vineri, 15 iunie 2018

Provocarea muzicala (4)

Pentru ca tocmai ma afu in Italia, în concediu, mi-am amintit de o melodie care a facut parte din coloana muzicala a filmului "În genunchi ma-ntorc la tine" (1964)
Este un film produs în anul în care m-am nascut, dar care zeci de ani a ramas in topul preferintelor telespectatorilor din Italia si România.
Subiectul filmului este inspirat de textul melodiei compuse de Gianni Morandi: "Gianni Traimonti, un tânăr de la țară, cu deosebite calități vocale, visează să devină cântăreț și compozitor. Fiind chemat să își execute serviciul militar la Neapole, se îndrăgostește de frumoasa Carla, pe care o cunoaște la croitoria armatei, dar aceasta este fiica comandantului său, un om cu principii foarte severe. Iubirea este reciprocă, doar că părinții lui Carla doresc un pretendent bogat și bine situat pentru fiica lor deosebită, pe care îl și găsesc repede spre tristețea lui Gianni.
Gianni câștigă la un concurs de cântece, cinci zile de permisie și este invitat de către bogatul său camarad Giorgio, unde o cunoaște pe sora acestuia Beatrice și cu care pleacă câteva zile singuri pe insulele Eoliene. Întors la Neapole, înțelege repede că aceasta a fost doar o aventură cu proaspăta sa cunoștință. Gianni se întoarce la Carla sperând să se împace cu ea, dar fără succes.
Profitând de o audiție la RAI, Gianni interpretează în direct cântecul In ginocchio da te, reușind să recucerească inima logodnicei sale." (Wikipedia)
Gianni Morandi a câstigat cu melodia "In Ginocchio da te" Discul de Aur si single-ul a avut peste un milion de vânzări.
Gianni Morandi (n. decembrie 1944) a fost prezentator la Festivalul Muzical de la Sanremo 2011 si 2012. În prezent este președinte de onoare al echipei de fotbal Bologna Football Club 1909 S.p.A

Va învit asa ca în fiecare vineri, sa facem împreuna o selectie a celor mai frumoase videoclipuri pentru melodii. În fiecare vineri:☺ Friendship Friday ☺ Create With Joy ☺ Un weekend minunat tuturor!

11 comentarii:

  1. Ohhhhhh ce surpriza frumoasa <3!!! Nu am vazut filmul dar mi-e cunoscut din povestile lui Buni si Mami. In plus am o mare afinitate pentru filmele (oamenii, locurile...) din timpurile acelea :D. Asa ca am "savurat" din plin secventele din film, "vanand" tot felul de mananunte :P.
    Si piesa este foarte frumoasa - Gianni Morandi are o voce foarte frumoasa !! :)! Si a interpretat-o (italieneste) punand mult suflet.

    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu sigurata Buni se va bucura sa reasculte melodia ;.) cine stiece amintiri frumoase legate de vremmurile când Gianni Morandi era la moda vor fi ravasite?!
      Si mie imi plac actorii din filmele din-nainte de anii '80, cand nu exasitau operatii estetice, botox sau silicoane ☺☺☺ Astazi parca, frumusetile naturale nici nu mai sunt aprecate!
      Te pup Rux, un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  2. - In genunchi ma-ntorc la tine!
    - Nici pe brânci nu te primesc!
    Replici pe care le-am "jonglat" de-a lungul timpului! :))
    Datorita lui tata imi e cunoscut Gianni Morandi, si ma bucur sa il ascult de cate ori am ocazia. :)
    Nici eu nu am vazut filmul...
    Numai bine, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si parintii mei ascultau mult Gianni Morandi cand eram noi (eu si Mircea) mici. Aveau si discuri pe viteza 45 :-) Cateva au supravietuit schimbatului repetat de resedinte . Cand voi ajunge acasa (in Augsburg), ma voi uita sa vad ce am preluat eu.
      Te pup Diana, pupici si imbratisari, de la tro pentru trio <3

      Ștergere
  3. Ce frumoasa declaratie! <3 Unde sunt acele vremuri?

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=loCYkVr26wE&start_radio=1&list=RDMMloCYkVr26wE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi place mult melodia propusa de tine astazi, Florina draga.
      Gino Paoli nu cred sa fi auzit prea des... Am citit biografia, nu doar interpret ci si cantautor, printre altii, a compus chiar si pentru Gianni Morani ☺
      Multumim mult!
      Un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  5. :D ..si-ngenunchi ma-ntorc la tine. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. cum zice Diana... se pare ca stie poanta, deci e cam din generatia mea :)))

    RăspundețiȘtergere