duminică, 2 mai 2010

Ne cunoastem din clasa a-ntâia!

Ploua fara pauza de vineri seara, weekendul e pe sfârsite, dar starea mea sufleteasca este la cote maxime! Am petrecut doua zile minunate cu doua din prietenele de care ma leaga nenumarate amintiri frumoase. Concurente la premiu, din clasa a I-a pâna într- a VIII, apoi în clase paralele la acelasi liceu, dansând la acelasi bal de absolvire, este clar ca s-a adunat ceva de depanat! (ba mai mult, cele doua au fost chiar si colege de facultate!). Acum, suntem toate trei, oarecum vecine...Ne despart vreo 200 km. dar ne revedem cu mult drag din când în când, pentru ca prietenii ca acestea nu se pot uita niciodata si nu asteptam ca liceul sa organizeze a "n"-a întâlnire, pentru a avea motiv sa simtim si sa râdem ca la 18 ani! Am planificat întâlnirea noastra cu multa emotie si bucurie si "baietii" ne-au sustinut si au savurat alaturi de noi fiecare clipa de buna dispozitie. Am serbat cu mâncare buna si bauturi alese, cu praline de ciocolata si cocteiluri, ne-am plimbat în ploaie, am râs cu hohote si am fredonat :
...I´m singin´ in the rain, just singin´ in the rain,
What a glorious feeling, and I´m happy again...
Am facut "sezatoare în jurul focului" pâna târziu în noapte si dimineata ne-am trezit devreme, considerând ca e pacat sa pierdem orele dormind; ne-am amintit mai departe despre tovarasa învatatoare, despre diriginte, despre colegi, despre ultimul banchet, despre viitorul... Am facut chiar si planuri pentru un concediu împreuna, imediat dupa urmatorul banchet de întâlnire organizat oficial de liceu. Am povestit despre copiii nostri, despre serviciu, despre moda, despre carti si muzica, am fost shopping... Acum doua ore, ne-am despartit cu parere de rau, însa fiecare trebuie sa fie luni dimineata la birou. Afara e rece si ploua si ploua... dar în sufletul meu râde soarele, chiar daca acum ma pregatesc sa merg la culcare. Noapte buna!

PS: "Amintirea este parfumul sufletului" a spus George Sand iar Oscar Wilde a spus ca "amintirea este o creatie continua"...Profunde adevaruri în ambele definitii!

8 comentarii:

  1. Frumosss!!!! Mi-ai rascolit din amintiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. MihaelaDr,
    bine ai venit!
    Ma bucur ca ti-am rascolit amintirile :) încearca sa nu lasi praful sa se astearna!
    Te mai astept :) O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. e foarte frumos sa vezi ca ceea ce i-a legat candva pe oameni,continua sa-i tina aproape ,indiferent de distanta fizica,ce ii desparte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Its here also raining and to cold weather for spring ;)
    I hope we all receive more sunshine !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este Oana,
    prieteniile adevarate nu cunosc vârsta.Ne-am schimbat mult, am evoluat în directii diferite, dar avem înca multe, multe puncte comune ;)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. dear Anya,
    you're right ...it's raining without a break, but the sun will shine again definitely.
    Kisses for Kareltje ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt rare prieteniile de scoala care trec proba timpului. sunteti foarte norocoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina draga,
    eu chiar ca sunt o norocoasa! am multe prietene din copilarie si adolescenta! Ne vedem rarut, si poate de aceea, ne bucuram peste masura când ne vedem! :)

    RăspundețiȘtergere