sâmbătă, 4 august 2012

Vara aceasta se poarta Dot! (Parfumul lui Gustar)

Senzatia lunii august 2012 în Lumea Parfumurilor va fi cu siguranta lansarea în Europa a parfumului Dot - creatie a brandului Marc Jacobs. Pe continentul american, acest eau de parfum îsi rasfata de doua luni cumparatorii.
Se spune ca Dot reuneste aromele extravagante ale verii, fiind un parfum bazat pe fructe exotice si miresme fine de flori - abia astept sa-l pot proba! Deocamdata îmi imaginez totul cam asa: se taie felii un Dragon (Pitaya) - acel fruct cu forma ciudata si culori de foc, se adauga mure si fragi de padure, se presara petale catifelate de flori de portocal, Mâna Maicii Domnului si iasomie, se picura lapte de nuca-de-cocos si se pudreaza cu vanilie, mosc si lemn aromatic. Cât, cum si în ce ordine... sunt secrete pe care le detin doar Annie Buzantina si Ann Gottlieb, creatoarele acestui senzational parfum.
Pretiosului elixir îi corespunde un flacon pe masura! Creatia disignerului Marc Jacobs, sticlita rosie bombata si pictata cu buline este inspirata din costumul clasic de polka. Flaconul este decorat cu flori delicate, asa ca toate sticlutele de parfum ce poarta semnatura lui Marc Jacobs iar capacul reprezinta un fluture gratios. Ambalajul elegant, poarta deasemenea sigla brandului stampilata în auriu si întregul pachet costa ~ 45 euro /30 ml EdP.
Pentru ca postarea aceasta face parte din seria povestilor parfumate cu tema impusa - saptamâna aceasta "Gustar si al sau parfum"/ Clubul povestii parfumate, m-am hotarât sa ofer câteva informatii despre Marc Jacobs, unul dintre cei mai talentati designeri si creatori de moda contemporani.
Nascut la New York City, la 9 aprilie 1963, Marc a ramas orfan de tata la vârsta de sapte ani si pentru ca a foat abandonat de mama, a crescut la bunicii paternali. Alaturi de bunica, o doamna cu stil si mult bun gust, tânarul si-a dezvoltat simtul artistic si creativ, învatând printre altele chiar si sa tricoteze. Unul din puloverele tricotate cu ajutorul bunicii a facut parte din colectia cu care Marc s-a prezentat la examenul de absolvire a studiilor universitare (1984) la Parson School of Design, ocazie cu care a atras atentia Casei de Moda Perry Ellis. Aceasta a acordat tânarului absolvent premiul Perry Ellis Golden Thimble Award. Înca din timpul facultatii, Marc Jacobs a conceput si vândut o colectie de pulovere tricotate de mâna, purtând propriul lui nume si a colaborat cu firma Reuben Thomas.
Imediat dupa absolvirea universitatii, înfiinteaza împreuna cu designerul Robert Duffy, "Jacobs Duffy Designs", o firma de succes ce functioneaza si astazi. În cadrul unui interviu acordat revistei culturale 032c, Robert Duffy a mentionat ca Jacobs a fost si a ramas cel mai bun prieten si confident al sau.
Marc Jacobs s-a impus rapid în lumea modei, primind oferte de colaborare de la cele mai renumite case de moda din lume (Joseph/Onward Kashiyama USA - 1986, Perry Ellis - 1988, ICEBERG -1996, Louis Vuitton), a participat la elaborarea unor proiecte de design alaturi de Bernard Arnault, Stephen Sprouse, Takashi Murakami, Richard Prince, Kanye West si a primit cele mai înalte distinctii în domeniu: The Council of Fashion Designers of America (1986, 1992), Womenswear Designer of the Year (1992, 1997, 2010), Accessory Designer of the Year (1998, 1999, 2003, 2005), Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award (2011).
În anul 1993 deschide Marc Jacobs International si produce prima colectie completa de moda pentru barbati. În anul 1997 deschide primul Marc Jacobs Boutique pe Mercer Street -NY, pentru ca astazi buticurile Jacobs (239 magazine) sa existe în 60 de tari si pe cele mai renumite bulevarde ale capitalelor lumii.
Dupa concedierea lui John Galliano de la Christian Dior (martie 2011) s-au facut numeroase speculatii în legatura cu numele lui Marc Jacobs care se pare, va fi urmatorul director de creatie.
Pe plan privat, viata frumosului barbat Marc Jacobs este legata de scena homosexualilor din high society. A avut o relatie de patru ani cu agentul de vânzări Jason Preston, apoi a fost logodit cu directorul executiv de publicitate Lorenzo Martone (un an, pâna în mai 2010) iar acum se pare ca este fericit, împreuna cu tânarul actor-porno Harry Louis.
Revenind la parfumuri, Casa de moda Marc Jacobs a introdus înca din 2001 o linie de parfumuri body-splash, distribuite prin firma de cosmetice Coty. Pâna acum a lansat patru parfumuri pentru femei - Marc Jacobs, Splash, Lola, Daisy si alte doua pentru barbati - Marc Jacobs, Bang. Dot este cel de-al treilea parfum din colecția Garden by Marc.
Doamnelor si domnisoarelor, vara aceasta se poarta Dut! ;)


