vineri, 29 iunie 2018

Provocare muzicala (6)


Cei care nu au vazut (înca) filmul "Top Gun" (1987), sper ca macar au auzit despre grupul californian Berlin care a interpretat melodia "Take My Breathe Away", melodie care a facut parte din coloana muzicala a filmului mai sus amintit.
Melodia a fost compusa de Giorgio Moroder si Tom Whitlock si a obtinut în anul 1987 un Oscar la categoria "Best Original Song" si deasemenea un Golden Globe.  Din anul 1986 pâna în 1990, melodia a ocupat locurile fruntase în toate topurile europene si americane si a intrat în Europe’s Top 10 Movie Soundtracks pe canalul de televiziune VH1.
Filmul îi are ca protagonisti pe Tom Cruise si Kelly McGillis si povestea de dragoste a personajelor pe care le interpreteaza aici, este una din cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor!
Titlui "Take My Breathe Away" a fost recoverd de-a lungul timourilor de numerosi interpreti - Diana Ross (2007), Jessica Simpson (2004), Howard Carpendale (1990), The Shadows (1987), The Flying Pickets (1986), Gérard Lenorman (1986), etc. - însa varianta originala este pentru mine cea mai valoroasa!
Filmul a cârigat doar Goldene Leinwand (1897) si People’s Choice Award. În inima mea a câstigat un loc pentru totdeauna ;-)
Va învit si astazi - asa ca în fiecare vineri, sa facem împreuna o selectie a celor mai frumoase videoclipuri pentru melodii.
În fiecare vineri:☺ Friendship Friday ☺ Create With Joy ☺ Un weekend minunat tuturor!

21 de comentarii:

  1. Ce melodie superbă! Asociată cu un film de mare succes, a făcut să răsune în inimile multora. Ce tânăr era Tom Cruise și câte fete au oftat după el... Amintiri frumoase. Sigur este una dintre melodiile pe care le-aș asculta oricând, cu drag și nostalgie.
    Sărut mâna, dragă Carmen. Și...un sfârșit de săptămână cât mai frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mare dreptate ai, si pe mine m-a surprins cat de tânar era Tom Cruise in acest film :-) si m-a luat cu ameteala, ca timpul a trecut si pentru noi la fel ☺☺☺ Ce tineri am fost toti in anul 1887! ☺☺
      Un weekend minunat sa ai draga Alex! NUmai bine!

      Ștergere
  2. Perfectă alegerea ta! Iubesc melodia asta şi iubesc şi filmul în egală măsură. Melodia a dat farmec în plus filmului şi când ascult melodia îmi amintesc secvenţa din film. Sunt ca un tot. Şi cred că e singurul exemplu în care, în mintea mea, soundtrackul e atât de strâns legat de film.
    O zi frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Potecuta, videoclipul intregeste frumusetea melodiei, iar filmul... ce mai! este o capodopera a genului.
      Un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  3. Superb <3. Unul dintre clipurile mele preferate (din toate timpurile) - perfect se imbina partea interpretata de formatie (cu decoruri si machiaj si tot) cu muzica, versurile si secventele din film. Apropo de film, l-am vazut mult, mult mai tarziu, dar deja aveam impresia ca il vazusem, datorita clipului [ siam avut multe surprize hahahaha].
    Pe "Maverick" l-am primit in dar de la Buni. Era imediat dupa 89 si aparusera pe la librarii carti postale imprimate :)))))). A fost asa un "eveniment" hahaha. Tot incerc sa imi amintesc ce vedere a primit Ralu cu ocazia aceea.. dar e "blank" total.
    Distributia filmului a fost iar foarte tare :D. Tom Cruise, Val Kilmer.. Hihi

    Pupici cu drag :)!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ai dreptate Rux draga. Maverick este deasemenea unul din filmele de referinta în cariera lui Tom Cruise <3
      Ce vremuri faine, anii '80 / '90 !
      Te pup. Weekend minunat!

      Ștergere
  4. Ce frumoasa alegere, Carmen!Din pacate filmul nu l-am vazut, dar o sa-l vad cat de curand. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi plac mult melodiile grecesti sau cele cu influente grecesti.
      Pe Despina Vandi nu am ascultat-o niciodata... Multumesc!
      Cat despre It Must Have Been Love • Roxette..... wow! Marie Fredriksson a fost unui din idolii mei in anii '80. Hahahaha, chiar purtam pe atunci frizura ei :-)
      Pretty woman este un film din Fonoteca de Aur! Superb!
      Un weekend minunat sa ai, Florina draga!

      Ștergere
  5. Superba piesa care confera plusvaloare filmului prin tonalitatea si melodicitatea ce însoceste actiunea filmului.
    https://www.youtube.com/watch?v=GXZ_foPKMVM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o daaaa, dar si piesa pe care ai recomandat-o tu este GENIALA!
      multumesc!
      Un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
    2. hahaha, nici nu observasem "greseala". Am citit textul fara sa bag de sema ☺

      Ștergere
  6. Minunata aceasta coloana sonora a filmului "Top Gun" si in ciuda anilor trecuti...fara varsta!...Un remember plin de placere si bucurie!
    Spre amintirea golfului cu roci...Enjoy it!
    https://www.youtube.com/watch?v=A1Ec26-h0Tk
    O duminica si un start in luna iulie cu sanatate si multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, ma bucur ca ti-a facut placere acest videoclip.
      Multumesc deasemenea pentru Laura Pausini <3 O ador! are o voce superba! O claritate si caldura aparte, în vocea ei usor ragusita, unica!
      Duminica minunata sa ai, draga mea! <3

      Ștergere
  7. Imi plac mult melodiile alese de tine!
    In ce priveste raspunsul asteptat de tine ,ma gandesc ca cei ce participa aici la tine nu vor veni pe blogul Iulisa si si nu stiu ce sa spun ,eu am intrerupt pt ca in ultimele luni participau doar 2-3 persoane ,nu stiu ce raspuns sa ti dau .o seara frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ceea ce propun eu este ca tu sa pui tabelul vinerea viitoare si eu voi publica articolul meu ca de obicei si voi face recomandarea celor care deschid articolul, sa vina la tine pe blog sa se înscrie. Vedem ce se întâmpla :-) M-as bucura sa-ti reiei activitatea blogeristica asa, ca pe vremuri :-) cât de placut era, ce grup frumos am fost in anii 2014-2015 :-) POate ca vor reveni vremurile acelea :-) puterea sta în noi! te pup

      Ștergere
    2. Buna seara !
      Am sa fac asa cum propui si vedem ce se intampla
      O seara frumoasa!

      Ștergere
  8. Excelenta melodia! Si filmul mi-a placut, desi actorul... nu prea imi place (are, totusi, cateva filme bune - in sensul ca imi plac) :)
    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3
    P.S. Acum, ca pot posta videoclipuri mai usor, ma duc la Iulisa pe blog daca voi hotarati asa. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu mai imi place Tom Cruise de cand a divortat de Nicole Kidman si a iesit la iveala ca este membru Scientology...
      Despre "mutatul" la Iulisa, problema este ca acum cativa ani, ea a avut rubrica "meloman pentru o zi" si pentru ca ea a revenit pe blog dupa o lunga pauza, m-am gandit ca de drept, rubrica cu videoclipurile muzicale este a ei :-) Sper sa reînvioram viata blogeristica <3
      te pup draga mea. Salutari si ganduri bune de la trio pentru trio <3

      Ștergere