera sa fiu, chiar daca dormitorul are usa directa, drumul in gradina merge prin bucatarie, pentru cafea :)))) te pup si eu. Salutari Motanilor si Fartatilor!

      Ștergere
  11. Tu stii sa cosi un parasolar??Wow!! mie mi-a rupt vijelia acoperisul pavilionului din gradina si a trebuit sa cumpar altul ca nu m-a dus capul cu ce as fi putut inlocui panza impermeabila desi scheletul metalic era intact.Iata ce pot face doua maini dibace! Bravoo!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) am luat tiparul de la cel rupt si ... e drept ca am luptat cu materialul de cort, inflexibil, batos, enorm! Am reusit! mi-am cumparat si paspoal la culoare si ata speciala pentru prelate. Nu e chiar asa simetric ca cel original, dar... ne va tine cred ca 4 ani cel putin :)) Te pup

      Ștergere
  12. Harnicii şi gospodarii! Aveţi o grădină minunată! Să vă bucuraţi deplin de tot ceea ce aţi făcut cu atâta talent şi dăruire! :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Odihnitoare cabanuta, dupa atata munca !Cu picioarele goale prin iarba verde, dimineata, cand e roua, e tare bine .Florile sunt minunate !Sanatate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult! :) gânduri bune si urari de sanatate înapoi!

      Ștergere
  14. Felicitari pentru munca vostra! Rezultatele sunt laudabile. Ma bucura ca stiti atata de frumos si firesc sa oferiti un zambet fetitei cu acest sindrom greu...

    RăspundețiȘtergere