---------------------------------------------------------------------------------------------
Clubul Povestii Parfumate: Mirela, Vero, Vania, Sara, Daurel, Diana, Elly, Florentina, Gabi, Lili3d, Lolita, Pandhora, Tury, Vanesa, Xaba.

22 de comentarii:

  1. Foarte interesant, am aflat o mulţime de lucruri de care habar n-aveam! Mulţumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranță miresmele parfumului lui August sunt alese!
    Doar designerul e puțin mai ciudat... :)
    Vă doresc un weekend frumos în care să vă bucurați din plin de miresmele lui august!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) ai perfecta dreptate, Sara draga! dar... care mare artist nu a fost "ciudat"?!

      Ștergere
  3. Nu auzisem de el, dar imi place designul sticlutei! Haha, l-as cumpara doar pentru invelis!

    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Europa il va putea testa zilele viitoare... si eu sunt curioasa!
      dublu pupici ;)

      Ștergere
  4. O, frumoasă lansare de vară! Parcă e o buburuză nostimă, e o sticluță veselă, roșie, plină de ghidușii! Creația designerului american, mai ales flaconul, sigur vor fi pe gustul multora, atât de apetisantă este descrierea ta.
    August, frumoasă, bogată și dulce lună de vară, cea mai... vară, e punctul culminant a ceea ce vara are mai frumos și mai bogat.Potrivită, cred, cu acest plin de bogăție olfactivă parfum.
    Minunat articol, de profesionistă!
    Un weekend frumos, plin de bucurii, dragă Carmen! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sticluta e hazlie si cu siguranta vor fi colectionari care o vor dori! parfumul... cred ca-mi place si mie; combinatia aromelor este pe gultul meu. Sunt curioasa cum va fi în realitate. abia astept sa apara în drogerii.
      Sa ai o saptamâna cat se poate de usoara... Tin pumnii, sunt lânga voi.

      Ștergere
  5. Un om care a reușit...
    Iar tu - un alt om - care a reușit să ne încânte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos articolul, cu informatii foarte ample.
    Flaconul n-as zice ca e chiar pe gustul meu, e cam prea ca o jucarie :)
    Flacoanele de la Lola si Daisy sunt chiar frumoase. Cred ca pentru DOT trebuia ceva care sa fie in armonie cu ele, ceva stilizat, desigur, dar putin mai elegant. Nu cred ca ma insel :)
    Daca incerci acest parfum, am dori o impresie. Eu, cel putin. Incerc sa mi-l imaginez si cam cred ca stiu cam cum este dupa ingrediente. Multe sunt pe gustul meu.
    Un sfarsit de saptamana minunat, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am comandat eau de parfum Daisy... e pe drum! abia-l astept! :)

      Ștergere
    2. Sper sa ni-l "povestesti" si noua intr-o postare, asa, cu dedicatie pentru club :)

      Ștergere
  7. Cu arome de fructe și flori de August, nu poate fi decât un parfum atrăgător, cu un ambalaj pe măsură. Mulțumiri pentru informații, dragă Carmen. Duminică frumoasă !

    RăspundețiȘtergere
  8. Pare un design pentru atras copiii...
    Doamne, fereste !

    RăspundețiȘtergere
  9. M-ai facut curioasa si din pacate fantesia nu il poate crea... de aceea am sa il caut in drogerie ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesante informatii! Si cate parfumuri!!! Ma voi imbolnavi de parfumita si... n-am atatia bani pentru a ma insanatosi!!! :)
    Sticluta e nostima! Unele parfumuri au sticlute atat de dragute incat ar putea fi folosite - dupa terminarea lichidului pretios, evident - ca decoratiuni de gradina... Zic si eu... Asa am avut senzatia: ca unele chiar se potrivesc in gradinitele frumos aranjate si cu dragoste ingrijite.
    Foarte frumos parfumat aici!

    Viata fericita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ideea sticlutelor de parfum este geniala. Imi plac la nebunie! :x

    RăspundețiȘtergere