marți, 16 aprilie 2013

În sfârsit!


Primavara, sugubeata, s-a lasat anul acesta lung asteptata si abia la finalul saptamanii trecute a ajuns si în orasul meu! Aproape ca uitasem cum se simte, cum miroase si nu mai stiam cum se numeste discul acela auriu de pe cer! ;)
Sentimente înnoitoare, unice, au pus deodata stapânire pe sufletele noastre, bobocii narciselor au plesnit de uimire, Forsiția s-a îngalbenit de emotie, iarba a capatat culoare si pasarile cerului s-au prins în concursuri muzicale.
Toata lumea a iesit la aer, sa se bucure de mângaierea razelor de soare, sa inspire aerul înmiresmat si sa admire cerul azuriu, lipsit de nori. Iubitorii de flori s-au apucat entuziasti de gradinarit chiar daca la sfârsitul fiecarei zi, au constatat ca si în anii precedenti, ca munca nu se sfârseste niciodata. Totul cere rabdare, dar satisfactiile nu întârzie sa apara.
Nu toata lumea are însa doar motive de bucurie... Spre exemplu, mecanicii auto lucreaza zilele acestea cât îi tin puterile. Toti posesorii de autoturism doresc sa schimbe cauciucurile de iarna cu cele de vara si cozile sunt interminabile! De asemenea, defavorizati de explozia din natura sunt toti aceia care sufera de alergii. Polenul plantelor deseneaza "fețe plângacioase" pe figurile celor afectati. Iata deci ca vremea frumoasa are deja câteva "pete", însa... Doamne fereste, nu vreau sa critic, nu care cumva Domnisoara Primavara sa se supere si sa plece! Spun clar si raspicat "Te rog, ramâi pâna predai stafeta Doamnei Vara!" :-D

14 comentarii:

  1. Si la mine a fost astazi soare, primul soare dupa mai bine o luna de ploaie aproape non stop :(( Sper sa tina vremea buna sa poata lumea sa puna rasadurile prin gradini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi practic nu a plouat de o luna, dar a burnitat! a fost umed si racoare...Noptile cu înghet (sub 0 grade) si zilele cu cerul innourat, fara pic de soare dar cu vânt! Vineri brusc s-a încalzit, ca a trebuit sa trecem de la cizme la balerini! Peste 20 grade diferenta de temperatura de la o zi la alta. Si de vinerea ce a trecut - noptile avem 16 grade si ziua peste 25!
      Si noi am avea multe de facut in gradina (nu legume!) dar suntem la serviciu de dimineata pâna seara :( Si vinerea viitoare, când lucram doar pana la ora unu, cica vor incepe ploile...

      Ștergere
  2. Pe tonul mult asteptatei primaveri, gandul imi zboara la versurile Magdei Isanos...
    “S-apleaca primavara pe feresti,
    cu parul tot numai zulufi de soare,
    asa cum stai in umbra si zambesti,....(savurandu-ti cafeaua)
    o fi crezut ca gura ta-i o floare.

    Simti rasuflarea ei cu iz de ploi
    si iarba cruda scanteind sub coasa?
    Sa nu te misti. Poate ca intra-n casa.
    Vom prinde-o, sa ramana printre noi."

    Dupa prelungi asteptari, sa-i intampinam prezenta asa cum se cuvine. Draga Carmen, cu asemenea gradina, bucatica rupta din rai, primavara ti se aseaza zilnic in palme. Noi cei de la bloc o admiram mai mult prin fereastra. Cu toate acestea sa ne culegem bucuria in masura posibilitatilor.
    O seara imbietoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce poezie frumoasa, Gina draga! Nu cunosc poeta, multumesc pentru minunatul citat.
      Da, stiu cum este... si eu am crescut la bloc. Stiu sa apreciez viata la casa cu curte si gradinita de flori, savurez fiecare zi. Este munca si responsabilitate, insa cata satisfactie ofera!
      Iubesc diminetile de vara cand ies desculta si in camasa de noapte pe balansoar si îmi beau cafeluta admirând florile :)
      Avem un rondou nou de trandafiri - butasi :) 21 de soiuri aristocrate. Sunt toti plantati sâmbata ce a trecut... abia astept sa vad daca s-au prins!
      Avem in plan mult de transformat în curte, dar iata ca primavara nu am avut si trecem direct in vara si... fiecare floare are vremea ei de plantat, daca trece, nu se mai poate face nimic pana la anul! Sa speram ca la sfârsitul de saptamana ce urmeaza, nu va ploua cu galeata si ca dor va picura. Asa incat sa putem sa facem ceea ce ne-am propus.
      te imbratisez. O seara placuta, draga mea!

      Ștergere
  3. Simt miresmele toporasilor.:)
    D-soara primavara a trecut si pe la noi cu miresme si petale albe de corcodusi,cu papadii vizitate la maxim de albinute,cu zambile colorate,cu soare,cu zambete si jocuri in curte,cu focuri ce ard in gradini...cu explozie de verdeata si de albastru.
    Ce buna-i o ceasca de cafea bauta in curte ,la soare!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angi draga, dupa asa o iarna lunga, gazonul nostru s-a salbaticit total! plin de papadii (care la noi inca nu au inflorit), viorele si banuti :) mda... si licheni (muschi). Parca imi place cum arata asa, ravasit :))
      Cafeluta bauta pe balansoar, este cea mai buna cafea! :))
      te pup. O seara faina iti doresc!

      Ștergere
  4. Cat e de frumoasa domnisoara asta, Prmavara! Pe noi inca ne pacaleste, cand sunt 20 de grade cand inapoi la 10.
    Sper ca pana plec la munca pe vas sa prind si eu ceva Primavara adevarata :)

    Sa dea Domnul ca la voi sa fie constanta, domnisoara sugubeata :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Văd că și ceașca de cafea este în ton cu anotimpul. O seară frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnişoara asta s-a lăsat mult aşteptată, dar ce bine că a venit în cele din urmă :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei da! A ajuns greu dar a reusit....;)
    Si.observ ca s-a instalat frumos!.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de frumos e la tine in gradina !! minunat:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce frumoooos! In sfarsit a venit si la voi! Ce bucurie mai mare decat sa-ti bei cafeaua pe terasa in parfumul florilor din gradina! Noi deja ne-am saturat de gradinarit. Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un colt de rai este gradina dumneavoastra, doamna Carmen! O feerie de culori si miresme v-a adus primavara!
    O zi minunata va doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, se pare ca s-a instalat in drepturi, ca ne ofera ceea ce ne-am dorit, ca ne bucura privirea si sufletul zi de zi, chiar si cand mai vine cate o ploicica. :))
    Imi place covorasul cu pete albe. Oare sunt parfumate?

    RăspundețiȘtergere