luni, 3 octombrie 2011

Distractii la Oktoberfest (11)

Krinoline Oktoberfest

Dupa parerea mea, cel mai frumos stand în parcul de distractii Oktoberfest!
Inaugurat în anul 1924, "Crinolina" pasteaza si astazi fermecul de odinioara si nu pare deloc "prafuita" alaturi de standurile moderne, ce se înalta în jurul ei. Dupa cum îi spune numele, platforma cu diametrul de 16 metri, executa rotatii si ondulari asemanatoare fustelor lungi și foarte largi, în formă de clopot, susținute în interior de arcuri subțiri de oțel, la modă pe la mijlocul secolului al XIX-lea. Crinolina are 12 gondole a câte 4 locuri, înălţimea catargului este de 7 metri, rotirea si vibratiile executate au ritm de vals.
Este singurul carusel din lume care ofera ca muzica de acompaniament - muzica live, executata de o formatie traditionala Blasmusik.
Ocupa o suprafata de 200 m² si cântareste 25 de tone (pentru mai multe info)
Frisbee Oktoberfest

Acest Frisbee urias, ofera 40 locuri doritorilor de adrenalina pura. Discul supradimensionat oscileaza, suspendat de o axă - ce executa simultan, miscari de coborâre si urcare; în plus, discul executa rotiri în jurul propriei axe. Un zbor complex, greu de urmarit chiar si de pe tusa! :)
Monster Oktoberfest
Nu trebuie sa te întrebi de ce acest leagan urias este supranumit "Monstrul". Bratul gondolei uriase executa concomitent, rotatii în jurul axei si miscari oscilatorii, de pâna la 40 metri în aer.
Reprezinta una din noutatile de acest an, la Oktoberfest.







Top Spin Oktoberfest

A reprezentat o mare senzatie, în urma cu câtiva ani, când a aparut în premiera la Oktoberfest. Între timp, Top Spin este deja un oaspete obişnuit.
Au fost ani când au existat chiar două similare, datorita numarului extrem de mare de cereri.
Top-spin, te zguduie în stânga şi în dreapta, gondola se învârte în jurul axei. În plus, odata cu bratul, gondola poate fi rotita înainte şi înapoi si chiar oprita în aer. Jeturi de apă oferă o ambianţă plăcută si confera un strop de racoare pasagerilor :)
Höllenblitz (Fulgerul iadului) Oktoberfest

O cladire ce pare desprinsa dintr-o carte cu povesti, cu monstri si duhuri ale pesterilor, ofera o calatorie de explorare ce asigura câteva minute de aventura pura. Promisiunile lui Rusty -mascota de la intrare, nu sunt zadarnice.Transportul se face prin intermediul unui trenulet pe sine, care pe anumite portiuni se deplaseaza si lateral si cu spatele, cu o viteza de 80 km/h. Imprevizibila calatoria ofera numeroase surprize, prin treceri bruste de la întuneric si lumina, prin perdele de ceaţă si cascade
Costructia cântareste 600 tone, are o înaltime de 32 metri si o latime de 50 de metri. Lungimea traseului trenuletului este de 820 metri. Pentru tansmiterea comenzilor electrice s-au folosit 12 kilometri de cablu.
Russenrad Oktoberfest

Până în anul 1960 a fost cea mai mare roată transportabila în sudul Germaniei. Pe un diametru de 14 metri, sunt dispuse 12 gondole, sculptate si pictate în anul 1950. Acompaniamentul muzical este oferit de o orga creata în anul 1920, o piesa de arta cu valoare istorica.
Este un obiect traditional, aflat în posesia celei de a treia generatii a familiei Koppenhöfer.

Wuschen werfen - jocul amuzant de aruncare cu mingea, în scopul de a ochi nasul unor arici simpatici din placaj (am câstigat un ursulet de plus!), Kinder Traumschleife - caruselul cu masinute colorate, pentru copii, Mondlift - caruselul ce se roteste imitând traiectoria Lunii în jurul Pamântului, Geisterschloss - casa fantomelor si multe-multe alte atractii ofera minunatul parc Oktoberfest.
Exista peste 200 de standuri, asa încât se gaseste câte ceva pentru fiecare vârsta, pentru fiecare gust si curaj :) Grabiti-va, doar astazi mai este deschis!

7 comentarii:

  1. Lunea am inceput-o cu o plimbare:). Multumesc mult pentru poze, informatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, parcă e mai bine cu picioarele pe pământ, zic şi eu..., nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea sa le incerc pe toate. Si apoi, sa termin "vagonul" de bere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Robert,
    la noi a fost zi libera (Ziua Unificării Germane ) si deci lunea asta mi-a mers excelent! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Max,
    în caruselele pentru "seniori" m-am dat si eu :)) si am câstigat un ursulet de plus la standul de ochit aricii vorbitori :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ica St.O Victor,
    pai daca le-ai încerca pe toate, ai fi ametit ca dupa un vagon cu bere :))
    Nu m-am încumetat sa ma urc decât în cele "cuminti" ;)
    Apropo, stiai ca berea în butoaia de lemn pentru Oktoberfest este doar pentru "fotografii"?!Fiecare cort de bere are în subsol, vorba ta - un vagon, un tanc metalic... De unde atata lemn pentru 7.100.000 litri bere (statistica 2010)?! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Comentasem ieri ceva aici dar mi-a "scapat" aiurea comentariul. In esenta iti spuneam ca nu ameteam daca le incercam pe toate(stii ca am fost parasutist. Daca nu un tren, 10 halbe tot "duc"!

    RăspundețiȘtergere