luni, 3 octombrie 2011

Olympia Looping - Oktoberfest (10)

(completare la Oktoberfest1, Oktoberfest2, Salutari, MfC39 , D'ale festivalului , Carusel, Oktoberfest6, Dresura purici, Riesenrad)

Este primul si cel mai mare 5 looping coaster transportabil din lume!
Inspirat de Jocurile Olimpice, standul înscris la Oktoberfest în anul 1989, ofera o plimbare cu trenuletul, pe circumferinta celor cinci inele si bineînteles ca nu este greu de calculat, pe durata plimbarii, se vor executa cinci looping-uri!
Numai cei mai curajosi iau loc într-unul din cele cinci trenulete, ce alearga simultan, cu o viteza de pâna la 100 km/h (
defazajul este calculat la sutime de secunda!). Traseul de-a lungul inelelor, masoara 1250 metri si formeaza caderi între 12 si 20 metri! Sistemul de frânare este complet automat si este asigurat chiar si în caz de pană de curent. Este unul dintre cele mai cautate roller-coaster de pe Theresienwiese.
Suprafata pe care o ocupa este de 3330 , are o înălţimea maxima de 38,5 m si cântareste 900 tone. În fiecare din cele cinci trenuri se pot urca 20-28 de persoane.
A fost constuit de catre Firma Schwarzkopf la mijlocul anilor '80 si în prezent este întretinut de firma de R. Barth & Sohn KG.
Asamblarea
dureaza o saptamâna si lucreaza 10 tehnicieni specializati în lucrări de montaj. Se foloseste o macara de 200 tone şi doua stivuitoare, de câte 6 tone. Alte amanunte tehnice - aici

8 comentarii:

  1. mie mi-ar fi frica sa ma urc in el :)
    M-am dat in viata mea pe destule astfel de trenulete, chiar si in cele cu looping dar acesta e prea high intensity pt mine

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intreb:cati risca stiind ca nu vor fi aplaudati niciodata?
    Ma gandesc, ca exemplu la exploratori, misionari...

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am dat pt prima data anul asta intr-un roller coaster, la Disneyland...cand am iesit imi tremurau picioarele, mai ales ca totul a fost intr-un fel de tub (calatorie spatiala), nu vedeam nimic (bine, mai mult ca tineam ochii inchisi de frica) si tipam incontinuu. Nici nu mai tin minte de cate ori ne-a dat peste cap, dar cu siguranta intr-unul cu 5 loops nu m-as da :-s

    RăspundețiȘtergere
  4. Prezentarea şi descrierea atmosferei sunt atât de riguros şi de exact marcate cu fotografii încât te şi vezi la faţa locului (gleich am Ort und Stelle!).Sunt impresionante datele tehnice ale instalaţiilor de distracţie şi cred că partea de siguranţă a funcţionării lor se bucură de cea mai mare atenţie.Mulţumim foarte mult lui Carmen pt.pasiunea şi răbdarea de a ne prezenta lucruri cu adevărat inedite! Herzlichen Dank! Tschüß!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alicee,
    nu m-am dat niciodata pe roller coaster cu looping, nu mi-am dorit niciodata sa fac o asemenea nebunie :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Daurel,
    :)) e plin, zilnic! trenuletele "zboara" fara pauza!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lunabeteluna,
    :)) parca ai povesti despre mine! exact în DisneyLand Paris (acum vreo 7 ani) m-au pacalit si pe mine fetele mele, sa ma urc prima data (si ultima!!!) pe un roller coaster, fara looping!

    RăspundețiȘtergere
  8. Marco Polo,
    asta mi-a si fost intentia, sa creez cititorului impresia ca a fost la fata locului. Povestind aici despre Oktoberfest, mi-am dat seama ca foarte multi n-au nici cea mai mica idee ce înseamna Oktoberfest si e pacat sa nu stie, pentru ca este cea mai mare sarbatoare din lume!
    Chiar daca nu am stârnit atat de mult interesul ca cineva sa-si doreasca sa vina neaparat la München, macar sunt sigura ca cei ce au citit, au o idee cât de cât reala asupra celor ce se petrec aici :))

    RăspundețiȘtergere