- 100
g apă
- 150
g făină de grâu tip 700
- 5 g
drojdie
- 3 g
sare
Ingrediente pentru aluatul principal:
- 500
g apă călduță
- 100
g lapte
- 750
g făină de grâu tip 700
- 350
g făină de grâu tip 480
- 28 g
sare
- 27 g
drojdie
- 20 g
malț de panificație
- 20 g
unt
Cantitate rețetă:
- 30
bucăți a câte 65 g sau
- 65
bucăți a câte 30 g
Timp de dospire:
- Aluat
prefermentat: 8 ore
- Aluat
principal: 40 minute
- Dospire
finală: 30 minute
Timp de coacere:
- 15 minute
Mod de preparare:
- Aluatul prefermentat: Amestecați ingredientele
și lăsați aluatul acoperit să dospească timp de 8 ore la temperatura
camerei.
- Aluatul principal: Frământați toate
ingredientele timp de 10 minute până obțineți un aluat neted și lăsați-l
acoperit să se odihnească timp de 40 de minute la temperatura camerei.
- După timpul de dospire,
porționați aluatul fără a folosi făină, formați bile și lăsați-le
acoperite să dospească încă 10 minute.
- Modelați bilele de aluat după
preferință și lăsați-le acoperite să dospească încă 30 de minute.
- Pulverizați chiflele cu apă și
presărați-le cu semințe*.
- Coaceți chiflele în cuptorul
preîncălzit la 250°C cu ventilație timp de 15 minute, cu mult abur.
- Scoateți chiflele din cuptor, pulverizați-le din nou cu apă și lăsați-le să se răcească pe un grătar.
Sper ca va place si aceasta reteta si ca o veti folosi cu drag.
*) Noi, aici la cursul de gatit, am folosit seminte de floarea soarelui, de bostan, de mac, de susan, de in, dar am folosit si fulgi de cocos, stafide, cristale de zahar si cristale de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu