sâmbătă, 8 februarie 2025

Delicii culinare - Rețete ușoare și rapide

** FRIGĂRUI DE PIEPT DE PUI **

INGREDIENTE:
30 bețe de lemn 
3 căței de usturoi 
1 priza sare 
1 linguriță de zahăr 
2 lingurițe de coriandru măcinat 
2 lingurițe de chimen măcinat 
1 lingură de turmeric măcinat 
3 linguri de ulei 
3 linguri de sos de soia 
750 g file de pui 

CANTITATE REȚETĂ: pentru 6 persoane / rezultă 30 bucăți 
TIMPI:
Înmuiați bețele de lemn timp de 30 de minute 
Marinați carnea timp de 30 de minute 
DURATA DE GĂTIRE PE GRĂTAR: 4 – 5 minute 
PREPARARE:
Înmuiați bețele de lemn în apă rece timp de cel puțin 1 oră, pentru a preveni arderea lor în timpul grătarului. 
Transformați usturoiul într-o pastă cu puțină sare și zahăr folosind un mojar sau tocați-l/radeți-l fin. 
Adăugați coriandrul, chimenul, turmericul, uleiul și sosul de soia în mojar și amestecați bine. Pregătiți carnea. Tăiați fileul de pui în felii subțiri, apoi tăiați fiecare felie pe lungime în fâșii de aproximativ 1 cm lățime. Amestecați carnea cu marinada și lăsați-o să stea timp de 30 de minute, la frigider. 
În final, înfășurați fâșiile de carne pe bețele de lemn în spirală.  
Grătarul sau cuptorul cu grill superior trebuie să fie preîncălzit. Grătarul de pui durează 4-5 minute. 
Scoateți frigăruile din cuptor la jumătatea timpului și întoarceți-le pentru a se rumeni uniform pe ambele părți. 



** INGREDIENTE PENTRU DRESSINGURI DE SALATĂ **

Dressing cu miere și muștar:
8 linguri de ulei de măsline 
6 linguri de oțet 
2 linguri de muștar 
2 linguri de miere 
2 lingurițe de sare 
Dressing cu ulei de măsline și lămâie
2 căței de usturoi 
6,5 linguri de ulei de măsline 
8 linguri de suc de lămâie 
½ lingură de sirop de agave 
1 linguriță de sare 
½ linguriță de chimen măcinat 
½ linguriță de piper 
Dressing cu oțet și ulei:
10 linguri de ulei de măsline 
5 linguri de oțet 
2 lingurițe de sare 
½ linguriță de piper un praf de zahăr 

CANTITATE REȚETĂ:  fiecare dressing, este pentru 8 persoane. 
PREPARARE:
Dressing cu miere și muștar: 
Amestecați toate ingredientele pentru dressingul cu miere și muștar. Cel mai bine se face cu un blender de mână. Muștarul poate fi, în funcție de preferința de intensitate, mediu, iute sau fructat. Cel mai bine este să folosiți miere lichidă, astfel încât toate ingredientele să se amestece bine. 
Dressing cu ulei de măsline și lămâie: Pentru dressingul cu ulei de măsline și lămâie, curățați usturoiul și transformați-l într-o pastă folosind un mojar sau presați-l. Spălați lămâile, tăiați-le în jumătate și stoarceți sucul. Amestecați bine usturoiul și sucul de lămâie cu restul ingredientelor pentru dressing. 
Dressing cu oțet și ulei: Amestecați toate ingredientele pentru dressingul cu oțet și ulei. Cel mai bine se face cu un blender de mână sau într-un shaker.
--------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu