INGREDIENTE
- 1.500 g roșii Roma sau roșii de carne
- 3 ardei roșii
- 3 cepe
- 8 căței de usturoi
- 1,5 linguri de sare
- 8 linguri de ulei de măsline
Supă
- 500 ml apă
- 3 linguri de supă de legume
- 150 ml smântână
- 3 prafuri de piper
- 3 prafuri de piper Cayenne
CANTITATEA REȚETEI: Pentru 8 persoane
DURATA DE GĂTIT: 35 minute în cuptor
PREPARARE:
Spală roșiile și ardeii fără semințe și taie-i în bucăți mari. Curăță cepele și taie-le în felii. Folosește cățeii de usturoi cu coajă. Pune totul împreună cu sare și ulei de măsline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 220 °C cu aer cald timp de 35 de minute, până când legumele sunt moi și ușor rumenite. Apoi, curăță usturoiul și îndepărtează cojile întunecate de pe legume. Folosește un blender de mână pentru a pasa totul fin. Pune masa pasată împreună cu apa și supa de legume într-o oală și lasă să fiarbă scurt. Condimentează supa de roșii cu smântână, sare, piper și piper Cayenne.
OPTIONAL:
La noi acasa, se obisnuieste sa ornam aceasta supa dupa ce este pusa în farfurie, cu o lingurita de Crème Fraîche, plasata exact in mijlocul supei si de jur-împrejurul petei able, doua-trei frunzulite de busuioc proaspat. Supa fiind de fapt o reteta italiana, semnificatia rosu-alb-verde este evidenta ☺ Si decoratiunea, de mare effect, nu-i asa?


Aş încerca azi, atât de mult îmi place supa de roşii. Dacă mai am roşii la borcan, o fac, şi pun la cutor restul ingredientelor. Dacă nu, cred că ar fi indicat să aştept roşiile alea bune, nu tabloul lui Mendeleev din roşiile pe care le găsim prin magazine în perioada asta. Mulţumesc pentru reţetă! Te pup!
RăspundețiȘtergereDaaaa, asa este, iarna nu avem de unde sa facem rist asa rapid de cele mai bune legume si fructe.
ȘtergereChef Sandra a avut totul proaspat si bio, nu stiu de unde s-a aprovizionat...
Noi, acasa, iarna folosim conserve de rosii siciliene intregi. Le cheama Eat Wholesome Tomatoes... 😅😂 Acum ma uit pe comanda, ca rosiile sunt organice, din italia, dar sunt ambalate/ prelucrate in Irlanda de Nord 😂 Na, ce sa zic?! Astea le avem acum in camara...
Dar am cumparat data trecuta Delicret, pomodoro san marzano, de langa Vezuviu.
Noi comandam pe Amazon... Daca au calitare certificata bio, am incredere.
Te pup Potecuta draga 😘🤗🫶🏻
Foarte faina rețetă! Mulțumesc, Carmen draga! 🌹 Supa crema de roșii o facem și noi cu roșii și ceapă, de regulă (dar și numai cu roșii și condimente diverse). E un fel de mâncare care-mi place in mod deosebit.
RăspundețiȘtergereÎmi plac toate supele crema! 😃 Sunt foarte ușor de mâncat.
Zi minunata îți doresc! 💐
Îmbrățișări și pupici cu drag de la quattro pentru trio! 💖🐾💖🍀💞
Si mie imi plac mult supele-crema. Preferatele noaste, acasa, sunt supa de rosii, cea de dovleac si cea de mazare. Dar iibesc si supa clara de legume, cu chimion. Hmmm... o beau ca pe o licoare fermecata!
ȘtergereO după-amiază plăcută și tie, Diana draga 🤗 pupici si imbratisari de la trio pentru Quattro 🐾💞🫶🏻🤗😘
Delicioasă această supa cremă, cu nuanțe de vară!🇧🇬 🍅🌶🍅...
RăspundețiȘtergeredar cum facem cu roșiile întregi din conserve sa le coacem?...nu se strică textura?
Mă declar fan al supelor cremă, răcoritoare, ușoare în digestie! ...îmi amintesc că într o vară, ca să ii fac o surpriză mamei, i-am dus o porție de supa cremă de roșii...dar...când amestecă cu lingura prin bol mă întreabă nedumerita " ce fel de supa fără legume ai făcut ?"...sunt multe variante moderne pe care mamele noastre pe timpul lor nu le preparau😊🙉🤩
Mulțumesc pentru împrospătarea inspirației!🥰
O seară frumoasă! Te îmbrățișez!🤗❤️
ma bucur ca si tie iti place acest gen de supe, Gina draga.
ȘtergereCat priveste rosiile din conserva, in general, ele sunt deasemenea si descojite si semicoapte - deci sarim cu ele direct la faza cu blend-uitul ☺ (exista acest cuvânt?☺) . Mie nu imi plac supele reci. Gazpacho este o exceptie, insa o facem foarte foarte rar... doar în perioadele de canicula. Mie imi plac supele fierbinti ☺ De aceea, in cazul supei de aici, cand se decoreaza cu frunzulite de busuioc (care sunt clar si de mancat, pentru ca au o aroma fantastica, ce armonizeaza perfect cu supa de rosii) trebuie mai bine sa le infigi in smantanica, pentru ca in contact cu supa fierbinte, isi pierd aspectul acela proapat ☺
Te pup Gina draga. O seara minunata si voua! 🤗❤️🥰
O rețetă aproape de post.
RăspundețiȘtergereO voi recomanda soției.
Mulțumesc!
Cu mare placere 🤗
ȘtergereO supă "reflectorizantă" tricoloră foarte frumos decorată! Arată superb!
RăspundețiȘtergereSeară frumoasă, dragă Carmen! 🤗😘
Multumesc asemenea, draga Vero 😘🤗
ȘtergereAseara doar am citit, insa nu am apucat sa scriu. Foarte rar am facut ceva similar, insa am preluat cateva idei de la tine, pentru care multumesc mult.
RăspundețiȘtergereCred ca este inedita ideea de reflexii in supa. Parca arata si mai gustos!
Weekend placut, draga Carmen!❤️😘
Nu doar supele au reflexii, ci si paharele de pe masa, tacâmurile...😜 Sunt multe reflexii.
ȘtergereMa bucur mult ca te ai putut inspira, Suzana draga. 🤗☺️
Cu drag, si tie un weekend placut! 💞
Multumesc frumos pentru reteta. Fiului meu ii place supa crema de rosii, asa ca abia astept sa ii fac o surpriza.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa Carmen!
Este super gustoasa, Ioana draga, o sa ii placa mult fiului tau si intregii tale familii 🤗😘
Ștergere