vineri, 23 aprilie 2010

Haideti la clatite!


Folosesc reteta bunicii mele, care nu da gres niciodata! 2-3 oua, batute spuma cu o lingurita de zahar si una de sare, apoi faina, câte clatite doresc, atâtea linguri pline cu faina. Pe masura ce pun faina, adaug lapte rece si apa minerala, asa încât, compozitia sa curga ca o smântâna. Dupa ce sta o jumatate de ora la frigider, se toarna cu polonicul, portii mici, cât sa acopera fundul tigaii în care am încins o lingurita de margarina. Se coace scurt, pe ambele parti. Sotul meu e specialist la întors prin aruncare :)

Unse cu dulceata de afine, piersici, capsuni, mango, nutella sau chiar miere, clatitele sunt foarte gustoase! Dar la fel de gustoase pot fi si umplute cu brânza sau sunca. Marlene, nepotica de 4 ani, prefera clatitele cu...ketchup :)))

Si pentru ca astazi a fost o zi de primavara frumoasa ca în povesti, am servit clatitele pe terasa. Weekendul a începuuuuuuuuut!

15 comentarii:

  1. Interesanta ideea cu ketchupul.
    Iti vand un pont.Cand intorci clatita,pe jumatate pune cascaval,sau alta branza sarata,amestecata cu ou si impatura clatita in doua.O coci pe ambele parti.Cu asa ceva ne rasfatam duminica dimineata.Se servesc neaparat calde.
    Cand pregatesc clatite pentru desert,imi place sa pun in compozitie ,cate o data,si scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmmm...clatite, am parte de ele cam rar!Pe langa ca, nu-i plac nevestei,binenteles, nu-i place sa l-e faca !!Asa ca, salivez la vederea clatitelor tale !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, mi-ai facut o pofta de clatite. Pe cand eram aupair in Garmisch faceam in fiecare vineri: Pfannkuchensuppe cu Schnittlauch si clatite cu Apfelmuss sau marmelada sau cirese din compot, felul doi sau desert, cum vrei sa o iei. Baietii aia imi adorau clatitele!
    Gaza prefera pancakes si la reteta ce o am ies cateva doar. Sotul nu e fan dulciuri facute in casa, mereu imi ramane tava de prajitura pentru o saptamana, torturile la fel. In rest mananca ciocolata si budinci, Milchreis gata cumparate. Daca fac clatite-sora mea mai mica le botezase in copilarie "clatinate"- atunci o sa incerc reteta ta si pun exact atatea lg de faina cat sa ne ajunga de pofta mie si gazei, tati nu e fan si as ajunge sa arunc cainelui surplusul sau la gunoi. A mancat odata dar numai odata clatite umplute cu branza dulce la cuptor....

    RăspundețiȘtergere
  4. Va urez in continuare o duminica superba, o meritati si o si asteptati demult. Eu sufar ca ai mei nu vor sa manance pe balcon la vremea frumoasa de afara....poate in noua locuinta?

    RăspundețiȘtergere
  5. desi am mancat deja prea mult pentru ziua de azi, mi s-a facut o pofta nebuna de clatite cu ciocolata :). trebuie sa incerc si clatitele cu ketchup, poate e o idee foarte buna si nu s-a gandit nimeni la ea pana acum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate poti contribui la proiectul lor http://mateicelmic.blogspot.com/ Cred ca si de la ferestre din Augsburg se vad multe lucruri frumoase ce merita impartasite lumii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tetris,
    eu doar te-am invitat! :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. EmaHategan,
    apetisanta reteta ta. Am sa probez :)
    Noi suntem cel putin 4 la masa sau 6 daca vin si cei doi prieteni ai fetelor :) ...Ieri am facut 30 clatite si nu a durat jumate de ora pâna cândam lins farfuriile goale :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Roxana,
    pentru tine si Lizuca facem cu drag si cu cirese negre :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Joco,
    îmi pare rau! dar cumpara-i sotiei un buchet de flori si ...diplomatic, spui ca ti-ai dori câteva clatite :) cu siguranta va face!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ceska,
    si eu patesc asa cu placintele cu fructe!Chiar si checul mi se usuca pe farfurie! Helmut manânca o felie, fetele...pentru "cura de slabire" evita dulciurile...Mie mi-e pofta, fac o tava mica, mâncam doua trei bucati si restul duc la mine la serviciu. Gasesc amatori totdeauna :)
    Daca mergi cu Gâza în România va vor rasfata bunicii :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Lucian,
    nepotica este tare mofturoasa, serveste putine feluri de mâncare...si acelea au toate ca garnitura ketchup :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ceska,
    ma uit la adresa. Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere