- 100
g apă
- 150
g făină de grâu tip 700
- 5 g
drojdie
- 3 g
sare
Ingrediente pentru aluatul principal:
- 500
g apă călduță
- 100
g lapte
- 750
g făină de grâu tip 700
- 350
g făină de grâu tip 480
- 28 g
sare
- 27 g
drojdie
- 20 g
malț de panificație
- 20 g
unt
Cantitate rețetă:
- 30
bucăți a câte 65 g sau
- 65
bucăți a câte 30 g
Timp de dospire:
- Aluat
prefermentat: 8 ore
- Aluat
principal: 40 minute
- Dospire
finală: 30 minute
Timp de coacere:
- 15 minute
Mod de preparare:
- Aluatul prefermentat: Amestecați ingredientele
și lăsați aluatul acoperit să dospească timp de 8 ore la temperatura
camerei.
- Aluatul principal: Frământați toate
ingredientele timp de 10 minute până obțineți un aluat neted și lăsați-l
acoperit să se odihnească timp de 40 de minute la temperatura camerei.
- După timpul de dospire,
porționați aluatul fără a folosi făină, formați bile și lăsați-le
acoperite să dospească încă 10 minute.
- Modelați bilele de aluat după
preferință și lăsați-le acoperite să dospească încă 30 de minute.
- Pulverizați chiflele cu apă și
presărați-le cu semințe*.
- Coaceți chiflele în cuptorul
preîncălzit la 250°C cu ventilație timp de 15 minute, cu mult abur.
- Scoateți chiflele din cuptor, pulverizați-le din nou cu apă și lăsați-le să se răcească pe un grătar.
Sper ca va place si aceasta reteta si ca o veti folosi cu drag.

*) Noi, aici la cursul de gatit, am folosit seminte de floarea soarelui, de bostan, de mac, de susan, de in, dar am folosit si fulgi de cocos, stafide, cristale de zahar si cristale de sare.
Arată bine! La aluat nu prea îndrăznesc, dar nu zic chiar nu hotărât :D
RăspundețiȘtergereZi bună, Carmen! Te pup!
Daca noi am reusit, va reusi oricine! ☺️ Eu voi face experimentul sambata! 👍🏻
ȘtergereTe pup. Start bun in weekend 🤗😘
Arata delicios ce ai combinat in colaje! 😍 Gustul chiflelor trebuie sa fie excelent! iar când sunt proaspăt scoase din cuptor... îmi ploua in gura numai gandindu-ma! 😃
RăspundețiȘtergereMulțumesc pentru rețetă! Având în vedere că necesita ceva timp dospitul... cred că nu mă încumet, dar "pasez" rețeta. 😊
Weekend minunat îți doresc, Carmen draga! 🌹
Îmbrățișări și gânduri bune de la quattro pentru trio! 😘🐾💗🍀💖☕
Spor la chifle, mâine! 😍 😊
Delicioase! Am mancat toti cu o pofta de ziceai ca nu am mai vazut paine de luni de zile!
ȘtergereDa, dureaza.... pe hartie, ca de fapti dospitul se face singur. Trebuue diar sa te gandesti 😜 ieri pentru azi, sau azi pentru maine 😋
Incearca. Sau da, da reteta lui Tanti Sofi, ea e specialista 💖
Pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 🐾💞🥰🫶🏻🤗😘
Arata minunat! Pofta cu care se mananca aluatul proaspat este singura problema :)))). Malt de panificatie nu cred ca se gaseste la noi, dar presupun ca este pentru gust, altfel si drojdia isi face treaba.
RăspundețiȘtergereVai, ce spui?! Mananci aluat? Necopt?! Wow...de copil stiam ca nu e sănătos , nu am orobat niciodata ☺️
ȘtergereExact, orice poate fi adaptat.
Spor la treaba si un weekend minunat!
Nuuu, numai copt 🤣🤣🤣. Dar aici in zona mea se numeste "aluat" asa, generic, si ceea ce este copt din aluat. Adica "cocaturi".
ȘtergereAaaa, hahaha... Acum inteleg! Eu paine veche nu mananc deloc.Doar daca e proaspata ☺️ dar daca e chiar scoasa din cuptor , atunci... Hmmmmm! Ai dreptate! E "periculos"!!de delicioasa!
ȘtergereMi-ai facut pofta! Insa nu cred ca ma incumet la asa ceva.
RăspundețiȘtergereInsa sa nu zic chiar niciodata...
Multumesc pentru toate detaliile, draga Carmen! Chiar arata delicios.
Pupici si weekend placut!❤️😘
Asa am primit retetele si noi le am urmat intocmai. A iesit totul super delicios, dar painicile au fost o minune!
ȘtergerePup si eu 😘🤗 un weekend minunat!
Wow, you are so crafty to make these breads
RăspundețiȘtergereit was an excellent cooking class👩🏻🍳
ȘtergereMultumesc pentru reteta. Abia astept sa o incerc, sper sa reusesc in weekend.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa Carmen!
Ce ma bucuuuuur! Abia astept sa imi spui cum ti au iesit 🤗😘
Ștergere