Atentie: este nevoie de mașina de înghețată.
CANTITATEA REȚETEI: aproximativ 16 cupe
INGREDIENTE
- 750 ml smântână
- 250 ml lapte
- 1 păstaie de vanilie
- 175 g zahăr
- ½ linguriță sare
TIMPI DE RĂCIRE
- cel puțin 4 ore sau peste noapte
TIMPI DE AMESTECARE
- aproximativ 30 de minute
PREPARARE
- Tăiați păstaia de vanilie pe jumătate și răzuiți semințele* de vanilie.
- Puneți laptele, smântâna și păstaia de vanilie împreună cu semințele într-o cratiță medie și aduceți la fierbere. Odată ce a fiert, opriți focul și adăugați zahărul și sarea. Amestecați până când zahărul se dizolvă.
- Acoperiți amestecul și lăsați-l să se răcească în frigider timp de cel puțin 4 ore, de preferat peste noapte.
- După răcire, îndepărtați păstaia de vanilie și preparați amestecul în mașina de înghețată conform instrucțiunilor. Asigurați-vă că porniți mai întâi mașina de înghețată și apoi turnați amestecul lichid în timp ce mașina funcționează. Lăsați amestecul să se amestece timp de aproximativ 30 de minute.
- Scoateți înghețata din cilindrul mașinii de înghețată și păstrați-o în congelator. Înghețata va fi aerată și ușoară, deoarece nu conține ouă. Păstrați înghețata în congelator până la servire.
*) Păstaia de vanilie conține o substanță gelatinoasă, dar aceasta este formată dintr-un amestec de pulpă și semințe foarte mici. Cofetarii se referă adesea la acest amestec ca "caviar de vanilie". Când răzuiești păstaia, extragi atât pulpa, cât și semințele minuscule, care dau aroma intensă de vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu