joi, 23 august 2012

Ninu ne cere ajutor

Toata lumea îl cunoaste pe simpaticul blogger Ninu, dar poate nu multi stiu ca el este putin diferit fata de noi - cei care putem sa mergem sa lucram, sa ne gospodarim, sa ne bucuram din plin de o drumetie, de dans, de vârf de munte sau de vacante la mare. El este sortit sa-si petreaca viata în carucior si sa astepte ca cineva sa-i calce pragul, sa aiba si el cu cine schimba un cuvânt (cititi aici). Singuratatea aceasta nu mai este atât de apasatoare de când exista internetul si poate comunica virtual, cu noi. Dar Ninu este sortit ca de câte ori întâmpina probleme casnice, sa astepte ca oameni cu suflet bun sa-i întinda o mâna de ajutor si... este tot mai greu de gasit oameni cu suflet nobil, care ajuta fara sa astepte nimic în schimb!
Ninu traieste singur, într-un sat tare afectat de seceta vara aceasta. "De 3 saptamani nu mai avem apa de la retea, ca a secat izvorul de alimentare" îmi spune Ninu si se gândeste cu groaza ca dupa o vara ca asta, urmeaza în general o iarna cu geruri cumplite. Ca orice om, îsi face gânduri cu ce-si va încalzi la iarna camaruta si ne roaga pe noi, colegii lui de blog, sa facem cheta, sa punem mâna de la mâna si sa-l ajutam sa-si cumpere macar o caruta cu lemne.
Cu sau fara 30 de lei, viata fiecaruia se va desfasura aproape la fel mai departe, iar pentru Ninu va însemna mult! Sper din suflet ca apelul meu sa aiba rezonanta, sa aratam latura frumoasa a sufletului nostru, sa-i dovedim lui Ninu ca ne pasa!

14 comentarii:

  1. Imi pare foarte rau pentru el .. ii doresc multa ,multa , sanatate . E prima data cand citesc despre el, pana acum eu stiam doar de Zolty:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Carmen, om de aur ce ești!
    Îți scriu pe mail.
    Ninu, multă sănătate, restul se rezolvă. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ne dai si o adresa ptr ca la el pe blog nu este decat un cont de banca romanesc unde nu pot fii trimisi bani de afara. Care este procedura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Minnie, Ti-am trimis E-mail, sa cauti si in SPAM te rog ca poate a intrat acolo !
      In contul meu am primit anul trecut o suma de bani din SUA si una din Germania, dar prin transfer facut acasa online de catre cei care m-au ajutat, in 3 ore au ajuns din contul lor banii in contul meu si a doua zi am mers si mi-am cumparat lemne :D
      totul a decurs foarte rapid !

      Ștergere
  4. Multumesc mult tuturor care raspund acestui apel! îl puteti contacta pe Ninu direct pe email - bloguluninu@gmail.com sa-i cominucati ca doriti sa-l ajutati.
    Contul lui bancar este deschis la CEC BANK DEVA pe numele Florin June.
    Cont nr. RO40 CECE C001 9462 3688 5811

    Multumesc mult Minnie! despre posibilitatea tranzactiei bancare din strainatate, eu de cate ori i-am trimis bani lui Ninu, am facut-o prin AmericanExpress, trebuie dat doar numele si adresa lui (poti sa vorbesti direct cu Ninu pe e-mail); avantajul este ca Ninu beneficiaza în imediata ora de bani; ce e doar de bombanit, este ca banca impune taxe obraznice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate Carmen, si American Expres si Western Union au taxe destul de mari
      insa nu stiu inca ce taxe se percep la transferul bancar de pe un cont direct in contul meu, in contul meu se poate transfera si valuta si ea se schimba automat in lei la cursul zilei !

      Anul trecut a mers cand am primit asa.

      Ștergere
  5. Daca banii se depun direct in contul lui, la banca unde are deschis acest cont, NU se percepe nicio taxa, este doar o alimentare de card si atat, in rest western, American , toate au taxe de "cocaina" !!! Ar mai fi si posibilitatea trimiterii prin posta, mandat postal sau telegrafic, depinde cat de repede doriti sa ajunga banii, iar taxele sunt mai normale decat la banca !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca se alimenteaza cardul tau, adica banii s etrimit direct pe ocntul tau, la banca unde ai acest cont, nu se percepe NICIUN fel de taxa !!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu i-am trimis lui Ninu din De prin transfer bancar. la fiecare transfer, banca mi-a luat 5euro comision (habar n-am daca depinde de banca sau nu). la WUnion comisionul este mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. esti pe aproape... L.A.... ("Toata viata mea/ Toata viata mea/ Am sa dau la toti sa bea/La golanii mei, la dusmanii mei/Un pahar de la L.A.")

    RăspundețiȘtergere